اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
به گزارش ایرنا، شهاب طلایی شکری روز سه شنبه 23 اردیبهشت 1403 در نخستین گردهمایی معماری و شهرسازی خاکی و نقش آن در توسعه پایدار معماری معاصر ایران افزود: قانون حفظ آثار ملی که در سال 1309 تصویب شده است از اولین قوانین مصوب برای حفظ میراث فرهنگی در کشور ما بوده است.
به گزارش ایرنا، شهاب طلایی شکری روز سه شنبه 23 اردیبهشت 1403 در نخستین گردهمایی معماری و شهرسازی خاکی و نقش آن در توسعه پایدار معماری معاصر ایران افزود: قانون حفظ آثار ملی که در سال 1309 تصویب شده است از اولین قوانین مصوب برای حفظ میراث فرهنگی در کشور ما بوده است.
وی اظهار داشت: در زمانی که بسیاری از کشورها فهمی از میراث فرهنگی نداشتند، در مجلس شورای ملی ما این قانون تصویب شد و هنوز بعد از 100 سال این قانون در حال اجراست. در گذشته، قبل از ثبت آثار تاریخی به این موضوع فکر می کردند که پس از ثبت چه کارهایی برای حفظ بنا انجام شود. حفظ بنا را محدود به نگاه تک بعدیِ ثبت نمی دانستند و به مراحل پس از این ثبت نیز فکر می کردند.
طلایی افزود: در گذشته شاهد بودیم که طی پنجاه سال، صد بنا ثبت شد، اما از سال پنجاه و هفت تا امروز بیش از چند هزار بنا ثبت شده است.
مدیرعامل صندوق توسعه و احیای بناهای تاریخی تصریح کرد: مسئله امروز ما این است که 168 شهر دارای بافت تاریخی هستند و نگاهِ غالب کسانی که با آن درگیر هستند این است که بافت تاریخی، نه فرصت بلکه تهدید است. یکی از دلایل این نگاه آن است که ما حکمرانی میراث را فقط محدود به ثبت دانسته ایم.
وی با اشاره به نقش قوانین در حکمرانی میراث فرهنگی گفت: ما در خیلی از موضوعات کشور دچار تورم قانون هستیم، در حوزه میراث فرهنگی نیز با ضعف قوانین مواجه هستیم و بخش کمی از ذی نفعان این حوزه از حوزه کاری خود باخبر هستند و مسئولیت خود را انجام می دهند.
طلایی تاکید کرد: یکی از موضوعات ما در صندوق این است که تاکنون درگیر تعدادی از تک بناهای تاریخی دولتی بوده ایم. ما بیش از 10 هزار بنا داریم که مالک خصوصی دارند و امروز باید برای احیا و مرمت بناهای دارای مالکیت خصوصی قانونگذاری کنیم. با قانونگذاری در این زمینه می توانیم کمک کنیم که مردم که حافظِ شهر هستند، خودشان بنا را احیا کنند.
وی افزود: بافت تاریخی شهر گرگان، هشتاد سال پیش ثبت شده است و جزو اولین بافت های ثبت شده کشور است. میراث فرهنگی باید از احیای صرف بناهای دولتی، عبور کند و سراغ بافت های تاریخی دارای مالکیت شخصی برود.
طلایی ادامه داد: مسئله ما، حکمرانی میراث در آینده است و امروز شاهدیم که شهردارهای خیلی از شهرهای کوچک اما دارای قدمت، با قوانین میراث آشنا نیستند. در سطح کلان هم ما باید بین ارزش های تاریخی و میراثی، ارزش های اجتماعی و ارزش های اقتصادی بناهای تاریخی تعادل ایجاد کنیم.
مدیرعامل صندوق توسعه و احیا اظهار داشت: باید به مراحل بعد از ثبت هم فکر کنیم و باور من این است که اگر منتظر بمانیم که دستگاه دیگر، میراث فرهنگی را در اولویت بگذارند، هرگز این اتفاق نخواهد افتاد. ما در دولت چهاردهم، تمرکز خود را بر احیای بناهای تاریخی خصوصی گذاشته ایم.
وی تصریح کرد: ما امروز به جای احیای تک بنا، به سمت احیای بافت می رویم و نمونه آن را در قالب یک طرح ملی و به صورت آزمایشی از یک شهر شروع می کنیم.
طلایی گفت: نقش آینده صندوق این است که علاوه بر احیا، در برگزاری رویدادهای ترویجی مشابه این گردهمایی مشارکت کرده و زمینه فرهنگی لازم را برای حفظ و احیای بناهای تاریخی فراهم کند، ما این آمادگی را داریم که یک بنا را در بافت تاریخی یزد در اختیار این نوع رویدادها و فعالیت ها قرار دهیم.
گردهمایی نخستین معماری و شهرسازی خاکی و نقش آن در توسعه پایدار معماری معاصر ایران 24 و 25 مهر 1403 از ساعت 8 تا 16 در موزه ملی برگزار می شود.
در حاشیه این گردهمایی، عکس های تاریخی جرج استیونس در قالب نمایشگاه ارائه می شود.
از مهم ترین سخنرانان و استادان این گردهمایی می توان به آلوندو آسامو لازار مدیر مرکز میراث جهانی یونسکو، ماددالنا اکنزا رئیس کمیته علمی بین المللی معماری خاکی ایکوموس جهانی، رسول وطن دوست، محمد منصور فلامکی، سید محمد بهشتی، مهدی مجابی، فرامرز پارسی و اسکندر مختاری اشاره کرد.
{{name}}
{{content}}