تصویب نام گذاری معبری به نام شهید حاج رحیمی در پایتخت

اعضای شورای شهر تهران، یک فوریت طرح نام گذاری معبری به نام شهید محمدهادی حاج رحیمی؛ یکی از شهدای کنسولگری ایران در دمشق سوریه، را به تصویب رساندند.

خبرگزاری تسنیم، در جریان دویست و هفتادمین جلسه شورای شهر تهران، تقدیر از چهار نفر از تهران پژوهان به مناسبت هفته فرهنگی تهران در دستور کار اعضای شورای شهر قرار گرفت.

سید احمد علوی؛ رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران، در حین تقدیر از تهران پژوهان تصریح کرد: تهران پژوهان سال ها عمر خود را به فعالیت در ارتباط با شهر تهران اختصاص داده اند و امروز تصمیم گرفتیم به مناسبت هفته تهران که به تازگی پشت سر گذاشته ایم، از چهار نفر از تهران پژوهان قدردانی کنیم. امروز در خدمت آقایان داریوش شهبازی، کامران صفامنش و نصرالله حدادیهستیم. همچنین قرار بود خانم منصوره اتحادیه نیز در جلسه امروز حضور داشته باشد که به دلیل بیماری و عمل جراحی نتوانست در صحن شورا حاضر شود.

تبدیل منزل شهید رئیسی به موزه در انتظار تصمیم خانواده

به گزارش تسنیم، در ادامه جلسه، از تهران پژوهان توسط مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، قدردانی شد.

نصرالله حدادی متولد سوم بهمن سال 1333 در تهران، تهرانشناس، ناشر، نویسنده و روزنامه نگار سالیان سال از عمر خود را به عنوان مدیر بخش تولید و فروش سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سپری کرده و بیش از 400 مقاله در مورد فرهنگ مردم ایران منتشر کرده است. برنامه «با من به تهران بیایید» و با اجرای ایشان برای شبکه 5 سیما در سال 1391 پخش می شده است.

ایشان به عنوان کارشناس و پژوهشگر با تورهای تهرانگری و مراجع شهرداری و میراث تهران همکاری دارد.

کامران صفامنش  (تهران 1325ش-ه) معمار، پژوهشگر تاریخ معماری و شهرسازی، و شهرساز ایرانی. پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی و متوسطه، در سال 1343 وارد دانشکده ی هنرهای زیبای دانشگاه تهران و در سال 1351 با درجه ی ممتاز و با تقدیرنامه ی کتبی موفق به دریافت مدرک فوق لیسانس شد. سال بعد به آمریکا رفت و در رشته های کاربرد کامپیوتر در معماری (از دانشگاه_کالیفرنیا) و مهندسی طراحی و معماری شهری (از دانشگاه برکلی) مدرک فوق لیسانس گرفت. طی سال 1977 (1356ش) در دو دانشگاه مذکور تدریس کرد و همزمان با شروع انقلاب اسلامی به ایران بازگشت و بعدتر در تهران اقدام به تاسیس شرکت مهندسین مشاور صفامنش و همکاران کرد.

صفامنش مدت ها به عنوان هیات علمی و استاد مدعو با دانشگاه های تهران، علم و صنعت، آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و آکسفورد انگلستان همکاری داشته است. او سخنرانی های متعددی در دانشگاه های معتبر داخل و خارج از کشور انجام داده و بیشتر از 40 مقاله ی علمی در موضوعات معماری، مرمت و طراحی شهری تالیف کرده است.

از مهم ترین فعالیت های اجرایی او می توان به این موارد اشاره کرد: مجموعه ی فیلمخانه ی ملی ایران در تهران (طراحی: 1371)؛ طرح کتابخانه ی ملی جمهوری اسلامی ایران (1374)؛ خانه ی مولانا در تهران (1380)؛ برنامه ریزی و معماری برج کنترل ترافیک دریایی منطقه ی پارس جنوبی (1379)؛ دپارتمان زبان فارسی دانشگاه داکا در بنگلادش (1379/ 2000م)؛ مرکز اطلاعات شهر گرگان (1376)؛ طرح بازسازی و طراحی داخلی موزه و نمایشگاه نقشه در تهران (1376)، احیاء- بهسازی و تجهیز گورستان های تاریخی شهر_ری (شامل امام زاده عبدالله، بی بی زبیده و ابن بابویه) و همکاری در طراحی غرفه ی ایران در نمایشگاه جهانی (اکسپو) 2015 میلان. او همچنین برنده ی اول مسابقه ی طراحی خانه ی مولانا بوده است.

تاریخ و تئوری روند شکل گیری شهرها  و همچنین تجربه در شکل های جدید طراحی و تکنولوژی، از زمینه های اصلی فعالیت صفامنش است.

