تأثیر مثبت کافئین بر سلامت قلب

به گزارش گروه علمی ایرنا از وبگاه مِدیکال اِکسپرس، بیماری های عروقی، آسیب رگ های خونی و پیامدهای ناشی از آن، حمله قلبی و سکته مغزی، از دلایل اصلی مرگ ومیر به شمار می روند. در بیماران مبتلا به بیماری های روماتیسمی التهابی مانند لوپوس و آرتریت روماتوئید، این خطرها بسیار بیشتر هستند. این موضوع هم به دلیل خود بیماری هاست و هم به دلیل برخی داروها به ویژه مشتقات کورتیزون که برای درمان آن ها استفاده می شود.

به گزارش گروه علمی ایرنا از وبگاه مِدیکال اِکسپرس ، بیماری های عروقی، آسیب رگ های خونی و پیامدهای ناشی از آن، حمله قلبی و سکته مغزی، از دلایل اصلی مرگ ومیر به شمار می روند. در بیماران مبتلا به بیماری های روماتیسمی التهابی مانند لوپوس و آرتریت روماتوئید، این خطرها بسیار بیشتر هستند. این موضوع هم به دلیل خود بیماری هاست و هم به دلیل برخی داروها به ویژه مشتقات کورتیزون که برای درمان آن ها استفاده می شود.

بر اساس پژوهش منتشر شده در مجله روماتولوژی (Rheumatology)، افزایش مصرف کافئین ممکن است به سلامت قلب کمک کند.

تا پیش از این، توصیه های پزشکان برای کاهش این خطرات عروقی به اجتناب از عوامل خطر محدود می شد. این توصیه ها شامل متوقف کردن التهاب، کاهش مصرف داروهای حاوی کورتیزون و همچنین توصیه های مرسوم مانند سیگار نکشیدن، کاهش کلسترول و کنترل فشار خون بالا بود.

پژوهشگران دانشگاه ساپینزای رم در ایتالیا که در پژوهش جدید مشارکت داشتند، معتقدند بیماران ممکن است بتوانند با انجام کاری که واقعاً لذت بخش است، به سلامت عروق خود کمک کنند. نتایج آزمایشگاهی این پژوهشگران نشان می دهد کافئین موجود در قهوه، چای و کاکائو به طور فعال به سلول های پیش ساز اندوتلیال (گروهی از سلول ها که به بازسازی پوشش رگ های خونی کمک می کنند و در رشد عروقی نقش دارند) کمک می کند.

به نظر می رسد رژیم غذایی حاوی ویتامین دی (D) که در ماهی روغنی و تخم مرغ موجود است و ویتامین اِی (A) که در بسیاری از میوه ها وجود دارد و اسیدهای چرب غیر اشباع چندگانه و سدیم کم، در کاهش بار التهابی نقش دارد.

دانشمندان درباره تاثیرات کافئین شگفت زده شدند. کافئین علاوه بر اثر محرک بر روی بدن، اثر ضد التهابی نیز دارد زیرا به گیرنده های بیان شده در سطح سلول های ایمنی متصل می شود.

نظرات

captcha