اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
ایسنا/گیلان رئیس علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه 45 درصد سالمندان گیلان کم تحرک هستند، گفت: از دیدگاه صاحب نظران و کارشناسان حوزه سلامت سالمندی، فعالیت بدنی یکی از رفتارهای ضروری برای بازیابی، حفظ و بهبود کیفیت زندگی سالمندان است.
دکتر محمدتقی آشوبی امروز، 22 مهرماه در همایش سالمندی گیلان، یکی از مسائل عمده بشر را مقوله سالمندی و پیامدهای ناشی از آن دانست و اظهار کرد: سالمندی و کهولت سن پدیده ای طبیعی و غیر قابل اجتناب است که اغلب انسان ها را دیر یا زود درگیر می کند.
وی با بیان اینکه دوران سالمندی به نوعی غایت پختگی زندگی افراد است، افزود: دوران سالمندی دوران فرهیختگی هر انسانی می تواند باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه سالمندان ذخایر فکری و مشورتی هستند که حضور و مشارکت فعال آنها در جامعه، اثرات بسزایی در پیشرفت همه جانبه کشور دارد، گفت: اساسا فرایند پیری به دلیل ماهیت فیزیولوژیک و پیش رونده خود، با کاهش عملکرد جسمانی، شناختی و گاه اجتماعی توام بوده که ماحصل آن ناتوانی و محدودیت افراد سالمند است.
آشوبی با بیان اینکه گیلان از سالمندترین استان های کشور است، تصریح کرد: می توان با چاره اندیشی و اقدام به موقع، آغاز سالمندی را به تعویق انداخت و روند پیشرفت آن را کند و دوران سالمندی سالم و موفقی را طی کرد.
وی افزود: سالمندی مانند سایر بخش های عمر یک انسان باید تجربه ای شیرین و مثبت در زندگانی، همراه با سلامت، مشارکت و امنیت باشد.
رئیس علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه سازمان جهانی بهداشت، 60 سالگی را به عنوان نقطه شروع سالمندی پذیرفته است، خاطرنشان کرد: سالخوردگی در جمعیت جهان به سرعت در حال افزایش است و طبق پیش بینی سازمان جهانی بهداشت، نسبت جمعیت سالمند در جهان از حدود 12 درصد در سال 2015 به حدود 16 درصد در سال 2050 افزایش خواهد یافت.
آشوبی با اشاره به سیمای سالمندی ایران، گفت: بر اساس سرشماری سال 2016، در ایران 12.5 میلیون نفر سالمند وجود داشته که معادل 4.7 درصد کل جمعیت کشور بوده است. براساس پیش بینی های جمعیتی، تا سال 2050 تعداد سالمندان ایران به 28.7 میلیون نفر افزایش می یابد و سهم جمعیتی آنها به حدود 31.2 درصد خواهد رسید.
وی یکی از مهمترین موضوعات مورد توجه در دوران سالمندی را سبک زندگی سالم دانست و ادامه داد: سبک زندگی سالم روشی از زندگی است که سبب کاهش خطرات ابتلا به بیماری و در نتیجه کاهش مرگ قابل اجتناب می شود.
رئیس علوم پزشکی گیلان فعالیت بدنی را از مهمترین تعیین کننده های رفتاری سالمندی سالم برشمرد و اضافه کرد: بر اساس مطالعات، فعالیت بدنی موجب کاهش وزن و چاقی، بیماری های قلب و عروقی، دیابت، بهبود عملکرد شناختی و کاهش دمانس و آلزایمر می شود.
وی با اشاره به اینکه 57 درصد سالمندان ایران و 45.4 درصد سالمندان گیلان کم تحرک هستند، خاطرنشان کرد: از دیدگاه صاحب نظران و کارشناسان حوزه سلامت سالمندی، فعالیت بدنی یکی از رفتارهای ضروری برای بازیابی، حفظ و بهبود کیفیت زندگی سالمندان است.
آشوبی یادآور شد: افزایش فعالیت بدنی، رویکردی اساسی در پیشگیری، درمان و بازتوانی این گروه سنی محسوب می شود.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}