از دیگر افتخارات صفامنش به دریافت تقدیرنامه برای طرح های مختلف معماری و شهرسازی ازجمله طرح بهسازی و تجهیز ناحیه ی باغ ملی به عنوان بخشی از مرکز فرهنگی شهر تهران، طرح بهسازی و بازسازی خیابان ناصرخسرو و بازسازی ساختمان120 ساله دربند باید اشاره کرد.

داریوش شهبازی تاریخ پژوه ایرانی است. وی از دهه شصت پس از تألیف «زندگی نامه میرزا تقی خان امیر کبیر» و «تاریخ سکه» با گردآوری بیش از یک میلیون فیش در پی تألیف و تدوین مجموعه ای بیست جلدی با نام «تهران نامه» است. مجموعه های «برگ هایی از تاریخ تهران» و «پرسه در دارالخلافه» از آثار وی چاپ و نشر یافته است. کتاب دوجلدی «روایاتی از تهران قدیم» از وی در دست چاپ است. تا کنون حدود دویست مقاله در نشریات گوناگون از او نشر یافته است.

داریوش شهبازی، زاده مهرماه 1332 در زرگنده تهران و پرورش یافته خانواده ای فرهنگ دوست و دانش پرور است که اصالتی فراهانی (و تفرشی) دارد. او دانش آموخته؛ لیسانس علوم؛ فوق لیسانس علوم تربیتی؛ فوق لیسانس مهندسی گرایش مدیریت ساخت است. او پژوهش و مطالعات خود را در حوزه تاریخ ایران و تهران شناسی به ویژه عصر قاجاریان و تاریخ تهران از دهه 1360 آغاز کرده و تا کنون به آن اشتغال دارد.

کتاب ها
• «تاریخ سکه دوره قاجاریه»، (1380)؛ بوره که ای.
• «برگ هایی از تاریخ تهران»، 4 جلدی. (1386)؛ بوره که یی.
• «تهران نامه»، (1394)؛ آرش. (1397)؛ ماهریس.
• «پرسه در دارالخلافه»، 4 جلدی. (1394)؛ کتاب سرا»
• «روایاتی از تهران قدیم»، 2 جلد، (1397)؛ سایبان هنر.
• «تاریخ قشون قاجاریه»، (1397)؛ ماهریس.
• «از الهیه تا دروازه غار»، (1397)؛ ماهریس.
• «چرا قاجاریه فروپاشید»، (1397)؛ ماهریس.
• «تهران نامه» جلد دوم، (1397)؛ ماهریس.
• «پاتوق های تهران»، (1398)؛ سایه بان هنر.
• «کمیته مجازات ترورهای تاریخی تهران قجری»، س(1398)؛ سایه بان هنر.
• «سیاحانی که به ایران آمده اند»، 2 جلد، (1399)؛ ماهریس.

تهران نامه مجموعه ای است در حوزه تهران شناسی که ناظر بر تمامی جنبه های تاریخی، جغرافیایی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و غیره تهران است. این تألیف به ثبت و ضبط وقایع تاریخی و هر آن چه که به فرهنگ مردم این شهر تعلق دارد و در معرض فراموشی و نسیان است، می پردازد. در حقیقت این مجموعه موزه ای از گذشته تهران و تهرانیان (بلکه ایرانیان) است. اثری که می تواند هر پژوهشگر این حوزه را یاری رساند.

منصوره اتحادیه (زاده 1312) تاریخ نگار، نویسنده، ناشر و استاد دانشگاه ایرانی است.

او در سال 1312 در تهران زاده شد. پدرش علی اتحادیه فرزند رحیم اتحادیه و مادرش هما فرمانفرمائیان دختر عباس فرمانفرمائیان و نوه عبدالحسین فرمانفرما است.[2][3] در سال 1358 از دانشگاه ادینبورگ بریتانیا در رشته تاریخ دکتری گرفت. سپس در سال 1362 مدیر نشر تاریخ شد. او همچنین در دانشگاه تهران تاریخ تدریس می کند و کتاب ها و مقاله های بسیاری در زمینه تاریخ چاپ کرده است.

منصوره اتحادیه با دکتر صادق نظام مافی ازدواج کرده است و 4 فرزند دارد.

کتاب سایه سار مهربانی، ستایش میلاد و کارنامه منصوره اتحادیه نظام مافی از مصطفی زمانی نیا دربارهٔ او منتشر شده است.

