توضیحات سازمان بازرسی درباره قرارداد شهرداری تهران با چین

رییس سازمان بازرسی کل کشور گفت: ابهاماتی درباره قرارداد شهرداری تهران با چین ایجاد شده بود که برخی ابهامات برطرف شد و رفع برخی ابهامات در دستور کار است اما اینطور نیست که ما کار را متوقف کرده باشیم.

خبرگزاری تسنیم، ذبیح الله خداییان؛ رییس سازمان بازرسی کل کشور امروز چهارشنبه 25 مهر در نشست خبری به موضوع قراداد میلیاردی شهرداری تهران با چین برای خرید اتوبوس، ون و تاکسی های برقی پرداخت و اظهار کرد: شهرداری ها از هر دستگاه دیگری وظیفه سنگین تری به عهده دارند، از جمع آوری زباله تا فضای سبز و ساخت و سازها و حمل و نقل، بر عهده آن هاست و ارتباط تنگاتنگی با شهروندان دارند و بر این اساس تعداد شکایتی که از شهرداری ها صورت می گیرد و بیش از سایر دستگاه ها به شهرداری ورود داریم. از پیگیری های ما بحث ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم کلانشهرهاست همچنین نحوه مدیریت پسماندها، عملکرد سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر است که در بسیاری از موارد منجر به تشکیل پرونده کیفری نمی شود و امور اصلاح می شود.

وی افزود: از جمله اموری که اصلاح شدند، انحلال کمیته توافقات در شهرداری ها بود که طور دیگری نسبت به مصوبات کمیسیون ماده 100 اقدام می کردند همچنین برخی مصوبات ماده 5 قبل از ارسال به شورای عالی معماری و شهرسازی به اجرا گذاشته می شد که همکاران بازرسی ورود کردند و الان رویه تغییر کرده است.

مسدودسازی حساب برای دریافت تسهیلات بانکی خلاف قانون است

خداییان سپس درباره خریدهای خارجی شهرداری تهران گفت: شکی نیست که ما نیاز به یک نوسازی در ناوگان حمل و نقل عمومی در تهران هستیم. بسیاری از اتوبوس ها و ون ها و تا کسی ها فرسوده هستند که باعث شده هم آلودگی صوتی داشته باشیم و هم آلودگی هوا را، هم اینکه هم میزان مصرف آنها به شدت بالاست. در اجرای قانون هوای پاک تکالیف شهرداری است که این ناوگان باید نوسازی شود و شهرداری اقداماتی در این باره دارد و قراردادی با شرکت چینی منعقد کرده تا تعداد زیادی اتوبوس، ون، تاکسی و موتور سیکلت برقی به کشور وارد شود.

وی تأکید کرد: ما مخالف ورود وسایل نقلیه برقی به کشور نیستیم اما ابهاماتی پیش آمده بود و از شهرداری استعلام کردند تا ابهامات برطرف شود، از جمله اینکه چند هزار ون و اتوبوس و تاکسی و موتور برقی وارد می شود اما آیا زیرساخت های آن مانند ایستگاه های شارژ برقی و امکان تأمین برق آن از سوی وزارت نیرو وجود دارد؟ آیا شرکت های داخلی می توانند بخشی از این خرید را تأمین کنند تا ذیل قانون حمایت از خرید از تولیدکننده ایرانی از آنها حمایت کنیم؟ جلساتی برگزار و برخی ابهامات برطرف شد و رفع برخی ابهامات در دستور کار است و امیدواریم هر چه سریع تر این ابهات برطرف شود، اما اینطور نیست که ما کار را متوقف کرده باشیم.

296 ساختمان دستگاه های اجرایی باید ایمن سازی شود

خداییان درباره ساختمان های ناایمن گفت: در این خصوص برنامه نظارت و بازرسی داشته ایم و تعدادی از واحدهای ناایمن شناسایی شدند. 70 درصد واحدهای ناایمن تجاری و اداری و حتی سینمایی هستند و 6 و نیم درصد واحدهای ناایمن بیمارستان و مراکر درمانی بودند. هشدارهایی در سال های گذشته به وزیر کشور و شهرداری تهران داده شد. گزارش هایی هم به نهادهای دارای واحدهای ناایمن مانند وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم و کمیته امداد ارسال کردیم که در نتیجه آن کمیته ای در شهرداری تهران با حضور دستگاه های متولی و دادستانی تهران تشکیل شد. در استانداری تهران هم کارگروهی به منظور ایمن سازی بازار بزرگ تهران تشکیل شد که با کمک شهرداری ساماندهی شود. در حال حاضر 61 ساختمان از شمول وضعیت بحرانی خارج شدند ولی هنور 68 ساختمان را داریم که باید در اسرع وقت در خصوص ایمن سازی آن ها اقدام شود. همچنین 296 ساختمان دستگاه اجرایی باید ایمن سازی شوند.

