مشکلات حوزه سوخت و اعتبارات کریدور شرق کشور برطرف شود

در جلسه کمیته اقتصادی کارگروه عالی و هماهنگی توسعه کریدور شرق کشور مطرح شد که باید مشکلات حوزه سوخت و اعتبارات برطرف شود.

خبرگزاری تسنیم از بیرجند، علیرضا خامه زر در اولین جلسه کمیته اقتصادی کارگروه عالی و هماهنگی توسعه کریدور شرق، اظهار کرد: جاده های استان باید به  سطح یک کوریدور بین المللی برسد و این مهم با فراهم کردن زیرساخت های جاده ای مانند تیر پارک ها (تیرپارک ها محل توقف و پارک کامیون ها در راه های بین شهری است که استانداردهای مخصوص به خود دارد) و پمپ بنزین ها محقق می شود.

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه خراسان جنوبی می تواند به عنوان استان میانی کریدور شرق به صورت زمینی و ریلی به توسعه برسد، افزود: باید شرایطی ایجاد شود که بتوانیم پست قرنطینه ای و سردخانه ای را در مرز راه اندازی کنیم.

خامه زر با اشاره به اهمیت موضوع کریدور در خراسان جنوبی، اظهار داشت: افغانستان تاکید زیادی بر بندر چابهار دارد لذا باید به گونه ای عمل کنیم از مسیر مرز ماهیرود وارد کریدور شویم.

وی با بیان اینکه باید یک سری مطالبات واحد از جمله اعتبارات جاده ای، نوسازی و زیرساخت ها را از مرکز داشته باشیم، افزود: بندر چابهار تنها بندر اقیانوسی ایران است که معمولا شامل تحریم ها نمی شود لذا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه بخش حمل و نقل استان باید در اولویت قرار گیرد، گفت: باید سرمایه گذارانی در این حوزه داشته باشیم. خوشبختانه مدیریت مرز ماهیرود کنترل شده و شرایط مطلوب است و باید درخواست کانتینرهای یخچالی را در راستای توسعه کریدور شرق داشته باشیم.

خامه زر با اشاره به اینکه اولویت اصلی ما احداث بندر خشک است که باید مصوبه آن پیگیری و اخذ شود، اظهار داشت: کارگروه توسعه کریدور شرق کشور، اوایل آذر ماه امسال به میزبانی استان خراسان جنوبی برگزار می شود.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار داشت: در حوزه توسعه کریدور شرق باید جلسه ای با حضور 3 استاندار خراسان جنوبی، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان، اعضا و فعالان اقتصادی در خراسان جنوبی برگزار شود.

حسین زارعی با بیان اینکه طی سال های گذشته جلسات زیادی در حوزه کریدور شرق برگزار شده اما متاسفانه به نتیجه مطلوبی نرسیده است، افزود: هنوز زیرساخت های لازم در این راستا فراهم نشده است.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در راستای توسعه کریدور شرق مشکلات حوزه سوخت و اعتبارات باید برطرف شود، گفت: باید اعتبار ویژه ای در این راستا از سوی مقام عالی استان پیگیری و تامین شود.

وی با بیان اینکه باید تمام تمهیدات برای حضور افراد جهت برگزاری جلسه ویژه کریدور شرق در خراسان جنوبی اندیشیده شود، عنوان کرد: حتما از ظرفیت مرز باید در حاشیه این برنامه استفاده شود.

زارعی با اشاره به اینکه یکی از آیتم های اصلی و اعضای اصلی در حوزه توسعه کریدور شرق شرکت نفت است و باید در تمامی جلسات حضور داشته باشند، بیان کرد: هفته اول آذر ماه سال جاری می تواند زمان مناسبی برای برگزاری جلسه مشترک توسعه کریدور شرق در خراسان جنوبی باشد.

وی اظهار داشت: باید بودجه ای ویژه محور شرق برای سه استان خراسان جنوبی، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان در نظر گرفته شود.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی افزود: در جلسه بعدی کمیته اقتصادی کارگروه عالی و هماهنگی توسعه کریدور شرق بعدی می توان به صورت ویدیو کنفرانس با استان های خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان بحث و گفتگو کرد تا به جمع بندی بهتری برسیم.

معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار داشت: از مسئولین ملی دستگاه های مربوطه در جلسه توسعه کریدور شرق در خراسان جنوبی باید دعوت شود.

وی با بیان اینکه سند آمایش ملی سرزمینی کشور به دو راهبرد ایجاد پیوندها و مناسبات سیاسی و اجتماعی و تعامل با کشورهای آسیای میانه و افغانستان اشاره شده است که می توان در توسعه کریدور شرق از آن استفاده کرد، افزود: موضوعات کریدور شرق اگر نیاز به مصوبات استانی دارد باید از طریق کارگروه های زیربنایی و اقتصادی مورد بررسی قرار گیرد.

لگزی، معاون امور گمرکی خراسان جنوبی نیز با اشاره به اینکه خوشبختانه ترانزیت خارجی در مرز و منطقه ویژه خراسان جنوبی فعال است، اظهار داشت: از هفته گذشته تاکنون با پیگیری های انجام شده خراسان جنوبی جزو گمرکات مبدا و مقصد کارنه تیر خواهد بود.

مدیر امور سرمایه گذاری سازمان جهاد کشاورزی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه باید از ظرفیت شورای برنامه ریزی توسعه استان در زمینه کاستی های موجود در مرز از جمله پست قرنطینه گیاهی و دامی استفاده کرد، اظهار داشت: اگر در راستای محدودیت های وارداتی به کشور افغانستان نیز از رئیس سازمان دامپزشکی کشور در جلسه توسعه کریدور شرق دعوت شود قطعا موثر خواهد بود.

رحیمی با بیان اینکه در سال گذشته هیچ درخواست سردخانه ای وجود نداشته که به بانک مراجعه نشده باشد، افزود: پنج هزار میلیارد تومان درخواست تسهیلات در سامانه ثبت شده است.

حکیم پور نماینده سازمان صمت خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار داشت: استفاده از ظرفیت های معدنی یکی از موضوعات مهم در توسعه کریدور شرق است لذا باید مکاتباتی برای حضور معاونت معدن وزارتخانه انجام شود.

نماینده ادره کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی نیز بیان کرد: 692 کیلومتر از کریدور شرق در استان خراسان جنوبی است که از این میزان حدود 298 کیلومتر دو بانده نشده است.

ابراهیمی افزود: برای دو بانده کردن جاده های کریدور شرق در خراسان جنوبی به بیش از 7 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

علیزاده نماینده اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای  نیز در این جلسه افزود: باید راهکارهایی برای تقویت ترانزیت ورودی مرز ماهیرود ارائه شود.

انتهای پیام/254

نظرات

captcha