آغاز نشست رؤسای بانک های مرکزی بریکس در مسکو

به گزارش ایرنا، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در رأس هیأتی در این نشست شرکت کرده است. این نشست با هدف ترسیم نقشه راه توسعه همکاری های بانکی و مالی بین کشورهای عضو گروه بریکس برگزار می شود. رؤسای بانک های مرکزی و مقامات ارشد اقتصادی از کشورهای روسیه، ایران، چین، هند، آفریقای جنوبی ، برزیل، مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی در این نشست حضور یافته اند.

به گزارش ایرنا، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در رأس هیأتی در این نشست شرکت کرده است.

این نشست با هدف ترسیم نقشه راه توسعه همکاری های بانکی و مالی بین کشورهای عضو گروه بریکس برگزار می شود.
رؤسای بانک های مرکزی و مقامات ارشد اقتصادی از کشورهای روسیه، ایران، چین، هند، آفریقای جنوبی ، برزیل، مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی در این نشست حضور یافته اند.

رئیس کل بانک مرکزی پیش از آغاز این نشست با خانم «الویرا نابیولینا» رئیس بانک مرکزی روسیه دیدار کرد.
در این دیدار آخرین وضعیت طرح های مشترک همکاری های پولی، بانکی و مالی دو کشور بررسی شد.

درباره گروه بریکس
گروه اقتصادهای نوظهور سال 2006 میلادی، در حاشیه شصت و یکمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک پایه گذاری شد. در آن زمان، وزیران امور خارجه روسیه، برزیل و چین و وزیر دفاع هند یک نشست ویژه جداگانه برای توافق بر سر توسعه همکاری های متنوع در یک چارچوب چهارجانبه را بررسی کردند.

نخستین اجلاس سران این گروه در سال 2009 میلادی در یکاترینبورگ روسیه برگزار شد که آنها در بیانیه مشترک نهایی، توافق کردند که گفت وگوها و همکاری های منسجم، فعال، عمل گرا، باز و شفاف را نه تنها به نفع کشورهای در حال توسعه و بازارهای نوظهور، بلکه برای ایجاد نظم جهانی هماهنگ که صلح پایدار و مشترک را تضمین می کند، توسعه دهند.

در آن زمان، از این گروه، به عنوان بریک (BRIC) (متشکل از حروف نخست اسامی کشورهای برزیل، روسیه، هند و چین) یاد شد. با پیوستن جمهوری آفریقای جنوبی در سال 2011، حرف س - "S" – (ابتدای نام South Africa ) به "بریک" اضافه شد.

در اجلاس سران بریکس در آفریقای جنوبی در تابستان 1402، سیریل رامافوزا رئیس جمهور این کشور اعلام کرد که اعضای این گروه (متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) تصمیم گرفته اند از جمهوری اسلامی ایران، مصر، اتیوپی، عربستان سعودی، آرژانتین و امارات برای عضویت کامل بریکس از ابتدای سال 2024 (دی ماه 1402) دعوت کنند.

رئیس جمهور جدید آرژانتین پس از آن اعلام کرد که کشورش به این گروه نمی پیوندد. سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه که کشورش ریاست دوره ای گروه بریکس را برعهده دارد، در پاسخ به پرسشی در این باره گفت: ما دعوت از آرژانتین را لغو نمی کنیم، این دعوت باقی می ماند. خواهیم دید که توسعه بیشتر بریکس چگونه پیش می رود و همکاران آرژانتینی ما درباره این موضوع چه نتیجه گیری خواهند کرد.

کشور روسیه به عنوان رئیس دوره ای گروه بریکس در سال 2024 حدود 250 رویداد را در این چارچوب برنامه ریزی کرده است. مهمترین رویداد، اجلاس سران گروه بریکس است که اول تا سوم آبان 1403 در کازان روسیه برگزار می شود. به گفته مقامات مسکو، سران بیش از 30 کشور حضور خود را در این نشست تأیید کرده اند.
در میان اعضای جدید، مشارکت عربستان سعودی در رویدادهای بریکس کمرنگ بوده است. به گفته کنستانتین کاساچف نایب رئیس شورای فدراسیون روسیه، ریاض همچنان در حال بررسی مشارکت در گروه بریکس است.

نظرات

captcha