قیمت بلیت آزاد باشد نباید سوخت یارانه ای به هواپیماها داد

خداییان درباره تخلفات برخی از آژانس های هواپیمایی و سایت های متخلف درخصوص فروش بلیت در ایام خاص مانند بلیت اربعین گفت: در مدت اخیر میان وزارت راه و شهرسازی و شرکت های هواپیمایی اختلافاتی بر سر قیمت گذاری بلیت هواپیما وجود داشت. وزارت راه و شهرسازی معتقد بود که قیمت بلیت ها باید توسط ستاد تنظیم بازار تعیین شود، در حالی که شرکت های هواپیمایی تأکید داشتند که قانون آزادسازی قیمت ها را به رسمیت شناخته و آن ها می توانند قیمت بلیت را به طور آزاد تعیین کنند. این اختلاف نهایتاً به دیوان عدالت اداری ارجاع شد و دیوان عدالت اداری رأی به ابطال الزام قیمت گذاری توسط ستاد تنظیم بازار داد. وزارت راه و شهرسازی به این حکم اعتراض کرد، اما حکم نهایی توسط هیئت عمومی دیوان عدالت اداری صادر شد. با توجه به افزایش قیمت بلیت ها توسط شرکت های هواپیمایی، انتظار می رود دولت نیز در تخصیص یارانه سوخت و دیگر تسهیلات به این شرکت ها تجدید نظر کند تا شاهد افزایش بی رویه قیمت ها نباشیم. اگر قیمت بلیت آزادسازی می شود، طبیعتاً نباید سوخت با یارانه دولتی به هواپیمایی ها داده شود.

فساد در فوتبال را زیر نظر داریم

خداییان همچنین درباره بحث فساد در فوتبال گفت: در رابطه با باشگاه های فوتبال در چند بخش برنامه نظارت و بازرسی در این حوزه داشتیم. یکی از موضوعات نظارت و بازرسی مربوط به چمن های طبیعی بوده مانند ورزشگاه آزادی. موضوع بعدی در رابطه با قراردادها و پرداخت هایی که صورت گرفته است.

وی با اشاره به زمین ورزشگاه آزادی افزود: پس از گذشت 20 سال از عمر چمن طبیعی، تنها اقدام به ترمیم موضعی این زمین شده بود و چمن اصلی با استفاده از چمن خزانه پشتیبانی نمی شد و این زمین بازی مشکلاتی داشت و بازی تیم ها همانطور که دیدیم جای دیگری برگزار شد.

وی افزود: از سوی سازمان بازرسی موضوع چمن، ایمنی و استحکام ورزشگاه آزادی پیگیری شده است. گزارشی سال گذشته به رییس جمهور فقید ارسال شد و شهید رئیسی نیز به موضوع ورود کرد همچنین در پی هشدارهایی که به مسئولان ذی ربط داده شد با پیمانکار قرارداد منعقد شد و پیمانکار مستقر شده و نسبت به رفع مشکلات چمن و استحکام ورزشگاه اقدام می کند.

رییس سازمان بازرسی کل کشور گفت: همچنین سازمان بازرسی ورود دیگری در رابطه به باشگاه های لیگ فوتبال داشت. اکثر باشگاه ها از بودجه عمومی استفاده می کنند یعنی یا دولتی هستند و یا وابسته به شرکت ها و مؤسسات غیردولتی هستند. در این خصوص در سه مورد ورود کردیم، یکی در خصوص واسطه ها و دلال ها در فوتبال بود که با ورود سازمان بازرسی مقررات مربوط به فعالیت کارگزاران به تصویب فدراسیون فوتبال رسید و این اقدام بسیاری خوبی بود که این موضوع ساماندهی شوند و باشگاه ها توسط دلال ها مورد سوءاستفاده قرار نگیرند.

وی ادامه داد: مسأله بعدی در رابطه با تعیین سقف بودجه برای باشگاه ها بود چرا که بعضاً قراردادهایی با مبالغ کلان منعقد می کردند و یا قراردادهایی منعقد می شد که بودجه آن پیش بینی نشده بود و در نهایت علیه باشگاه طرح دعوا و باشگاه محکوم می.شد.

