ضیافت مرگ با الکل دست ساز تقلبی در مازندران

به گزارش ایرنا، الکل ماده ای است، که مصرف آن براساس شرع اسلام حرام است، به همین علت صحبت کردن درباره آن هم گاهی مشکل می شود، اما واقعیت این است که عده ای هر چند اندک به هر دلیل به سمت مصرف آن می روند و نابخردانه خود را در دامی می اندازند که آخر خط آن مرگ است.

به گزارش ایرنا، الکل ماده ای است، که مصرف آن براساس شرع اسلام حرام است، به همین علت صحبت کردن درباره آن هم گاهی مشکل می شود، اما واقعیت این است که عده ای هر چند اندک به هر دلیل به سمت مصرف آن می روند و نابخردانه خود را در دامی می اندازند که آخر خط آن مرگ است.

اهمیت این که خانواده ها باید بیش از پیش مراقب فرزندان، نوجوانان و جوانان خود باشند به این دلیل است که هیچ گونه مشروبات الکلی استانداردی در کشور وجود ندارد و حتی مشروبات الکلی پلمب شده نیز در اغلب موارد درکارگاه های زیرزمینی تهیه و مهر و موم می شود.

آگاه سازی جامعه در این خصوص ضروری است. باید سطح آگاهی مردم را افزایش داد، به دلیل تهیه ناسالم مشروبات الکلی هر چند وقت یک بار با اپیدمی مسمومیت ناشی از الکل سمی مواجه می شویم که افراد زیادی با علائم مشابه در یک بازه زمانی به مراکز درمانی مراجعه می کنند.

مشروبات الکلی تقلبی از روی ظاهر و بو قابل تشخیص نیست، الکل متانول بی رنگ و مشابه الکل اتیلیک است و مصرف 10 سی سی از آن موجب کوری و نارسایی کلیوی و مصرف 100سی سی موجب مرگ می شود.

آسیب شناسی و ریشه یابی مرگ و میر ناشی از مصرف الگل دست ساز نشان می دهد که با توجه به درآمد بالا و وجود تقاضا، ساقی های الکل در رقابت جدی با یکدیگر فقط با هدف حذف رقیبشان وارد عمل می شوند. مصرف مشروبات الکلی موضوعی است که تاریخ چند هزار ساله در جهان دارد اما امروزه به دلیل گرایش بسیار زیاد جوانان به مصرف الکل به خصوص الکل های دست ساز تقلبی به یک معضل جدی تبدیل شده است.

نایابی و بالا بودن قیمت الکل های قاچاق و وجود تقاضای بیشمار برای مصرف سبب شد تا امروز الکل های دست ساز در بین جوانان گسترش بیابد، موضوعی که مطرح است این که بعضی ها با این هدف که اگر مصرف الکل اشکال دارد پس کسی که مصرف می کند باید از بین برود مزید بر علت شده است. درنتیجه به نظر می رسد عده ای الکل های دست ساز تقلبی را با هدف کسب درآمد تولید نمی کنند بلکه فقط با هدف از بین بردن افراد مصرف کننده تولید و عرضه می شود.

وقتی موادی که مصرف آن به صورت قانونی ممنوع است و به تبع آن نظارت بر مصرف وجود نخواهد داشت، بنابراین پیامدهای آن هم به مراتب چندین برابر خواهد بود، همان طوری که امروزه الکل های دست ساز در هر بسته بندی و کیفیتی عرضه و به دست مصرف کنندگان می رسد. مشروبات الکلی تقلبی هم از روی ظاهر و بو قابل تشخیص نیستند.

مصرف مشروبات الکلی امروزه یکی از مهمترین دلایل افزایش مرگ و میر در جهان است. طبق آمار تاثیرگذاری مصرف مشروبات الکلی بر بیماری های قلبی، بی نظمی های رفتاری و ذهنی، تصادف های جاده ای و حتی با تاثیرگذاری بر خودکشی نرخ مرگ ومیر در جوامع افزایش یافته است.

از آن جایی که مصرف مشروبات الکلی در ایران بر خلاف عمده کشورهای جهان به عنوان نخستین مواد اعتیاد آور محسوب نمی شود، یعنی مصرف الکل در کشور پس از مواد مخدر دومین ماده اعتیاد آور است، بنابراین هرگونه بی توجهی و رها کردن به این موضوع، آسیب های اجتماعی را دو چندان می کند.

طبق اظهارات جامعه شناسان واقعیت این که مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی و گذران اوقات فراغت با راهکارهایی که منطبق با ارزش ها و فرهنگ عمومی جامعه و خانواده ها نیست از آسیب های اجتماعی جدی امروز جامعه کشورمان است، اکنون شرایط مادی و عینی به گونه ای است که نوجوانان درکوچه و خیابان چیزهایی را می توانند ببینند که در گذشته افراد در این سن نمی دیدند یا اگر می دیدند در سنینی این اتفاق می افتاد که از لحاظ روحی و درونی آمادگی مواجهه با آن را داشتند.

اگرچه درصدی از آسیب های اجتماعی همواره در آرمانی ترین جوامع هم وجود دارد ولی واقعیت امروز جامعه کشورمان مبنی بر مسمومیت ناشی از الکل اگر به صورت علمی کنترل نشود، تمامی جامعه را فرا خواهد گرفت.

