مدیرکل بهزیستی استان زنجان:

بسیاری از نابینایی ها قابل پیشگیری است

ایسنا/زنجان مدیرکل بهزیستی استان زنجان گفت: مناسب سازی محیط های عمومی برای حضور راحت افراد دارای معلولیت باید مورد توجه قرار گیرد.

روح الله خدابنده لو شامگاه امروز (یکشنبه 22 مهر ماه) در جشنواره فرهنگی ورزشی ویژه ورزشکاران توان یاب که به مناسبت گرامی داشت روز جهانی نابینایان (عصای سفید) برگزار شد با بیان اینکه بسیاری از نابینایی ها قابل پیشگیری است در صورتی که خانواده ها نسبت به این موضوع آگاهی لازم را داشته باشند، اظهار کرد: بسیاری از این مشکلات از طریق مشاوره ژنتیک قابل پیشگیری است و طبق آمار ارائه شده، در سال 1400، 800 هزار نفر در ایران از مشکلات نابینایی رنج می بردند.

وی با اشاره بر اهمیت مناسب سازی فضای شهری و ...، افزود: مناسب سازی محیط های عمومی برای حضور راحت  افراد دارای معلولیت باید مورد توجه قرار گیرد؛ ساختمان های دولتی و مراکز عمومی نیز باید به گونه ای طراحی شوند که برای همه قابل دسترسی باشند.

او با اشاره به اهمیت توانمندسازی افراد دارای معلولیت و با اشاره به اقدامات بهزیستی برای توانمندسازی افراد نابینا و ایجاد فرصت های شغلی، تصریح کرد: در سال جاری، 4 هزار نفر از معلولان با تحصیلات دانشگاهی در آزمون استخدامی کشور پذیرفته خواهند شد که 75 نفر از آن مربوط به ادارات استان زنجان است.

در ادامه برنامه مدیرعامل انجمن نابینایان استان زنجان نیز با اشاره به لزوم تغییر نگرش جامعه نسبت به این گروه ها، عنوان کرد: افراد نابینا به ترحم نیاز ندارند بلکه باید دیده شوند و توانایی های شان شناخته شود؛ شناخت و معرفی موفقیت های افراد نابینا و کم بینا اهمیت زیادی دارد.

مجید موحد با بیان اینکه  استفاده از فرصت های آموزشی و ورزشی برای افراد نابینا اهمیت دارد، گفت: افراد نابینا باید از امکانات موجود بهره برداری کنند تا توانمندی های شان افزایش و به موفقیت های بیشتری دست یابند.

وی با اشاره به موفقیت های نابینایان و کم بینایان در برنامه های هنری و ورزشی و با بیان اینکه بینایی بیشترین تأثیر را در دریافت اطلاعات و رسیدن به موفقیت ها دارد، در حالی که بسیاری از این افراد بدون نعمت بینایی به موفقیت رسیده اند، خاطرنشان کرد: افراد نابینا با مشکلاتی در آزمون های استخدامی مواجه هستند و نشناختن توانایی های این افراد باعث ردصلاحیت آن ها می شود.

انتهای پیام

نظرات

captcha