اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
کارشناس مسائل منطقه معتقد است «اگرچه اسرائیل ضرباتی به محور مقاومت زده اما این اقدامات هنوز نتوانسته برای این رژیم امنیت داشته باشد و در نبرد نامتقارن هم بسیار آسیب پذیر است».
به گزارش مشرق ، پس از انفجار پیجرها در لبنان توسط رژیم صهیونیستی و همچنین ترور فرماندهان و رهبران حزب الله لبنان، طی روزهای اخیر درگیری میان نیروهای مقاومت و رژیم صهیونیستی تشدید شده است.
به رغم حملات هوایی گسترده از سوی رژیم صهیونیستی، مقاومت لبنان حملات موشکی را علیه مناطق شمالی و مرکزی در فلسطین اشغالی به ویژه حیفا و کریات شمونه را شدت بخشیده است.
شیخ «نعیم قاسم» معاون دبیرکل حزب الله لبنان در سخنانی گفته است: مقاومت در یک جبهه طولانی قرار دارد که با رژیم اشغالگر مقابله می کند و سید حسن نصرالله میراثی مستحکم از مقاومت را که در جبهه ای گسترده امتداد می یابد، به جا گذاشت.
او همچنین گفت: تلفات نظامی دشمن در شمال زیاد است اما آن را کتمان می کند. ما دشمن را در هر مکان و زمانی که براساس طرح نظامی درباره آن تصمیم بگیریم، هدف قرار می دهیم. در میدان ثابت خواهیم کرد که ارتش اسرائیل متحمل تلفات بزرگ خواهد شد و چه بسا این تلفات مقدمه پایان جنگ باشد. ما زمین را زیرپای آن ها به لرزه درخواهیم آورد.
حزب الله لبنان قوی ترین و متشکل ترین ضلع محور مقاومت است
«محمد خواجوئی» کاشناس مسائل منطقه در تحلیل خود از آخرین تحولات لبنان و تشدید تنش میان حزب الله و رژیم صهیونیستی اظهار داشت: در شرایط کنونی نبرد از 2 بُعد برای اسرائیل مهم است، بُعد اول تلاش اسرائیل برای تضعیف متشکل ترین و قوی ترین ضلع محور مقاومت از نظر توان برای تقابل با رژیم، یعنی حزب الله لبنان است. به هر حال حزب الله لبنان قوی ترین و متشکل ترین ضلع محور مقاومت است، حتی برای اسرائیل تهدید عینی آن (حزب الله) از جمهوری اسلامی ایران به لجاظ قرابت جغرافیایی بیش تر است.
وی تصریح کرد: از نظر اسرائیل تضعیف حزب الله لبنان می تواند تهدید بزرگی را که در کنار آن قرار دارد را کنار بگذارد و دست برتر بودن اسرائیل در معادلات امنیتی در موضع کشورهای همسایه را حفظ کند. نادیده نگیریم بعد از جنگ 33 روزه در سال 2006 که نوعی موازنه وحشت میان دو طرف شکل گرفته بود و وضعیت هم طوری بود که هم اسرائیل و هم حزب الله تمایلی برای ورود به درگیری و نزاع نداشتند، این مساله برای اسرائیل که تجربه 2 دهه اشغالگری در لبنان را داشته واقعا پذیرفتنی نبود که چنین قدرتی توانسته نوعی موازنه ایجاد کند و عملا دست اسرائیل را از لبنان کوتاه کرد.
مدیر گروه مطالعات لبنان در «مرکز تحقیقات استراتژیک خاورمیانه» همچنین بیان کرد: بنابراین طی چند دهه اخیر عملا تنها قدرتی که توانست اسرائیل را در جبهه نبرد ناتوان و مهار کند، حزب الله لبنان بود.در واقع یکی از اهداف اسرائیل این است تهدیدی که در کنار مرزهایش است، حتی المقدور بتواند این قدرت را تضعیف کند به همین دلیل نبرد آن با حزب الله مهم است.
خواجوئی افزود: هدف اسرائیل در نبرد با حزب برمی گردد به معادلات نظم منطقه ای که تغییر یافت؛ به هر حال اسرائیل به دنبال این است که با تضعیف اضلاع مقاومت بتواند معادلات را در عرصه منطقه ای بر اساس تمایلی که دارد، تغییر دهد.
وی ادامه داد: حزب الله در سال های اخیر در روند تدریجی مبارزه با اسرائیل توانسته آن را در منطقه ای که هست، مهار کند و این مساله از نظر اسرائیل خوشایند نبود. از این رو کاری که اسرائیل انجام می دهد این است تا روندی که در سال های اخیر سدی در مقابلش ایجاد کرده و همچنین بازی مغلوب شده را ببرد و تا جایی که می تواند محور مقاومت را در شرایط تضعیف قرار دهد.
از نظر اسرائیل تضعیف حزب الله می تواند به تضعیف محور مقاومت بیانجامد
مدیر گروه مطالعات لبنان مرکز تحقیقات استراتژیک خاورمیانه اظهار داشت: ضرباتی که اسرائیل در غزه وارد کرد، یک موضوع است اما مساله اش با حزب الله فراتر است زیرا حزب الله عنصر موثری در محور مقاومت است؛ هم توانسته در مقابل اسرائیل بایستد و هم در مرزها نوعی موازنه ایجاد کند. علاوه بر این حزب الله در سال های اخیر یک بازیگر منطقه ای نیز بوده و ما تحرک حزب الله در سوریه را شاهد بودیم. از نظر اسرائیل تضعیف حزب الله می تواند به تضعیف کل محور مقاومت در عرصه نظم منطقه ای هم بیانجامد و این انگیزه دیگری است که اسرائیل دنبال می کند.
