هرآنچه باید از قطع درختان شمشماد در غرب مازندران بدانید

به گزارش ایرنا، روزهای اخیر فیلم کوتاهی مبنی بر فریاد های بغض آلود یک فعال محیط زیست در فضای مجازی منتشر شد که در آن این بانو از خسارت جبران ناپذیر به درخت های شمشاد هیرکانی و قطع هرس درختان امام زاده سید علی عباس آباد و شمشادها در حال انقراض هیرکانی انتقاد کرده است.

به گزارش ایرنا، روزهای اخیر فیلم کوتاهی مبنی بر فریاد های بغض آلود یک فعال محیط زیست در فضای مجازی منتشر شد که در آن این بانو از خسارت جبران ناپذیر به درخت های شمشاد هیرکانی و قطع هرس درختان امام زاده سید علی عباس آباد و شمشادها در حال انقراض هیرکانی انتقاد کرده است.

"این فعال محیط زیست بدین گونه اعلام کرد که گونه های شمشماد ارزشمندی که سالها برای حفظ و ماندگاری آن تلاش شده است و به عنوان شمشادهای ممنوع القطع به شمار می روند به نام هرس قطع شده اند. درختانی که قدمت برخی از آنها به 200 تا 300 سال بر می گردد به همین بهانه قطع شد.

او ادامه می دهد: چطور می تواند یک نفر این اقدام را انجام دهد و اینجوری هرس می شود که در حالیکه به نام هرس دزدی صورت گرفته و سه کامیون شمشماد از این مکان برده شده است. این درختان انفال به شمار می رود."

شمشاد هیرکانی با نام علمی ˈبُوکسوس هیرکاناˈ (Buxus hyrcana) درختی همیشه سبز و بومی جنگل های هیرکانی در شمال ایران است که در فهرست گونه های گیاهی در خطر انقراض اتحادیه بین المللی حفظ طبیعت (IUCN) قرار دارد.


اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر پیرو انتشار فیلم قطع درختان شمشاد در داخل آرامگاه امامزاده سید علی حمزه اسب چین با صدور اطلاعیه و ارائه نسخه ای به رسانه ها اعلام کرد : پس از پخش این فیلم مراتب سریعا از طریق اداره منابع طبیعی عباس آباد و دادستان شهرستان مورد بررسی قرار گرفت.

در این اطلاعیه ذکر شد: خطر ساز بودن درختان خشک و سرپا که امکان سقوط و صدمه به زائران و بستگان متوفی وجود داشت حسب درخواست اداره اوقاف، مجوز قطع درختان صدرالاشاره از سوی منابع طبیعی صادر شد.

همچنین اعلام شد: هنوز برخی از درختان خطر ساز خشک و سرپا در امامزاده وجود دارد که با تغییرات جوی احتمال سقوط و آسیب به زائران محتمل است.

اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر در پایان ضمن قدردانی نسبت به کسانی که نگاه ویژه به منابع طبیعی دارند و گزارشات را به حافظان منابع طبیعی می رسانند اظهار کرد: کد امداد جنگل و مرتع با شماره تماس 1504 و 139 بصورت شبانه روزی آماده دریافت گزارشات مردمی مبنی بر تخریب و تصرف اراضی ملی، آتش سوزی جنگل ها و مراتع، قاچاق چوب بوده و لذا از عموم مردم طبیعت دوست درخواست می شود با ارسال گزارشات خود در حفاظت از عرصه های منابع طبیعی یاریگر حافظان انفال باشند.

به گزارش ایرنا، قدمت جنگل های شمال ایران به حدود 30 تا 40 میلیون سال قبل بر می گردد و دارای 90 گونه درختی و 211 گونه درختچه ای و هزار و 558 گونه علفی و بوته ای است که از آستارا در شمال استان گیلان تا گلی داغ در شرق استان گلستان گسترده است. ، مساحت این عرصه ها در حدود یک درصد جنگل های اروپاست ولی تعداد گونه های آن 16 درصد گونه های موجود در کل قاره اروپاست.

این مقایسه ها نشان می دهد جنگل های هیرکانی در شمال ایران با وجود مساحت کم، تنوع گونه ای بسیار زیادی دارد و از این نظر و به دلیل تنوع زیستی و گستردگی ذخایر ژنتیکی، شایسته حفاظت و حراست و تحقیقات بیشتری است که با تهیه طرح مدیریت پایدار همه نگرانی های فراروی این عرصه برطرف خواهد شد.

نظرات

captcha