اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، نخستین برداشت شالی برنج به عنوان کشت اول امسال در تاریخ بیست و یکم تیرماه از سطح 215هزار هکتار از شالیزارهای مازندران آغاز شد که پس از آن همزمان طبق اعلام رسمی جهاد کشاورزی با توجه به وضعیت مناسب روان آب و گرمای مطلوب، 74هزار هکتار از زمین های شالیکاری به کشت نشا مجدد و 34هزار هکتار نیز به روش رتون عملیاتی شده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، نخستین برداشت شالی برنج به عنوان کشت اول امسال در تاریخ بیست و یکم تیرماه از سطح 215هزار هکتار از شالیزارهای مازندران آغاز شد که پس از آن همزمان طبق اعلام رسمی جهاد کشاورزی با توجه به وضعیت مناسب روان آب و گرمای مطلوب، 74هزار هکتار از زمین های شالیکاری به کشت نشا مجدد و 34هزار هکتار نیز به روش رتون عملیاتی شده است.
دومین مرحله برداشت برنج امسال مربوط به شالی رتون و یا «دونوج» مازندرانی بوده است که یازدهم مهر ماه از سطح 34 هزار هکتار شالیزارهای استان انجام شد و اکنون با طلایی شدن خوشه برنج کشت دوباره نشاء، سومین مرحله برداشت نیز در شهرستان های فریدونکنار و آمل آغاز شده است.
کارشناسان اداره برنج سازمان جهادکشاورزی مازندران معتقدند: با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب، حمایت بخش دولتی در تامین نهاده و انتقال دانش فنی با آموزش و ترویج در سطح روستاها، پیش بینی می شود محصول کشت مجدد و رتون امسال در مقایسه با سال قبل با افزایش حدود 10 درصدی تولید همراه باشد.
کشت دوم برنج در مازندران به 2 روش دوباره نشاء و یا دونوج (پرورش ساقه شالی) یا در اصطلاح فارسی رتون طی یک دهه گذشته بین شالیکاران مازندران تقریبا نهادینه شده است و بر اساس وضعیت آب و هوایی به خصوص روان آب های رودخانه ها کشت آن در مناطق مختلف استان متفاوت است.
مهرداد فولادی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل گفت: با توجه به شرایط مساعد آب و هوای و همچنین فراوانی آب های جاری 21 هزار هکتار از اراضی شالیزاری این شهرستان زیر کشت دوم برنج رفت.
وی افزود: پیش بینی می شود 90 هزار تن شالی برابر با 50 هزار تن برنج سفید در سومین مرحله از برداشت تولید شود.
فولادی با بیان این که به کشاورزان توصیه می شود به سرعت بعد از برداشت کشت دوم برنج کشت شبدر و علوفه را در دستور کار قرار دهند، اظهار کرد: این امر سبب خواهد شد خاک شالیزاری برای کشت سال آینده غنای لازم را کسب کند.
رونق نسبی بازار برنج با افزایش کف قیمت در شالیکوبی های مازندران
به گزارش ایرنا، اگرچه با گذشت سه ماه از ورود برنج نو امسال به بازار، به گفته اتحادیه شالیکوبی داران مازندران همچنان حدود 60 درصد محصول در کارخانه ها آماده عرضه وجود دارد اما از سه هفته پیش همزمان با اعلام کف قیمت برنج تولید داخلی از سوی شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی، عرضه و تقاضای این محصول استراژیک در شالیکوبی های مازندران رونق نسبی گرفت.
بر اساس مصوبه این شورا، هر کیلو گرم برنج پر محصول ندا، فجر و شیرودی به قیمت 700 تا 750 هزار ریال و برنج طارم محلی با 10 درصد شکستگی به قیمت 908 هزار ریال برای هر کیلو گرم ارزش گذاری شده است.
از آن جایی که از مجموعه 215هزار هکتار اراضی شالیزاری که امسال زیر کشت برنج رفته است حدود 180 هزار هکتار آن از ارقام محلی به خصوص طارم و هاشمی است، اعلام کارشناسی کف قیمت این محصول کیفی پرطرفدار سبب رضایتمندی شالیکاران شد.
طارم محلی و هاشمی2 رقم از بهترین برنج مازندران و ایران محسوب می شوند که از زمان ورود برنج نو تا حدود سه هفته پیش در هر کیلوگرم بین 750 تا 800 هزار ریال به ندرت خرید و فروش می شد ولی اکنون با اعلام کف قیمت انواع برنج از سوی شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی، توقع کشاورزان محقق شده و به گفته آنان همه محصولشان آماده عرضه است.
برنج رتون یا دونوج با پرورش ساقه های شالی باقی مانده در شالیزارها پس از برداشت کشت اول به دست می آید. شالیکاران مازندران برنج به دست آمده از شالی دونوج را بهترین نوع برنج می دانند و با قیمت بالاتر از برنج کشت اول و یا حتی برنج دوباره نشاء می فروشند.
معمولا برنج طارم محلی دونوج به عنوان کیفی ترین برنج با حدود 20 درصد قیمت بیشتر از برنج کشت اول در بازار خرید و فروش می شود و علت بالا بودن قیمت برنج دونوج در مقایسه با دیگر ارقام، تولید آن به صورت بیولوژیکی و استفاده نکردن از سموم، برخورداری از ارزش غذایی زیاد، کیفیت بهتر و داشتن عطر و طعم مناسب تر است.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد شالیکاران استان است. مازندران با تولید بیش از یک میلیون تن برنج سفید، 42 درصد نیاز کشور را تامین می کند.
{{name}}
{{content}}