جزئیات «جشنواره جهادگران علم و فناوری» در چهارمحال وبختیاری تشریح شد

مسئول بسیج علمی پژوهشی و فناوری چهارمحال و بختیاری جزئیات «شانزدهمین جشنواره جهادگران علم و فناوری» و نیز آغاز فعالیت شرکت پیشگامان توسعه فرایند علم و دانش در استان را تشریح کرد.

به گزارش ایکنا از چهارمحال وبختیاری، سرهنگ محمدجواد تجویدی، مسئول بسیج علمی پژوهشی و فناوری چهارمحال و بختیاری امروز 26 مهرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان با موضوع «شانزدهمین جشنواره جهادگران علم و فناوری» به همت سازمان بسیج علمی و پژوهشی، اظهار کرد: این جشنواره با هدف امیدآفرینی و خودباوری در میان جوانان، شناسایی و ارائه استعدادها و ظرفیت های نخبگان استان و احصا و پیگیری برای رفع مشکلات پیش روی حرکت دانش بنیانی استان برگزار می شود.

وی با ذکر اینکه فرآیند شانزدهمین دوره جشنواره از اول مهرماه آغاز شده است، ادامه داد: ستاد جشنواره در استان تشکیل و کمیته ها مشخص شده اند که اختتامیه این رویداد علمی و فناوری در قالب نمایشگاه و نیز اجلاسیه و تجلیل از برترین ها همزمان با هفته بسیج برگزار خواهد شد. این جشنواره با همکاری پارک علم و فناوری استان و مشارکت دانشگاه ها و مراکز دانشگاهی برگزار می شود.

تجویدی با اعلام اینکه فراخوان دریافت ایده ها و طرح های نوآورانه برای جشنواره جهادگران علم و فناوری منتشر شده است، افزود: علاقه مندان برای ارسال آثار و کسب اطلاعات بیشتر تا هفتم آبان ماه مهلت دارند به کانال اطلاع رسانی جشنواره در پیام رسان های ایتا و روبیکا به نشانی @fanjuya و یا سایت جشنواره به نشانی jahadgaran.chbstp.ir مراجعه کنند.

سازوکار حمایت از ایده های برتر جشنواره

مسئول بسیج علمی پژوهشی و فناوری چهارمحال و بختیاری تأکید کرد: هر فردی که ایده ای دارد و معتقد است می تواند ایده خود را به محصول تبدیل و یک مسئله را در حوزه علمی و صنعتی حل کند، می تواند در این جشنواره شرکت کند. ایده های دریافتی جشنواره مورد بررسی قرار خواهد گرفت و سه ایده برتر جوایز نفیسی دریافت خواهند کرد.

وی بیان کرد: همچنین ایده های مسئله محور و قابل اجرا از حمایت هایی همچون کمک هزینه و فضایی برای عملیاتی سازی ایده و ... برخوردار شده و امکانات در اختیار صاحبان ایده قرار خواهد گرفت؛ برای بهره مندی این افراد از حمایت سایر نهادهای متناظر نظیر پارک علم و فناوری یا مراکز رشد دانشگاهی، رایزنی هایی برای تسهیل فرآیند حمایت انجام خواهد شد. ارائه مشاوره به این افراد برای ادامه عملیاتی سازی ایده ها و تکمیل آنها و نیز آشناسازی با فرایند تأسیس شرکت دانش بنیان و ... ، از دیگر خدمات به شرکت کنندگان جشنواره است.

تجویدی با اشاره به اینکه جشنواره جهادگران علم و فناوری صرفاً رقابتی نبوده بلکه حمایتی است، توضیح داد: به همه طرح هایی که قابلیت ارائه در نمایشگاه را داشته باشند مبلغ یک میلیون تومان کمک هزینه اهدا می شود؛ همچنین طرح های حاضر در نمایشگاه بررسی خواهند شد و مواردی که نیازمند کمک باشند از یک تا چهار میلیون تومان کمک هزینه دریافت خواهند کرد.

وی اظهار کرد: این طرح های نمایشگاه به بسیج علمی و پژوهشی ارسال می شوند و طرح هایی که با نظر داروان قابلیت داشته باشند از 20 تا 180 میلیون تومان تسهیلات برای تکمیل و نمونه سازی طرح دریافت می کنند. این طرح ها همچنین به مرکز شروع سازمان علم و فناوری بسیج ارسال می شوند که حمایت های متنوع بلاعوض را از طرح ها دارد.