خداییان با اشاره به پیگیری های سازمان بازرسی گفت: اقداماتی انجام شد تا سقف بودجه باشگاه ها مشخص شود تا بر اساس این سقف، باشگاه بتواند قرارداد بنویسید. این امر نیز ساماندهی شد و جلوی بسیاری از قراردادهای غیرمعمول گرفته شد.

رییس سازمان بازرسی کل کشور افزود: پاداش پرداخت شده به اعضای هیئت رییسه فدراسیون فوتبال بابت مسابقات جام جهانی قطر پیگیری شد، بازیکن و کادرفنی پاداش می گیرند اما اینگونه نیست هر مدیری که همراه تیم است، پاداش بگیرد. با پیگیری صورت گرفته این مبلغ عودت دادند.

وی در خصوص نحوه نادرست فروش بلیت های جام جهانی 2022 قطر و همچنین پرداخت هزینه مدیران و اقوام آن ها که به قطر سفر کرده بودند، گفت: این هزینه از محل قهرمانان و پیشکسوتان پرداخت شده بود که با پیگیری سازمان بازرسی پرونده کیفری تشکیل شد و متخلفان محکوم شدند.

سال گذشته 200 همت تسهیلات فرزندآوری و ازدواج پرداخت شد

خداییان درباره پرداخت تسهیلات بانکی برای فرزندآوری و ازدواج گفت: در سال 1402، با پیگیری های انجام شده و همکاری بانک ها، حدود 200 همت تسهیلات برای فرزندآوری و ازدواج پرداخت شد. تعهدات شبکه بانکی به طور کامل اجرا شد و حتی 106 درصد از تعهدات ابلاغی نیز عمل شد. تسهیلات فرزندآوری نیز با افزایش 37 درصدی مواجه شد و تعداد متقاضیان در صف انتظار حدود 165 هزار نفر کاهش یافت.

وی افزود: با وجود این موفقیت ها در سال گذشته، عملکرد بانک ها در 6 ماهه نخست سال 1403 با کندی مواجه بوده است. برای نمونه تعداد متقاضیان وام فرزندآوری در صف انتظار تا پایان سال 1402 بیش از 280 نفر بود، اما این رقم اکنون به 417 هزار نفر افزایش یافته است.

خداییان ادامه داد: همچنین در خصوص تسهیلات ازدواج، در پایان سال 1402، بیش از 149 هزار نفر در صف انتظار دریافت وام بودند، اما این تعداد در سال جاری به حدود 396 هزار نفر افزایش یافته است که نشان از عدم کاهش متقاضیان در صف و کندی پرداخت تسهیلات ازدواج دارد. از بانک مرکزی خواهش دارم همانند سال گذشته که رشد چشم گیری در ابن زمینه نسبت به سال 1401 داشت، عمل شود. اگر ببینیم بانک ها به وظایف خود در این زمینه عمل نمی کنند برای آن ها پرونده تشکیل می دهیم.

وی همچنین درباره اینکه اخیراً معاون اقتصادی سازمان بازرسی کل کشور با هشدار به شبکه بانکی کشور در رابطه با رعایت نرخ سود سپرده های بانکی، از برخورد با مدیران عامل بانک های متخلف در صورت تخطی از بخش نامه های بانک مرکزی پیرامون سود سپرده بانکی خبر داده است، گفت: من باید به اقداماتی که سازمان بازرسی در رابطه با بانک ها انجام داده مختصر اشاره داشته باشم. در رابطه با مبالغی که از طرف مردم مسدود می شد، این مسأله پیگیری و رفع شد. اقدام دیگری که بداشتیم مربوط به پرداخت سود مازاد به سپرده ها بود که باعث می شد که هزینه تمام شده بانک ها افزایش پیدا کند و آن وقت از تسهیلاتی که به تولید می دادند سعی می کردند این را جبران کنند.

خداییان تصریح کرد: چون بانک مرکزی نرخ سپرده ها را مشخص می کند ما در بازرسی که داشتیم دیدیم که برخی از بانک ها به جهت اینکه بتواند سپرده بیشتری را جذب کنند بیشتر از نرخی که بانک مرکزی تعیین کرده بود به سپرده گذاران پرداخت می کردند که برای تعدادی از مدیران عامل آن بانک ها پرونده تشکیل شد، به هیئت انتظامی معرفی شدند و محکومیت پیدا کردند.

