مدیرتعاونی باغداران ملایر: ثبات قیمت کشمش در گرو تشکیل تیم کارشناسی است

«احمد غیاثوند» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: 6 هزار بهره بردار باغدار در شهرستان ملایر داریم که هر سال به دلیل عدم ثبات قیمت کشمش، با مشکلات عدیده ای مواجه هستند.

«احمد غیاثوند» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: 6 هزار بهره بردار باغدار در شهرستان ملایر داریم که هر سال به دلیل عدم ثبات قیمت کشمش، با مشکلات عدیده ای مواجه هستند.

وی افزود: ضرورت دارد این مشکل از طریق اتاق بازرگانی استان همدان و کمیسیون کشاورزی مجلس پیگیری و در تعیین قیمت کشمش بازنگری صورت گیرد و قیمت واحدی اعلام شود.

مدیرعامل شرکت تعاونی باغداران ملایر با تاکید بر اینکه قیمت تمامی محصولات کشاورزی باید کارشناسی شود، بیان کرد: واحدهای فرآوری کشمش در این شهرستان یک سیستم منسجمی ندارد و ضرورت دارد کشمش نامرغوب را خریداری نکنند.

غیاثوند با اشاره به تولید خوب محصول امسال، ادامه داد: همواره ابتدای فصل برداشت و تهیه کشمش، قیمت محصول پایین است و کشاورز باید محصول خود را انبار کند تا آخر فصل بتواند با قیمت مناسبی بفروشد، اما اکثر باغداران ملایری انباری برای نگهداری کشمش و سبزه خود ندارند.

تامین 70 درصد نهاده های کشاورزی و باغی توسط تعاونی باغداران ملایر

وی گفت: این در حالیست که به دلیل نبود انبار و محل مناسبی برای نگهداری کشمش، باغدار چون نیاز به پول دارد، مجبور است با هر قیمتی محصول برداشتی خود را به کارخانه دار بفروشد و باغدار متضرر می شود.

مدیرعامل شرکت تعاونی باغداران ملایر با بیان اینکه حداقل 2 ماه قبل از برداشت محصول تیم کارشناسی برآورد قیمت تشکیل شود، خاطرنشان کرد: این تیم کارشناسی می تواند قیمت بازارهای هدف در داخل و خارج از کشور را بررسی و قیمت نهایی و رقابتی را ارایه کند که هم محصول کشمش قابل رقابت در بازار باشد، هم در حق باغدار اجحاف نشود و از طرفی کارخانه داران و واحدهای فرآوری کشمش متضرر نشوند.

غیاثوند همچنین به ارائه آموزش های لازم به باغداران اشاره کرد و افزود: در این راستا تفاهم نامه ای با جهاد کشاورزی، پژوهشکده انگور و کشمش و ایستگاه تحقیقاتی انگور ملایر داشتیم و یکسری آموزش هایی را به منظور ارتقای سطح آگاهی باغداران آغاز کرده ایم.

وی همچنین با اشاره به مالیات شرکت های تعاونی و نحوه محاسبه آن، گفت: تعاونی باغداران یک تعاونی عام است و با توجه به اینکه 70 درصد نهاده های کشاورزی و باغی ملایر را ما تامین می کنیم، گردش مالی بالایی دارد و مالیات بر این اساس محاسبه می شود.

مدیرعامل شرکت تعاونی باغداران ملایر ادامه داد: این در حالیست که شرکت تعاونی باغداران از لحاظ حاشیه سود بسیار پایین است و اداره مالیات گردش مالی را در نظر می گیرد و درخواست داریم در کمیسیون کشاورزی استان و اتاق بازرگانی پیگیری شود.

بازار کربنات پتاسیم به تعادل رسید

غیاثوند درباره بقایای سموم و نوع سم مورد استفاده در محصولات باغی، اظهار کرد: با توجه به اینکه کشمش از استان های دیگر به سمت ملایر سرازیر و در واحدهای کشمش پاک کنی فرآوری می شود، باید مشکل بقایای سموم به استان های انگورخیز همچون تاکستان قزوین و اراک هم انعکاس داده شود تا در مصرف نوع سموم مدیریت شود.

وی با بیان اینکه چند سالی است برای تهیه کشمش پودر کربنات سالم به باغداران تحویل می دهیم، بیان کرد: تمام تلاش ما این بود تا پودر کربنات پتاسیم از انحصار خارج شود و با دقت زیادی نهاده ها را بین باغداران توزیع کنیم.

مدیرعامل شرکت تعاونی باغداران ملایر ادامه داد: در همین راستا دو نوع پودر کربنات پتاسیم وارد و توزیع کردیم و بازار به تعادل رسید.

به گزارش ایرنا؛ شهرستان ملایر دارای بیش از 13 هزار هکتار باغ انگور است که سالانه بیش از 270 هزار تُن انگور از سطح تاکستان ها برداشت و بیش از 50 هزار تُن آن تبدیل به کشمش صادراتی می شود.

نظام تولید انگور دره جوزان ملایر سال 1397 در سازمان جهانی خواروبار کشاورزی سازمان ملل متحد(فائو) به عنوان پنجاه و سومین میراث مهم کشاروزی جهان به ثبت رسید.

نظرات

captcha