مصرف الکل پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بسیاری دارد. از نظر روان شناختی، افرادی که به مصرف مشروبات الکلی روی می آورند به درستی نمی توانند خشم و عصبانیت خود را کنترل کنند و حتی متوجه پیامدهای رفتاری خود نیستند.

مصرف مشروبات الکلی واقعیتی است که باید بپذیریم که برخی بیمارند و به این ماده اعتیاد دارند و این گونه آسیب ها هیچ گاه صفر نمی شود، بعضی از کارشناسان معتقدند به جای حذف مصرف مشروبات الکلی باید آن را بررسی، شناسایی و با برنامه ریزی دقیقی کنترل کنیم تا فجایعی همانند مرگ، کوری و دیالیز شدن شماری از افرا در مازندران رخ ندهد.

کاهش مهارت های حل مساله و قدرت های کاذب مهمترین آسیب های اجتماعی ناشی از مصرف مشروبات الکلی

متخصص روانپزشک کاهش مهارت های حل مساله و قدرت های کاذب را از مهمترین آسیب های اجتماعی ناشی از تداوم و زیاد روی در مصرف مشروبات الکلی دانست را گفت: اعتیاد به الکل علاوه بر این که سلامت جسم را تحت تاثیر قرار می دهد بیشتر سلامت روان افراد را دچار اختلال شدید می کند.

دکتر مهدی میرزاپور علمداری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اظهار این که مصرف الکل سرخوشی موقت و زودگذر را در پی دارد، توضیح داد: مصرف دائمی نوشیدنی های غیر قانونی عملکرد مغز افراد را در رفتار، خلق و خوی و شخصیت تحت تاثیر منفی قرار می دهد.

وی افسردگی، اضطراب، توهم و هذیان را از جمله مشکلات رفتاری و شخصیتی ناشی از مصرف الکل عنوان کرد و ادامه داد: مصرف الکل اثرات لذتبخش و لذیز روابط عاطفی را نیز دچار مشکل می کند.

این تخصص روانپزشک با ذکر این نکته که ترس و رفتارهای عاطفی معقول در بین مصرف کنندگان الکل از بین می رود، تصریح کرد: مصرف دائمی و بی رویه مشروبات، به سیستم فعالیت های شناختی فرد آسیب جدی وارد می کند، یعنی این افراد در زمان بحران قادر به تجزیه و تحلیل درستی نسبت به مسایل پیراونی خود نیستند.

دکتر میرزاپور علمداری با اظهار این که به همین دلیل این افراد رفتار های پشیمان کننده ای را در جامعه و خانواده از خود بروز می دهند، گفت: کاهش عزت نفس و بروز رفتارهای سلطه جویی، برتری جویی و قدرت کاذب در لحظه این افراد سبب می شود تا علاوه بر آسیب به خودشان، لطمات روحی و روانی به دیگران در خانواده و جامعه وارد کنند.

آموزش و ایجاد فعالیت های پر هیجان راهکاری برای پیشگیری از مصرف الکل

وی با بیان این که همواره قدرت تصمیم گیری و قضاوت افراد معتاد به الکل بسیار کاهش می یابد، گفت: با توجه به گستردگی سبک فرزند پروری، آموزش نسبت به اهمیت بروز رفتارهای پر هیجان بین نوجوانان و جوانان بسیار مهم و ضروری است.

این روانپزشک نقش آموزش وپرورش در مهارت آموزی چگونگی بروز رفتار های هیجان انگیز را محوری توصیف کرد و ادامه داد: از سوی دیگر خانواده ها باید نسبت به هر گونه مشکلاتی که در روابط عاطفی بوجود آمده است را از طریق مراجعه به مراکز روانشاسی به صورت علمی حل و فصل کنند.

وی با ذکر این نکته که مصرف نوشیدنی های الکلی در کشور ممنوع و غیر قانونی است، بنابراین نظارت بر نحوه تولید و بسته بندی عرضه آن معنایی پیدا نمی کند، از خانواده ها خواست تا پیش از پیش مراقب فرزندان خود باشند.

وی مصرف همه مشروبات الکلی دست ساز و تقلبی را خطرناک دانست و گفت: مصرف مشروبات الکلی به دلیل پیامدهای متفاوتی که دارد علاوه بر مساله شخصی، اجتماعی و چند بعدی نیز است.

طبق آخرین اطلاعات از دانشگاه علوم پزشکی و پزشکی قانونی مازندران طی 2 هفته 284 نفر به دلیل مسمومیت الکلی به مراکز درمانی استان مراجعه کردند که خدمات درمانی لازم و مورد نیاز به این افراد از سوی کادر درمان ارائه شده است و در زمان حاضر 60 نفر به دلیل استفاده از این ماده در مراکز درمانی بستری هستند.

پزشکی قانونی مازندران به عنوان متولی امور مربوط به متوفیان اعلام کرد که تاکنون 21 نفر بر اثر مسمومیت ناشی از مصرف مشروبات الکلی جان خود را از دست دادند که از این تعداد 18 مرد و مابقی زن هستند. دراین مدت چهار نفر نیز نابینا شدند و 81 نفر از مسمومان نیز برای دفع سموم مجبور به انجام دیالیز شدند.

نظرات

captcha