تجویدی ادامه داد: سازمان بسیج در هر شهرستان اقدام به تبدیل 2 پایگاه به پایگاه های علم و فناوری کرده است که این مراکز باید فعالیت های علمی و پژوهشی انجام دهند. همچنین شش مرکز رشد و خلاقیت در استان داریم تا کسانی که ایده و طرحی برای تبدیل به نمونه دارند به این مراکز مراجعه و از حمایت برخورد شوند.

مرکز رشد علوم انسانی بسیج استان تأسیس می شود

مسئول بسیج علمی پژوهشی و فناوری چهارمحال و بختیاری ادامه داد: خانه نخبگان بسیج نیز با بهره مندی از اساتید نخبه دانشگاهی در هر شهرستان فعال شده که هر مرکز نسبت به احصا و شناسایی مسائل و مشکلات شهرستان اقدام می کنند و در اختیار ما قرار می دهند. هر پایگاه مقاومت بسیج حداقل یک هسته علمی دارد که این هسته ها فعالیت های متنوعی دارند.

تجویدی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایکنا مبنی بر حمایت از ایده های فناورانه حوزه قرآنی با اعلام اینکه مرکز رشد علوم انسانی توسط بسیج در شهرکرد دست راه اندازی است، توضیح داد: این مرکز از نرم افزار های حوزه علوم انسانی و از جمله حوزه فعالیت های قرآنی حمایت خواهد کرد.

مسئول بسیج علمی پژوهشی و فناوری چهارمحال و بختیاری ادامه داد: با افتتاح این مرکز و ورود طرح ها و ایده های حوزه علوم انسانی، طبیعتاً این حوزه نیز در جشنواره جهادگران علم و فناوری از سوی سازمان بسیج علمی و پژوهشی بسیج دیده خواهد شد.

راه اندازی شرکت پیشگامان توسعه فرایند علم و دانش

وی با اشاره به اقدام اخیر بسیج استان و خاصه سازمان علمی پژوهشی مینی بر راه اندازی «شرکت پیشگامان توسعه فرایند علم و دانش» وابسته به بنیاد تعاون بسیج، اظهار کرد: این شرکت در راستای حمایت از نوآوران و کمک به زیست بوم علمی کشور فعالیت خود را آغاز کرده است و اهدافی همچون حمایت از ایده های نوآورانه، حل مسائل فناورانه اولویت دار و ایجاد ایده های فناوری جدید و هم افزایی و بسیج منابع را دنبال می کند.

وی با ذکر اینکه فعالیت این شرکت در کشور از چند سال قبل آغاز شده و حامی اقتصاد و شرکت های دانش بنیان تازه تأسیس است، ادامه داد: این مرکز در استان از شرکت هایی که طرح و ایده دارند و درصدد ساخت نمونه و محصول آزمایشگاهی هستند، حمایت می کند که در این راستا تسهیلاتی از 300 میلیون و بالاتر با درصدهای سود پنج و 23 درصد اعطا می کند.

تجویدی بیان کرد: همچنین شرکت های دانش بنیان که می خواهند محصول خود را به تولید برسانند تحت حمایت شرکت پیشگامان توسعه فرایند علم و دانش قرار خواهند گرفت و می توانند سرمایه گذاری تا 20 میلیارد تومان که تا سقف سه بار در سه مقطع می توانند دریافت کنند. این سرمایه گذاری باعث خواهد شد که شرکت های دانش بنیان داخل و خارج استان جذب شوند.

وی کمک به حل مشکلات صنعت در حوزه دانشی و نیز واردات قطعات مورد نیاز کشور در صنعت را از دیگر خدمات شرکت پیشگامان توسعه فرایند علم و دانش بسیج دانست و افزود: این شرکت از افراد و گروه هایی که در اختیار دارد کمک می گیرد تا این دست مشکلات حتی الامکان رفع شود.

تجویدی در پایان تصریح کرد: تمامی صاحبان شرکت های دانش بنیان که به دنبال رساندن محصولشان به تولید انبوه هستند یا افرادی که در پی ثبت شرکت دانش بنیان و نیازمند تسهیلات هستند می توانند با مراجعه به سامانه شرکت پیشگامان توسعه فرایند دانش به نشانی pishgamanhub.com درخواست خود را ثبت کنند.

انتهای پیام

نظرات

captcha