وی افزود: مسأله بعدی که ما در اتباط با بانک ها ورود کردیم، موضوع بنگاه داری بانک ها است. مواد 16 و 17 قانون رفع موانع تولید بانک ها را مکلف کرده که ظرف سه سال باید بنگاه داری را کنار بگذارند و  سالی 30 درصد از بنگاه های خود را به فروش برسانند که متأسفانه این کار را نکردند. این موضوع مود بازرسی ما قرار گرفت در سال گذشته حدود 100 همت از بنگاه ها واگذار شد اما نسبت به بنگاه هایی که موجود است این مبلغ ناچیزی است و حتماً نیاز هست که مسئولین دولت و مدیران بانک مرکزی در این راستا همکاری کنند تا به این وظیفه قانونی خود عمل کنند. متأسفانه بانک ها به جای بانکداری به بنگاه داری تمایل دارند.

رییس سازمان بازرسی کل کشور بیان کرد: رییس قوه قضائیه دستوری در مورد ناترازی بانک ها دستور داده است که بعد از بازرسی ها انجام شده مشخص شد برخی بانک ها از جمله دولتی و خصوصی اضافه برداشت دارند که با بانک مرکزی و مدیران بانک ها تذکر داده شد.

خداییان درباره تسهیلات تکلیفی ازدواج و فرزندآوری با توجه به اینکه نظارت بر این موضوع طبق قانون حمایت از خانواده بر عهده سازمان بازرسی است، اظهار کرد: یکی از مواردی که در سال گذشته ورود کردیم و دستگاه های اجرایی و بانک ها همراهی داشتند مربوط به تسهیلات فرزندآوری و ازدواج بود که در سال 1402 حدود 200 همت تسهیلات فرزندآوری و ازدواج پرداخت شد.

تعهدات شبکه بانکی در این خصوص تقریباً اجرا شد و حدود 165 هزار نفر از متقاضیانی که در صف بودند کاهش پیدا کردند. بنابراین در سال گذشته بانک ها به نسبت به تکالیفی که داشتند موفق بودند اما در 6 ماه ابتدایی سال عقب هستند. متقاضیان در صف انتظار وام فرزندآوری نه تنها کاهش پیدا نکردند بلکه به 417 هزار نفر رسیده است. در تسهیلات ازدواج هم با کندی مواجهیم و بانک ها به وظیفه شان عمل نکنند برای تک تک آنها داریم پرونده تشکیل می دهیم.

جریمه بانک هایی که از پرداخت تسهیلات مسکن سر باز زدند

رییس سازمان بازرسی کل کشور درباره ترک فعل در حوزه مسکن گفت: در خصوص ماده 10 قانون جهش تولید مسکن، برخی دستگاه ها اراضی مازاد خود را نگه داری کرده بودند. بررسی های لازم انجام شد و به وزارت راه و شهرسازی و دولت هشدارهایی جهت بازپس گیری این اراضی در جهت تولید مسکن داده شد. همچنین، برخی استانداران که در اجرای این طرح کوتاهی داشتند، شناسایی و اسامی آن ها به دولت اعلام شد.

وی افزود: هشدارهایی در مورد خرید و فروش غیرقانونی امتیازات مسکن، بازار مسکن و اجاره بها، عدم پرداخت تسهیلات مسکن توسط بانک ها، و تغییر کاربری اراضی کشاورزی درجه یک و دو در برخی استان ها صادر شد. برخی بانک ها که از پرداخت تسهیلات مسکن سر باز زدند، جریمه شدند.

تشکیل پرونده کیفری برای مسئولان وقت 4 وزارتخانه به دلیل اجرا نکردن  قانون هوای پاک

رییس سازمان بازرسی کل کشور درباره اجرای قانون هوای پاک گفت: در رابطه با قانون هوای پاک وظایفی بر عهده دستگاه های مختلف اعم از سازمان برنامه و بودجه، وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور، وزارت صنعت، معدن و تجارت گذاشته شده است اما هنوز با معضل آلودگی هوا، آب و خاک مواجه هستیم سازمان بازرسی کل کشور به این موضوع ورود کرده و برنامه هایی نیز دارد.

وی ادامه داد: سازمان بازرسی کل کشور به 15 دستگاه در رابطه با عدم اجرای وظایف آن ها هشدار و پیشنهاداتی داده و 80 مکاتبه با مسئولان دستگاه ها صورت گرفته است، 120 جلسه با وزیران، رؤسای سازمان ها و سایر دستگاه ها برگزار شده و برای مسئولان وقت 4 وزارتخانه پرونده کیفری تشکیل شده است و برای برخی مسئولان وزارت نفت، وزارت کشور، محیط زیست پرونده کیفری تشکیل و به مراجع قضایی ارسال شد.

