بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
به گزارش ایرنا، از 24 شهریور که وزیر میراث فرهنگی به رامسر آمد و برای تعیین تکلیف پرونده احیای باغ 33 هکتاری ضرب الجل یک ماهه تعیین کرد، بارِ دیگر نگاهِ رامسری ها پس از 2 دهه وعده و وعید بی سرانجام، به این بافتِ تاریخی جلب شد و امیدها برای احیای آن دوباره جان گرفت. این امیدواری درحالی شکل گرفت که این روزها فرصت یک ماهه برای تعیین تکلیفِ پرونده به پایان رسیده و برخی اقدامات نظیر تداوم عملیات ساختِ حوضچه آرامش در رودخانه پلنگ رود و برخی اظهارنظرهای غیر کارشناسی نشان می دهد، با وجود ورود شخصِ اول میراث فرهنگی کشور به این ماجرا و برگزاری دو نشست تخصصی با حضور کارشناسان ملی و استانی در شهرستان، دستِ کم یکپارچگی لازم در سطحِ مدیریتی متولیان شهرستانی این باغ وجود نداشته است و همین موضوع باعث شده که روند تعیین و تکلیف پرونده از مهلت تعیین شده عبور کند.
به گزارش ایرنا، ایرنا" نگاهِ شهردار رامسر برای توسعه شهر را مثبت ارزیابی کرد و با اشاره به غیبت شهردار رامسر در جلسه روز 17 مهر، گفت: علاقه مند بودیم که شهردار در این نشست حضور می یافت و دیدگاه های خود را مطرح می کرد. میراث فرهنگی به دنبال آن است که رامسر را به شهر جهانی تبدیل کند. بدون شک در این مسیر کم و کاستی های وجود دارد که برای رسیدن به این هدف باید همگی در مسیر مشترک با نگاه های مشترکی قرار گیریم.
این شهروند در واکنش به صحبت های باستانی پیرامون شهردار رامسر و غیبت او نوشت" به نظرم آقای باستانی از افعال معکوس استفاده کردند. اگر نگاه مدیریت شهری به این موضوع مهم مثبت بود که حداقل در جلسه شرکت و در ادامه، توضیحات فنی و مجوزهای مربوطه که باعث مغایرت شده را به کارشناسان ارایه می کردند. این درحالی است که به مهلت یک ماه هم توجه نکردند. ضمن اینکه در چنین شرایطی باید در اجرای سازه های جدید مثل حوضچه آرامش به مطالبه گری مردم و حساسیت های بافت تاریخی توجه و هزینه های جدید روی دوش مردم نگذارند. ای کاش وقتی توان اجرایی کاری را در خود نمی بینیم حداقل ادعای انجام دادن آن کار را هم در خود سرکوب کنیم.
راهِ توسعه رامسر را خارج از بافت تاریخی جست و جو کنید
در نگاه و نظر برخی شهروندان دیگر نیز می توان مخالفت آنها با هرگونه با تغییر و تحول باغ، خلاف ضوابط میراث فرهنگی را مشاهده کرد. یک کاربر در واکنش به این ادعا که برخی ضوابط میراث فرهنگی را مانعِ توسعه باغ 33 هکتاری و رامسر می دانند گفته است” بهتر نیست این چند هکتار را از دستور توسعه خارج کنید!؟ مکان های دیگری که خارج از بافت تاریخی نیازمند توسعه هستند را توسعه دهید. بدون شک کسی مخالف رسیدگی به باغ نیست اما هرگونه دستکاری باغ مترادف با تغییر ماهیت و نقض قوانین میراثی است، افکار توسعه ای را در جای دیگری پیاده کنید.”
شهروندی دیگری هم مستقیم شهرداری رامسر را خطاب قرار می دهد. او که به نظر ذهنیت خوبی از اقدامات شهرداری ندارد در واکنش به این ادعا نوشته است ” لازم نیست شهرداری به این باغ زیبا دست بزند. طی سال های گذشته باغ به واسطه چنین دست اندازی هایی نابود شده. لطفا شهرداری تا تائید طرح و نقشه از سوی میراث فرهنگی هرگونه فعالیت و دستکاری در باغ را متوقف کند.
نابلدی
کاربر دیگری متولیان نگهداری باغ را ناکارآمد و نابلد دانسته و در پیامی گفته:” متاسفانه این باغ دست کسانی قرار گرفته که راهکارِ استفاده درست از آن را نمی دانند. حتی اگر باغ طبق نقشه قدیم بازسازی می شد، با چالش های فعلی مواجه نبودیم.
رامسری دیگری هم در واکنش به این ادعا که باغ به دلیل ضوابط میراثی شرایط نامناسبی دارد و میراث فرهنگی را عامل عقب ماندگی باغ عنوان کرده به حالت عامیانه ای نوشته است” نه رفیق این باغ زشت و بدردنخور نیست. هرگونه دست اندازی به آن مترادف تکه تکه شدن و از بین رفتن هویت و یکپارچگی این اثرتاریخی است.”
به باغ 33 هکتاری دست نزنید
بررسی پیام های متعدد شهروندان رامسری در فضای مجازی مرتبط با این شهرستان نشان می دهد نگرانی پیرامون دست اندازی به باغ و بیمِ از بین رفتن یکپارچگی آن در ذهنشان پررنگ است و کلید واژه” به باغ دست نزنید” به شکل برجسته ای در عمده پیام ها خودنمایی می کند. گویی حتی از احیای باغ برابر ضوابط میراث فرهنگی هم هراس دارند می خواهند باغ به همین شکل نگهداری و حفاظت شود.
