اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
یک کارشناس اقتصادی می گوید: درست است که نرخ رشد بهار امسال کمتر از هدفگذاری برنامه توسعه است ولی فراموش نکنید در سه ماهه نخست، کشورمان چه تحولات و وقایع در نوع خود عجیب و گاه تلخی را گذراند. ضمن اینکه مقایسه نرخ رشد 4.6 درصدی بهار 1403 با میانگین رشد دهه 90 از جهش بیش از 4 برابری آن خبر می دهد.
به گزارش خبرآنلاین، رشد اقتصادی 4.6 درصدی اعلام شده برای بهار امسال فاصله چشمگیری با هدفگذاری های برنامه هفتم توسعه دارد. در این برنامه، چون 6 برنامه پیشین اجرا شده، دولت مکلف به تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی شده است؛ نرخی که نه تنها امروز بلکه در روزهای باثبات تر و پایدارتر دهه 70 و 80 هم حاصل نشد ولی این عدم تحقق های مداوم نیز موجب نشد تا برنامه نویسان کشور از هدفگذاری خود عقب تر بروند.
هادی حق شناس، کارشناس اقتصاد کلان و استاندار گیلان در گفتگو با خبرآنلاین و در مورد نرخ رشد 4.6 درصدی که برای بهار امسال مرکز آمار اعلام کرده گفت:« ارقامی که در گزارش اخیر مرجع رسمی اعلام آمار کشورمان مشهود است، این است که موتور اقتصاد ایران با وجود همه فشارها و نوسانات هنوز روشن است. اینکه اقتصاد ما پس از سالهای رکود و رشد منفی که مصادف با خروج یک طرفه ایالات متحده از برجام و اعمال دوباره تحریم های ظالمانه، دوباره برای چند فصل پی در پی رشد مثبت دارد، را می توان تا حدی نوید بخش دانست.»
این نماینده پیشین مجلس ادامه داد:« نکته مهم گزارش مذکور این است که همه بخش های اقتصاد کشورمان، از صنعت تا کشاورزی و از خدمات تا نفت رشد مثبت داشته اند یعنی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ارزش افزوده بیشتری خلق کرده اند. این در حالی است که به ویژه بخش کشاورزی ما متاثر از خشکسالی های پی در پی مدتی بود که رشد منفی را تجربه می کرد. از جمله در گزارش بهار پارسال نیز رشد این بخش را منفی 3.6 درصد اعلام کرده بودند که در گزارش امسال این نرخ به 2.3 درصد رسیده است. پس رکود بر هیچ کدام از بخشهای ما دیگر حاکم نیست.»
استاندار گلستان در دولت روحانی، در پاسخ به پرسشی در مورد عقب ماندگی رشد کشور از هدفگذاری های برنامه ای گفت:« این نکته درست است که با وجود نرمال و طبیعی بودن نرخ رشد تولید ناخالص داخلی کشورمان، از اهداف برنامه توسعه بسیار دور است. می دانیم که در برنامه های توسعه هدفگذاری برای رشد اقتصادی 8 درصدی است و نرخ رشد سه ماهه نخست هم فاصله چشمگیری از آن دارد ولی فراموش نباید بکنیم که در سه ماهه نخست چه اتفاقات بزرگی برای کشور افتاد. با توجه به این وقایع می توانیم کمی امیدوارانه تر به رشد حاصل شده بنگریم.»
عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به وقایع پرتعداد بهار 1403 تصریح کرد:« با این وجود، رشدی که در این سه ماه حاصل شده معادل میانگین رشد بلندمدت و 50 ساله اقتصاد ایران است. یادمان نرود که اقتصاد ایران در روزهایی کم تنش تر و باثبات تر هم نتوانسته بود به هدفگذاری 8 درصدی برای نرخ رشد اقتصادی دست یابد. ضمن اینکه فراموش نکنید رشد اقتصادی 4.6 درصدی که مرکز آمار برای بهار اعلام کرده، بیش از 4 برابر میانگین نرخ رشد دهه 90 هم هست.»
حق شناس با اشاره به دهه 90 و میانگین کمتر از یک درصدی نرخ رشد اقتصادی و همچنین تورم بسیار بالای آن، دهه 90 را «دهه بر باد رفته اقتصاد ایران» نامید.
وی در ادامه خاطرنشان ساخت:« اکنون این نرخ رشدی که برای سه ماهه نخست امسال ارائه شده می تواند زمینه کافی برای بهبود وضعیت را در ادامه سال فراهم کند. در تابستان امسال یک اتفاق مثبت و بزرگ رخ داده که آن هم سر کار آمدن اقتصاددانان و مدیران تازه نفس و البته حاذق تری است که از زمان دولت چهاردهم سکان را به دست گرفتند. تردید نباید داشت که این مدیران توانایی اداره بهتر را نسبت به مدیران دولت پیشین دارند و من فکر می کنم به همین دلیل می توانیم به روند رشد اقتصادی سال 1403 امیدوارانه تر نگریست.»
وی گفت:« به باور من در ادامه کیفیت و نرخ رشد اقتصادی در مقایسه با گذشته بهبود چشمگیر و محسوسی پیدا خواهد کرد.»
ناگفته نماند که از اظهارات مدیران ارشد دولت چهاردهم می توان این گونه برداشت کرد که اولویت آنها فعلا کنترل تورم در کشور است. سیاستهای تورم زا خود به خود تا اندازه ای رشد اقتصادی را می کاهند اما از آنجایی که کاهش تورم، تاثیر پررنگ تری بر ایجاد ثبات و پایداری دارد، بسیاری از کارشناسان اقتصادی این اولویت گذاری دولت را تایید می کنند.
برچسب ها اخبار برگزیده موتور اقتصاد ایران نرخ رشد بهار هادی حق شناس واحد تولیدی
{{name}}
{{content}}