خداییان اظهار کرد: البته اقداماتی با توجه به هشدار هایی که سازمان بازرسی به سازمان ها و دستگاه ها داده، صورت گرفت به عنوان مثال بازنگری در استاندارد نفت کوره انجام شد که این استاندارد به مدت 8 سال به روزرسانی نشده بود و استاندارد گوگرد نفت کوره از 3/5 به 8 دهم درصد کاهش پیدا کرد و این موضوع در اجلاسیه 254 کمیته ملی استاندارد و تجهیزات و فرآورده های نفتی به تصویب رسید.

وی ادامه داد: با ورود سازمان بازرسی کل کشور حساب بهینه سازی مصرف سوخت و پیگیری راه اندازی سامانه ماده 17 قانون هوای پاک انجام شد. بنابراین اقداماتی در رابطه با این پیشنهاد صورت گرفته است، اما مشکلی که قالب دستگاه ها مطرح می کنند مسأله بودجه و اعتبار است که در مواردی نیز درست است. به عنوان مثال از رده خارج کردن خودرو های فرسوده نیاز به اعتبار دارد، با این حال پیگیر هستیم که دستگاه ها تا حدی که می توانند به وظایف خود عمل کنند.

به اتباع غیرقانونی کار و شغل ندهیم از جمله در شهرداری

وی همچنین درباره ورود بی رویه اتباع غیرقانونی از جمله اتباع افغانستان به کشور گفت: ما با اتباع مجاز مشکلی نداریم؛ مسأله اتباع غیرمجاز است. طبق قانون هرگونه ورود یا تردد اتباع غیرمجاز به کشور ممنوع است و یک قانون است و باید رعایت شود. بر اساس ماده 181 قانون کار، کارفرمایان اجازه ندارند اتباع غیرمجاز را به کار بگیرند و برای این تخلف مجازات حبس در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه نباید اتباع غیرقانونی را کار گماشت و از این رو از شهرداری هم می خواهیم که این موضوع را مد نظر قرار دهد، افزود: انتظار می رود نیروهای انتظامی و ضابطان قضایی با کارفرمایانی که اتباع غیرمجاز را استخدام می کنند، برخورد قانونی داشته باشند. همچنین لازم است این افراد شناسایی، جمع آوری و گزارش های لازم به دستگاه قضایی ارائه شود. دستگاه قضایی نیز موظف است با جدیت و قاطعیت نسبت به این تخلفات واکنش نشان داده و برخورد لازم را انجام دهد تا از تکرار این تخلفات جلوگیری شود. یکی از مشکلات عمده کشور در رابطه با اتباع غیرمجاز، ورود مکرر آن ها به کشور پس از اخراج است.

رییس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه اتباع غیرمجاز که از کشور اخراج می شوند زودتر از نیروهای خودی به کشور برمی گردند ، گفت: وزارت کشور باید سامانه ای برای ثبت اخراج اتباع غیرمجاز از کشور طراحی کند که اگر به کشور برگشتند، شناسایی شوند.

معرفی 4 شرکت محتکر در حوزه آنتی بیوتیک

خداییان در بخش دیگری از این نشست درباره اقدامات سازمان بازرسی در حوزه واردات دارو و تجهیزات پزشکی گفت: ما در رابطه با سازمان غذا و دارو برنامه های متعددی داشتیم، در یک برهه ای از زمان با مشکل کمبود آنتی بیوتیک هاد مواجه بودیم و کارگروه هایی تشکیل شد و پس از بررسی دیدیم، برخی از شرکت ها اقدام به احتکار دارو کردند که 4 شرکت را به اتهام احتکار و اختلال در عرصه دارو به مراجع ذیصلاح معرفی کردیم و گزارشی هم به ریاست جمهوری داده شد.

وی یادآور شد: همچنین نحوه نظارت سازمان بر تأمین دارو حتی در دوره کرونا، نحوه حمایت از تولید داخل و مواد خاص، نحوه تأمین و توزیع و پایش اقلام دارویی مورد نیاز بیماران خاص، نظارت بر تجهیزات پزشکی و شناسایی تجهیزات دارویی برای صدور مجوز را داشتیم.

انتهای پیام/

نظرات

captcha