وزیر کشور: بودجه را به پروژه های اولویت دار تخصیص دهیم

ایسنا/فارس وزیر کشور با بیان اینکه بودجه و درآمد در کشور به سختی به دست می آیند، بر ضرورت تخصیص بودجه به پروژه های اولویت دار که مورد نیاز مردم است، تأکید کرد.

اسکندر مؤمنی امروز، 22 مهرماه در مراسم تکریم و معارفه استاندار فارس که هم اکنون در سالن شهید امامی استانداری فارس درحال برگزاری است، ضمن تکریم یاد 15 هزار شهید استان فارس و شهدای جبهه مقاومت گفت: فارس با وجود بارگاه ملکوتی حضرت شاهچراغ(ع) و منابع عظیم انسانی و وجود مفاخر و بزرگان علم و ادب و سخن، جایگاه ویژه ای در ایران دارد.

وی فارس را استانی پهناور با فرصت ها و ظرفیت های بسیار فراوان توصیف و از زحمات مسئولان گذشته این استان که برای پیشرفت و توسعه استان شبانه روز تلاش کرده اند، قدردانی کرد و افزود: مردم فارس لایق بهترین ها هستند، اما هنوز با آن جایگاهی که در شأن آن هاست فاصله داریم.

مؤمنی با بیان اینکه در سطح ملی وفاق خوبی وجود دارد، افزود: رأی اعتماد کامل نمایندگان به کابینه دولت چهاردهم و همچنین برنامه هفتم توسعه ظرفیت های بسیار خوبی در زمینه وفاق ملی است.

وزیر کشور در ادامه به تبیین انتظارات خود از استاندار جدید فارس پرداخت و افزود: شاخص های دهگانه ای برای استانداران دولت وفاق ملی ابلاغ کردیم که همه استانداران با این شاخص ها ارزیابی خواهند شد.

وی اظهار کرد: در میان همه این شاخص ها انتظاری که دولت وفاق ملی دارد و بارها از قول رئیس جمهور تأکید شده است،تلاش برای گسترش همدلی و همبستگی بین همه اقشار جامعه است و این یکی از مهم ترین شاخص هایی است که باید استانداران بدان توجه کنند.

مؤمنی با یادآوری این نکته که استانداری با دیگر ادارات و وزارتخانه ها تفاوت اساسی دارد، افزود: وظیفه اصلی هر استاندار ایجاد هماهنگی، هم افزایی و همسویی همه دستگاه ها، وزارتخانه ها و ادارات کل در جهت توسعه و پیشرفت استان است. هر وزارتخانه و سازمان وظیفه خاص خود را دارد. ممکن است هر کسی کاری انجام دهد اما اگر این کارها هماهنگ با هم پیش رود، ایجاد انرژی جدید و هم افزایی می کند که به صورت تصاعدی مسیر پیشرفت و توسعه را افزایش می دهد.

وزیر کشور با بیان اینکه استانداری موفق است که همه دستگاه ها در مسیر پیشرفت و توسعه و اهدافی که برایشان مقرر شده است را به صورت هماهنگ و همسو پیش ببرد، بر ضرورت تکریم و احترام تمام مردم حوزه استحفاظی تأکید کرد و گفت: اولین انتظار مردم جدای از کاری که باید برای آنان انجام دهیم و حق آنان است، احترام و ادب است و باید با مردم با احترام سخن بگوییم و تعامل کنیم و با آنان ارتباط مستمر داشته باشیم.

وی ادامه داد: مردم محوری یعنی اینکه کارگزاران و مدیران نظام، به صورت مستمر با بخش های مختلف مردم تعامل و ارتباط داشته باشند و حرف های آنان را بشنوند و به آنان احترام بگذارند و نگذارند در پیچ و خم های اداری عمرشان تلف شده و کرامتشان زیرپا گذاشته شود و این مهم ترین انتظار از کارگزاران در تمام روایات و آموزه های دینی است و یکی از شاخص های مهم ما در ارزیابی مدیران و استانداران هم هست.

مؤمنی همچنین گفت: یکی از ظرفیت های بسیار مهم استان فارس با وجود اماکن تاریخی که بخشی از آن ها به عنوان میراث مشترک بشریت ثبت شده اند و مفاخر بزرگ علمی و دینی مذهبی، گردشگری است. شیراز یکی از قطب های گردشگری پزشکی هست و می تواند باشد.