کتاب شناسی

برخی از مقالات و کتاب های منصوره اتحادیه عبارتند از:
1355 - (تدوین) گوشه هایی از روابط خارجی ایران (1280–1200) هجری قمری
1360 - (تدوین) تاریخ غفاری (همکاری با سیروس سعدوندیان)
1361 - (تدوین) خاطرات و اسناد حسینقلی خان نظام السلطنه مآفی
1367 - (تدوین) گزیده ای از مجموعه اسناد عبدالحسین میرزا فرمانفرما (همکاری با سیروس سعدوندیان)
1362 - (تدوین) نامه های یوسف مغیث السلطنه
1363 - (تدوین) سیاق عشیرت در عصر قاجاریه
1364 - (تدوین) مرآت البلدان - اعتماد السلطنه
1371 - (تألیف) پیدایش نشر تاریخ و تحول احزاب سیاسی در مجلس سوم، نشر تاریخ
1383 - (تدوین) سقوط ساسانیان: فاتحان خارجی، مقاومت داخلی و تصویرِ پایانِ جهان. (همکاری با تورج دریایی، فرحناز امیر خانی، روزبه زرین کوب)، نشر تاریخ[نیازمند منبع]
اینجا طهران است…: مجموعه مقالاتی دربارهٔ طهران 1344–1269ه.ق
(تدوین) خاطرات تاج السلطنه (همکاری با سیروس سعدوندیان)
آمار دارالخلافهٔ تهران: اسنادی از تاریخ اجتماعی تهران در عصر قاجار / به کوشش سیروس سعدوندیان، منصوره اتحادیه
1381 - پیدایش و تحول احزاب سیاسی مشروطیت، دوره های یکم و دوم مجلس شورای اسلامی
1386 - شیوه تاریخ نگاری
سری کتاب های از روزگار رفته حکایت… (همکاری با مصطفی زمانی نیا، بهمن فرمان، محمدولی فرمانفرماییان)
1394 - نفت چیاسرخ کرمانشاه: منتخبی از اسناد حکومتی عبدالحسین میرزا فرمانفرما 32–1319 ق، به همراه اسماعیل شمس و سعید روحی، تهران: نشر تاریخ ایران.
1397 - حکومت کرمانشاهان، به همراه اعظم غفوری، تهران: نشر تاریخ ایران، 2 مجلد.
رمان تاریخی
• 1375 - زندگی باید کرد
ترجمه
• 1354 - سفرنامه آگوست بن تان[نیازمند منبع]
• ژنرال سمینو در خدمت ایران عصر قاجار و جنگ هرات (1326–66 ق)[نیازمند منبع]
• 1375 - زندگی، زمانه و آثار بیهقی[نیازمند منبع]
برخی از مقاله ها
• 1374 زن در جامعه قاجار، نشریه کلک
• 1375 واقعه کشف حجاب، نشریه کلک
• 1375 خاطرات رجال قاجار، مروری بر امور دربار و روابط درباریان، نشریه ایران نامه
• 1356 لیست سیاه انگلیس در جنگ جهانی اول، نشریه نگین
• 1355 ماجرای محبوسان آلمانی و اتریشی و در شیراز در جنگ جهانی اول
• 1354 روابط ایران و فرانسه
• 1353 ناصرالدین شاه و امور آذربایجان در 1310–1278 ق. (مجموعه سخنرانی های هفتمین کنگره تحقیقات ایرانی)

به گزارش تسنیم، در جلسه امروز، نصرالله حدادی پیشنهاد داد که در پایتخت، معبری به نام عباس شیبانی نام گذاری شود. مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، در پاسخ به این پیشنهاد اعلام کرد که در گذشته، نام گذاری معبری به نام عباس شیبانی انجام شده است.

چمران همچنین به تلاش های عباس شیبانی در سه دوره شورای شهر تهران اشاره کرد و گفت: در این ایام، خدمات خوبی توسط مرحوم شیبانی ارائه شده است.

وی همچنین به تلاش های احمد مسجدجامعی؛ عضو سابق شورای شهر تهران، اشاره کرد و افزود: آقای مسجدجامعی نیز در راستای نشان دادن هویت تهران، تلاش های بسیاری انجام داده و همچنان ادامه می دهد.

چمران در ادامه گفت: اخیراً آقای مسجدجامعی مطلبی با عنوان "درب باغ ملی را باز کنید" مطرح کرده است. من نیز به همین دلیل تماسی با مسئولان میراث فرهنگی داشتم و تأکید کردم که این درب حتماً باز شود. آنها اعلام کردند که به دلیل نشست زمین، امکان باز کردن این در وجود ندارد، چرا که ممکن است به سر درب باغ ملی آسیب بزند. ان شاءالله امیدواریم هر چه سریع تر این کار انجام شود.

به گزارش تسنیم، در جلسه امروز همچنین یک فوریت طرح نام گذاری معبری برای شهید محمدهادی حاج رحیمی، یکی از شهدای کنسولگری ایران در دمشق سوریه، مطرح شد که این طرح با اکثریت آرا به تصویب اعضای شورای شهر تهران رسید.

انتهای پیام/

نظرات

captcha