در همین پیوند یک شهروند رامسر نوشته است” باغ همینطور بکر و دست نخورده بمونه خیلی بهتره، چند سال هست که سازه زنگ زده مجتمع فرهنگی را خلاف ضوابط در داخل باغ ساختید و تخریب هم نمی کنید."
کاربر دیگری هم که به نظر می رسد از اساتید رشته معماری است در پیامی نسبتا طولانی دستکاری باغ برخلاف ضوابط میراث فرهنگی ابراز نگرانی کرده و گفته است” گاهی باستان شناسان اثری را از دل خاک بیرون می آورند، مطالعات روی آ« انجام می شود، اما چون امکان حفظ آن وجود ندارد به جایی که مدفون بوده برمی گردانند. رامسر با این محوطه تاریخی در داخل و خارج از کشور شناخته می شود. صدمه به این بافت تاریخی برای رامسر گران تمام می شود.”
پیام های کوتاه دیگری هم با مضمون پرهیز از دستکاری به باغ وجود دارد” توسعه باغ را نخواستیم، دست نزنید. باغبان خوبی برای باغ تاریخی مان نبودیم. باغ باید باغ باقی بماند. خواهش می کنم با این یک مورد در شهر کاری نداشته باشید. حتی صحبت پیرامون آن هم مخرب است. کاربری هم با بیان اینکه عده ای با بیان چنین صحبت ها و مخالفت هایی قصد تصرف باغ را دارند به دست اندازی به باغ اعتراض کرده است.
رامسری ها یکصدا برای ثبت جهانی
کاربران دیگری هم هستند که معتقدند هرگونه اقدامی که پرونده ثبت جهانی منظر طبیعی تاریخی رامسر را تهدید کند،جایز نیست و گناهی نابخشودنی محسوب می شود و در همین ارتباط نوشته است” ثبت جهانی توسعه اجباری را درپی دارد. هرگونه تصرف در باغ قبل از ثبت جهانی منظر طبیعی و تاریخی رامسر گناهی نابخشودنی ست. همه جایرامسر که تصرف شده، بهتر است عده ای غیر رامسری دست از سر همچنین چند هکتار بردارند.
به گزارش ایرنا، در نشست رفعِ موانعِ احیای باغ 33 هکتاری سید رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی اعلام کرد که طرف هایماجرا در استان و شهرستان به مدت یک هفته وضع موجود باغ که بخش مهمِ پرونده ثبت جهانی منظر طبیعی و تاریخی محسوب می شودبررسی و این پرونده را به همراه مواضع دیگر طرف های ماجرا مانند شهرداری رامسر به وزارتخانه ارسال کنند. سید رضا صالحی امیری در آنن نشست تاکید کرد که مسوولان محلی و استانی باید طی یک صورت جلسه رسمی مواضع خود پیرامون باغ را تدوین و ارسال کنند. سپسدر جلسه ای مشترک و تخصصی با حضور نماینده مجلس، استاندار و متخصصان در وزارتخانه نتیجه نهایی اتخاذ می شود که همه بایداز نتیجه آن نشست پیروی کنند، در غیر این صورت پرونده رامسر بایگانی می شود.
از زمان انتشار این خبر، دو نشستِ تخصصی با حضور کارشناسان شورای فنی اداره کل میراث فرهنگی استان و نشستی دیگر باحضور علی رضا ایزدی مدیرکل ثبت آثار مدیرکلی ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی در فرمانداری رامسر برگزار شد. نشست هایی پیاپی که نشان می دهد دستِ کم تعیین و تکلیف این موضوع از سوی وزارت میراث فرهنگی به صورت جدی دنبال شده است.
باغ ملی رامسر موسوم به باغ 33 هکتاری به همراه هتل قدیم و خیابان تاریخی معلم عرصه های تاریخی به هم تنیده ای هستند که با شماره ثبت 1520 و 1521 ثبت ملی شدند. باغ به دلیل این که هم زمان با ساخت هتل قدیم شکل گرفته، عرصه ای جداناپذیر از این بنای تاریخی و پرونده ثبتی است. به همین دلیل هرگونه مداخله و دست ساخته انسانی جدید به دلیل این که هویت و یکپارچگی این عرصه را تغییر می دهد، خلافِ ضوابط عرصه و حریم آثار تاریخی است و جایز نیست.
به گفته متولیان امر، باغ 33 هکتاری همراه با دیگر آثار تاریخی رامسر شامل هتل قدیم، کاخ مرمر، بلوار معلم و پژوهشکده مرکبات و منظر طبیعی این شهر در قالب یک پرونده قرار گرفتند و ضوابط عرصه و حریم برای آن اعمال شده است. پس از ارسال پرونده برای ثبت در فهرست آثار جهانی به یونسکو، مداخله ها و آسیب های گفته شده مورد ایراد کارشناسان یونسکو قرار گرفت و از سال 2007 تا امروز این پرونده تا زمانِ رفع و به حداقل رسیدن مداخلات در فهرست موقت یونسکو قرار دارد.
{{name}}
{{content}}