مجتمع «شوق زندگی» در لرستان راه اندازی می شود

معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان گفت: این معاونت با همکاری دادستانی مرکز لرستان در صدد است تا با ایجاد مجتمعی تحت عنوان «شوق زندگی» همه خدمات و انجام تکالیف قانونی در قبال افراد بی سرپرست را یکپارچه و نظارت و دسترسی عموم را آسان کند.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی دادگستری لرستان، حجت الاسلام والمسلمین سعید شهواری، رئیس کل دادگستری لرستان، امروز 21 مهرماه، در بازدید از مرکز شیرخوارگاه حضرت رقیه(س)، مرکز توانبخشی هستی به عنوان محل نگهداری کودکان جسمی ـ حرکتی و مرکز نگهداری دخترانه 6 تا 11 ساله، با اشاره به برخی آیات قرآنی و روایات، حرفه و خدمت به کودکان و نوجوانان به ویژه کودکان بد یا بی سرپرست را از مقدس ترین مشاغل دانست و اظهار کرد: بدون شک پاداش معنوی این خدمت خداپسندانه محفوظ است.

وی بر ضرورت حمایت های قضایی از اطفال و نوجوانان و مراکز نگهداری این افراد تأکید و خطاب به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان و دادستانی مرکز استان از آنان خواست تا به نحو مقتضی نسبت به اجرای دقیق قانون حمایت از اطفال و نوجوانان و قانون حمایت از معلولان اقدام و ضمن پای کار آوردن همه نهاد ها برای اجرای تکالیف قانونی خود، با هرگونه ترک فعل در این زمینه برخورد لازم را به عمل آورند.

شهواری بر ضرورت جذب همکاری خیرین در این زمینه تأکید و خطاب به مدیرکل بهزیستی و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تأکید کرد: باید با بهره مندی از همه ظرفیت ها و به ویژه از طریق طرح در جلسه شورای پیشگیری نسبت به ترویج این فرهنگ مهم و جذب همکاری خیرین اقدام شود.

در ادامه بیژن دارایی، معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان نیز در این بازدید ها ضمن تبریک هفته کودک و تقدیر از زحمات عوامل مختلف بهزیستی استان به ویژه مددکاران مشغول در این مراکز به تکالیف بسیاری از نهاد ها در قبال این افراد در قانون حمایت از اطفال و نوجوانان و قانون حمایت از معلولان اشاره و مشخصاً با نامبردن از دانشگاه علوم پزشکی، شهرداری، بهزیستی، تأمین اجتماعی، سازمان فنی حرفه ای، آموزش و پرورش و...، از آنان خواست تا نسبت به انجام تکالیف قانونی خود در این رابطه اقدام کنند.

وی عدم یکپارچگی نهاد ها برای ارائه خدمات و عدم وجود نظارت بر عملکرد این نهاد ها را دو عامل اصلی بر ناکارآمدی وضع موجود دانست و گفت: این معاونت با همکاری دادستانی مرکز لرستان در صدد است تا با ایجاد مجتمعی تحت عنوان «شوق زندگی» همه خدمات و انجام تکالیف قانونی در قبال این افراد را یکپارچه و نظارت و دسترسی عموم مردم بر آن را آسان کند.

دارایی در تشریح اهداف مجتمع شوق زندگی، بیان کرد: مطابق یکی از برنامه های عملیاتی پیشگیرانه سال جاری و حسب پیگیری مؤکد رئیس کل دادگستری استان در یک کار مشترک با همکاری این معاونت، دادستانی مرکز استان، بهزیستی و شهرداری در حال جانمایی فضایی در داخل شهر هستیم و پس از فراهم شدن شرایط باید همه نهاد های دارای تکلیف در قبال این افراد، واحد مربوطه خود را در این مجتمع مستقر کنند.

معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان افزود: با ایجاد این مجتمع و با مدیریت قضایی دادستانی مرکز استان و مدیریت اجرایی بهزیستی استان، دسترسی عموم مردم به نهاد های مرتبط با اطفال و نوجوانان آسان تر، خدمات نظام مندتر، نظارت آسان تر و آسیب شناسی و مطالعات مربوط به این حوزه با هدف رفع موانع و مشکلات به نحو بهتری انجام خواهد پذیرفت.

همچنین همایون عمودی زاده، مدیرکل بهزیستی لرستان نیز در ادامه گزارشی از عملکرد و مشکلات حوزه کاری خود را ارائه و متناسب با مسائل مطرح شده دستورات لازم به منظور رفع این مشکلات از سوی رئیس کل دادگستری استان صادر شد.

یادآور می شود، در حال حاضر در استان لرستان حدود 500 کودک کار وجود دارد که حدود 240 نفر از آنان به صورت ماهیانه از بهزیستی استان مستمری دریافت می کنند و حدود 119 کودک بدسرپرست و بی سرپرست نیز در مراکز بهزیستی استان در حال نگهداری هستند.

انتهای پیام

نظرات

captcha