وی با بیان اینکه در قانون برنامه هفتم توسعه رونق گردشگری خارجی باید سالانه به 15 میلیون گردشگر در کشور برسد و برای این مسئله باید تلاش شود، گفت: شاید اکنون حدود یک سوم این رقم محقق شده است. این مهم به تنهایی و بدون برنامه ریزی مناسب میسر نخواهد شد و حداقل یک چهارم آن  یعنی بیش از سه و نیم میلیون نفر گردشگر خارجی باید در فارس محقق شود که کار بسیار بزرگی است.

برنامه هفتم توسعه باید اجرایی شود

وزیر کشور ادامه داد: اگر این امر محقق شود، در پیشرفت و توسعه زندگی جاری مردم تغییرات اساسی ایجاد می کند، لذا همه باید تلاش کنیم قانون برنامه هفتم توسعه صرفا به عنوان یک نوشته نماند و آن را اجرایی کنیم، گرچه در بخشی از زیرساخت های گردشگری مانند معابر مشکلاتی داریم اما باید برای استفاده از ظرفیت های آن تلاش کنیم.

مؤمنی در ادامه بحث بودجه را یادآور شد و افزود: ما به سختی بودجه و درآمد و منابع تولید می کنیم و کشور درگیر شرایط تحریم و موضوعات دیگری است، لذا بودجه و اعتبار به سختی به دست می آید. در بحث تقسیم بندی از دو واژه توزیع و تخصیص استفاده می کنیم. در جایی که منابع فراوان باشد از واژه توزیع استفاده می کنیم مثل توزیع سوخت، توزیع نان و... اما برای بودجه از واژه تخصیص استفاده می کنیم، یعنی باید به جایی که اولویت دارد و مورد نیاز است، بودجه اختصاص دهیم.

وزیر کشور با تأکید بر اینکه روا نیست بودجه هایی که به سختی به دست می آوریم را به پروژه هایی اختصاص دهیم که به پایان نرسند یا در اولویت نباشند، افزود: این اصلا قابل قبول نیست که پروژه نیمه تمام داشته باشیم و در بحث افتتاح پروژه ها باید حتما تا انتها منابع آن پیش بینی شود یا در اختصاص منابع اگر چند منبع داریم باید حتماً به جایی که بیشترین بهره را به مردم می رساند با در نظر گرفتن زمان، توجه کنیم.

وی از تمام کارگزاران و مسئولان درخواست کرد درآمدی که با سختی به دست می آید در جای درست و با اولویت مناسب استفاده کنند و سپس افزود: اولویت ها مشخص است و باید بدانیم که نمی توان همه موضوعات را اولویت دار کنیم وگرنه دیگر اولویت مفهومی ندارد.

مؤمنی در ادامه سخنان خود ضمن قدردانی از خدمات شهید رئیسی و دولت سیزدهم، تلاش و اخلاص محمدهادی ایمانیه، استاندار دولت سیزدهم را زبانزد خاص و عام دانست و گفت: قریب دو دهه با ایمانیه آشنایی دارم و شاهد پرکاری و تلاش توأم با اخلاص در عمل ایشان بوده ام و در اینجا از زحمات ایشان قدردانی می کنم.

وزیر کشور با تأکید بر اینکه مردم بهترین داور برای خدمتگزاران هستند و هرگز کسانی که خالصانه و صادقانه خدمت کردند را فراموش نخواهند کرد، گفت: برای تعیین استاندار فارس، بیشترین وقت را برای تعیین استاندار فارس تخصیص دادم، چرا که ظرفیت های بسیار عظیمی در این استان وجود دارد و باید این ظرفیت ها تبدیل به بالفعل شوند.

وی با بیان اینکه در استان فارس با توجه به ظرفیت های بی بدیل آن، نیاز به استانداری در سطح ملی بود، گفت: در همین راستا فردی آشنا به زیست بوم منطقه و فرصت ها و ظرفیت های ملی که در سطح ملی هم کار کرده اند، انتخاب شد و در کارگروه تعیین شده برای انتخاب استانداران، نام حسینعلی امیری در اولویت اول قرار داشت که اقبال خوبی هم از ایشان در استان فارس شد.

مؤمنی در پایان تأکید کرد: این پایان راه نیست بلکه ابتدای راه است و مقدمه یک کار بزرگ برای پیشرفت و توسعه استان است و این مهم جز با همکاری و همدلی و همراهی همه مردم،  اقشار، گروه ها، احزاب، نخبگان و تأثیرگذاران محقق نخواهد شد.

انتهای پیام

نظرات

captcha