خواجوئی خاطرنشان کرد: پروژه فعلی اسرائیل این است که همچنان حملات هوایی را بر مواضع حزب الله تشدید کند. به نظر می رسد فعلا اسرائیل به دنبال توافق سیاسی هم نیست.
اسرائیل نتوانسته کل تهدیدات عینی علیه خود را رفع کند
وی درباره این که آیا وضعیت به وجود آمده در لبنان از سوی حزب الله قابل تغییر است؟ گفت: نکته ای که باید به آن توجه کنیم این است، اسرائیل به رغم این که در عرصه نبرد هوایی و امنیتی ضرباتی را به محور مقاومت وارد کرده که به نوعی بی سابقه هم بوده اما هنوز نتوانسته این ضربات را به دستاورد عینی تبدیل کرده و شرایط امنیتی و بازگشت امنیت به شهرهای اسرائیل ایجاد کند و کل تهدیدات عینی علیه خود را رفع کند.
مدیر گروه مطالعات لبنان مرکز تحقیقات استراتژیک خاورمیانه در ادامه بیان کرد: به رغم این که اسرائیل ضرباتی را به حماس یا حزب الله وارد کرده اما هنوز نتوانسته معمای امنیتی را حل کند، از طرفی حزب الله مناطق جدیدی را در اراضی اشغالی مورد هدف قرار می دهد. بنابراین با وجود این ضربات اسرائیل نتوانسته دستاورد تاکتیکی را به دستاورد راهبردی و نیز احیای بازدارندگی تبدیل کند. همچنین براساس تازه ترین نظرسنجی ها بیش از 60 درصد مناطق تحت کنترل اسرائیل اعلام کرده بودند که احساس ناامنی می کنند.
راهبرد حزب الله کلید زدن جنگ فرسایشی در برابر اسرائیل است
خواجوئی ابراز عقیده کرد راهبردی که حزب الله پیش گرفته این است که بتواند در مقابل اسرائیل نوعی جنگ فرسایشی را کلید بزند و با ضربات گزنده موشکی یا نبرد تن به تن نیروهای مقاومت با اسرائیل، بتواند در درازمدت اسرائیل را درگیر جنگ فرسایشی کند و این همان چیزی است که اسرائیل از آن هراس دارد.
وی افزود: در صورتی که حملات گزنده باشد و اسرائیل نتواند به اهدافش برسد، آن هم با وجود ضربات راهبردی، نمی تواند برنده باشد، البته زمان تعیین می کند که کدام یک از طرفین برنده خواهند بود.
کارشناس مسائل منطقه در ادامه این گفت وگو تاکید کرد: به طور کلی نبرد حزب الله و اسرائیل نامتقارن است و در عرصه کلاسیک تسلیحات اسرائیل قابل مقایسه با حماس نیست، شاید مزیت اسرائیل دست برتر بودن در عملیات هوایی یا قدرت اطلاعاتی باشد اما نکته این است که اقداماتش، امنیت ساز برای اسرائیل نبوده و اسرائیل برای خودش شأنیت دولت قائل است که شهروندانش بتوانند سال ها در کمال آسایش و رفاه زندگی کنند اما هرگونه ضرباتی که حزب الله به اسرائیل وارد می کند طبیعتا برای آن هزینه اش بیشتر است زیرا می خواهد دولتی امن باشد.
خواجوئی با تاکید بر این که عملا جنگ فرسایشی برای اسرائیل آسیب زننده است، خاطرنشان کرد: اگرچه اسرائیل ضرباتی به محور مقاومت زده اما از منظر اسرائیل این ضربات هنوز نتوانسته برایش امنیت داشته باشد و در نبرد نامتقارن بسیار آسیب پذیر است.
اسرائیل نتوانسته به لحاظ راهبردی پیروز شود
وی در ادامه اظهار داشت: مساله اصلی این است که اسرائیل با وجود این تحرکاتش نتوانسته به لحاظ راهبردی پیروز شود، شاید به لحاظ تاکتیکی پیروزی هایی بدست آورده باشد مانند ترور هرم فرماندهی و یا ضرباتی به حماس و حزب الله. در مقابل استراتژی حزب الله این است که براساس تحولات میدان، هسته مقاومت درون خود ایجاد کرده که نوعی عملیات فرسایشی را به اسرائیل تحمیل می کند که حتی نیاز به فرمانده واحد هم نیست.
مدیر گروه مطالعات لبنان مرکز تحقیقات استراتژیک خاورمیانه در پایان تصریح کرد: در واقع این هسته ها به صورت تیم های جدا از هم و با یک هدف در حال ضربه زدن به اسرائیل هستند، این ضربات در روزهای اخیر برای اسرائیل گران تمام شده است، هدفی که اسرائیل برای حمله به لبنان داشته و تصور می کرد که حزب الله توان ندارد اما می بینیم که مناطق جدیدی مورد هدف قرار گرفته و حتی باعث کوچ و مهاجرت شده است. بنابراین هر کسی که بتواند وضعیت تثبیت شده ایجاد کند، برنده است.
{{name}}
{{content}}