اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
شرکت اسپیس ایکس شب گذشته برای اولین بار موفق شد یک موشک را در همان نقطه ای که آن را پرتاب کرده، فرود بیاورد و نقطه عطف تازه ای را در فناوری پرتاب فضایی رقم بزند.
به گزارش ایسنا، شرکت اسپیس ایکس(SpaceX) که ایلان ماسک، یکی از برترین افراد ثروتمند دنیا و از تاثیرگذارترین فناور جهان آن را تاسیس کرده اکنون به نقطه عطف تازه ای دست یافته است.
این شرکت نخستین شرکت فضایی بود که توانست یک موشک چند بار مصرف بسازد و تقویت کننده های موشک خود را مجددا روی زمین فرود بیاورد، اما نکته اینجاست که تاکنون به دلیل مسائل ایمنی و امنیتی، آنها را در نقطه ای جدا از محل پرتاب و اغلب در میان اقیانوس فرود می آورد و چند باری هم با شکست مواجه شد و موشک ها ایستاده فرود نیامدند.
حالا اسپیس ایکس با توسعه فناوری خود موفق شده است برای اولین بار موشک استارشیپ(Starship) خود را در همان نقطه پرتاب آن فرود بیاورد و با بازوهای مخصوصی که روی سکوی پرتاب تعبیه شده است، موشک را در هوا بگیرد.
این یک نقطه عطف بزرگ در برنامه های اسپیس ایکس برای تبدیل موشک استارشیپ و تقویت کننده سوپر هوی(Super Heavy) به یک سامانه کاملاً قابل استفاده مجدد است.
شاهدان عینی می گویند صحنه فرود این موشک، منظره حیرت انگیزی بود، چرا که یک موشک 70 متری فرودی کنترل شده به سمت یک منطقه فرود کوچک انجام می داد و دو بازوی مکانیکی غول پیکر منتظر بودند تا آن را فقط چند متر بالاتر از سطح زمین بگیرند.
اسپیس ایکس چند سال است که از موشک پر استفاده و امتحان پس داده خود موسوم به «فالکون 9»( Falcon 9) به صورت چند بار مصرف استفاده می کند، اما این شرکت برای بازپس گیری «سوپر هوی» رویکرد کاملا متفاوتی را در پیش گرفت. در حالی که این حرکت خطر تخریب برج پرتاب را همراه داشت، اما با این حال، این اتفاق افتاد و تصاویر نشان داد که تقویت کننده به خوبی در آغوش گرفته شد.
گفتنی است که موشک استارشیپ پس از جدا شدن از تقویت کننده خود، حدود یک ساعت به پرواز ادامه داد و سپس در اقیانوس هند فرود آمد.
اسپیس ایکس می گوید کل مجموعه استارشیپ به گونه ای طراحی شده است که قابل استفاده مجدد باشد.
هدف اسپیس ایکس استفاده از تقویت کننده سوپر هوی برای حمل نسخه تغییر یافته فضاپیمای استارشیپ به نام «سامانه فرود انسان استارشیپ»(HLS) به مدار ماه در مأموریت «آرتمیس 3» ناسا است که می تواند در اوایل سال 2026 انجام شود، اما تا زمانی که این اتفاق نیفتد، این شرکت فضایی به رهبری ایلان ماسک باید آزمایش های بیشتری را روی سامانه استارشیپ انجام دهد.
اسپیس ایکس همچنین نیاز به نشان دادن توانایی سوخت گیری استارشیپ در مدار زمین دارد که برای ماموریت های ماه ضروری است. علاوه بر این، باید حداقل یک ماموریت نمایشی بدون خدمه انجام دهد که ببیند آیا استارشیپ HLS می تواند با موفقیت روی سطح ماه فرود آید و سپس بلند شود؟
سرانجام در ماموریت «آرتمیس 3» حداکثر چهار فضانورد با فضاپیمای اوریون(Orion) ناسا به مدار ماه پرواز خواهند کرد که توسط موشک قدرتمند سیستم پرتاب فضایی(SLS) پرتاب خواهد شد.
در همین حال، استارشیپ HLS نیز پس از پرتاب توسط «سوپر هوی» به مدار ماه خواهد رسید و پس از آن، به اوریون متصل می شود و دو نفر از خدمه را قادر می سازد تا به وسیله نقلیه اسپیس ایکس منتقل شوند و سپس برای اولین فرود خدمه ماه از زمان آخرین مأموریت آپولو در سال 1972 آماده می شوند. سرانجام استارشیپ HLS دو فضانورد را به مدار ماه برمی گرداند تا بتوانند برای سفر به خانه به فضاپیمای اوریون برگردند.
اهداف بلندپروازانه تر شامل استفاده از استارشیپ برای اولین ماموریت سرنشین دار به مریخ و حتی برای ساختن یک پایگاه دائمی فضانوردان در سیاره سرخ است.
با این حال، ایلان ماسک ایده بلندپروازانه تری دارد. وی در مورد ماموریت موفقیت آمیز شب گذشته در پستی در شبکه های اجتماعی نوشت که اولین پرواز و فرود قدرتمندترین موشک جهان، گامی بزرگ به سوی «چند سیاره سازی زندگی» بود.
مدیر عامل اسپیس ایکس در سال 2016 اعلام کرد که این شرکت در هدفی جاه طلبانه قصد دارد یک میلیون نفر را به مریخ منتقل کند تا شهری خودکفا ایجاد کنند، اگرچه این مطمئناً برای مهندسانی که شاید هنوز متولد نشده اند، یک چالش بزرگ است.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}