اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین در جلسه تفسیر قرآن کریم گفت: دو موضوع خیلی مهم شامل نجوا و سلام در این آیه آمده است، باید بدانیم که در سبک زندگی اسلامی، سلام جایگاه و برکات ویژه ای دارد، سلام محبت افراد جامعه ایمانی را نسبت به یکدیگر زیاد می کند و کینه ها را پاک می کند.
به گزارش ایکنا از قزوین، آیت الله عبدالکریم عابدینی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین در شرح آیه 8 سوره مجادله گفت: خدای متعال در آیه 8 سوره مجادله می فرماید «أَلَمْ تَرَ إِلَی الَّذینَ نُهُوا عَنِ النَّجْوَی ثُمَّ یَعُودُونَ لِمَا نُهُوا عَنْهُ وَیَتَنَاجَوْنَ بالْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ وَمَعْصِیَتِ الرَّسُولِ وَإِذَا جَاءُوکَ حَیَّوْکَ بمَا لَمْ یُحَیِّکَ بهِ اللَّهُ وَیَقُولُونَ فِی أَنْفُسِهِمْ لَوْلَا یُعَذِّبُنَا اللَّهُ بمَا نَقُولُ حَسْبُهُمْ جَهَنَّمُ یَصْلَوْنَهَا فَبئْسَ الْمَصِیرُ».
وی ادامه داد: در این آیه خدای متعال فرموده نگاه کنید کسانی را که به آن ها گفته اند در میان جمع با هم در گوشی حرف نزنید، اما این ها همان کار را انجام می دهند، مؤمنین را ناراحت می کنند و وارد گناه و معصیت می شوند، ای رسول خدا این ها وقتی به تو می رسند به رسم و رسومات جاهلی به تو سلام می کنند و پیش خودشان می گویند پس چرا خدا ما را به خاطر این کارهایمان عذاب نمی کند؟
بیشتر بخوانید:
نجات در قیامت در گرو وزن و قیمت اعمال استنماینده ولی فقیه در استان قزوین اظهار کرد: دو موضوع خیلی مهم شامل نجوا و سلام در این آیه آمده است، باید بدانیم که در سبک زندگی اسلامی، سلام جایگاه و برکات ویژه ای دارد، سلام محبت افراد جامعه ایمانی را نسبت به یکدیگر زیاد می کند و کینه ها را پاک می کند، سلام مرز بین ایمان و کفر است، ما حق نداریم به کافران بگوییم «سلام علیکم» و به سمت آن ها دست دراز کنیم و به آن ها محبت نشان دهیم، در نقطه مقابل هم ما باید نسبت به مؤمنان سلام و ابراز محبت کنیم.
وی بیان کرد: ما وقتی به خانه ای وارد می شویم به اهل خانه سلام می کنیم، ما حتی وقتی به خانه خودمان وارد می شویم و کسی در خانه نباشد، باز هم سلام می کنیم، این سلام موجب برکت در خانه می شود.
امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: درباره آیه 8 سوره مجادله، در روایات آمده که جمعی از یهودیان خدمت رسول خدا(ص) آمدند و به حضرت گفتند یا محمد السام علیک، سام در لغت به معنای مرگ است، یعنی این طور بی ادبانه با رسول خدا(ص) اعمال کینه و عداوت می کردند، رسول اکرم(ص) به آن ها فرمود و علیکم، یعنی بر شما، سپس این آیه سوره مجادله نازل شد و گلایه شد که چرا غلط سلام می کنید.
وی گفت: خدای متعال در آیه 23 سوره ابراهیم می فرماید مؤمنین و مؤمنات وارد باغ های بهشت می شوند که از زیر درختانش نهرها جاری است، خدا زمینه ای را فراهم کرده که بندگان خوبش با ایمان، اسلام، عبادت و بندگی کارشان به اینجا برسند، این ها وقتی می خواهند به همدیگر زنده باد بگویند و به هم احترام بگذارند از کلمه سلام استفاده می کنند.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین اظهار کرد: پیامبر(ص) فرمود خدا سلام اهل بهشت را به ما یاد داده و آن «السلام علیکم» برای جمع و «السلام علیک» برای فرد است، همچنین در جای دیگر از رسول گرامی اسلام نقل است سلام نامی از نام های خداست، آن را بین خودتان رواج دهید تا نام خدا عالمگیر شود.
آیت الله عابدینی خاطرنشان کرد: امیرالمؤمنین(ع) در حدیثی فرمودند شما نسبت به یهود و اهل کتاب که نمی دانید راجع به شما چه فکری می کنند، علی الخصوص راجع به یهودیان، شروع کننده سلام نباشید، اگر آن ها به شما سلام کردند، با علیکم به آنان پاسخ دهید.
وی تصریح کرد: امام باقر(ع) در نماز بودند، عمار به حضرت سلام کرد، حضرت در حین نماز جواب سلام عمار را دادند، حضرت بعد از نماز فرمود سلام اسمی از اسماء خدای عزوجل است. در روایات آمده بهتر است به کسی که در حال نماز است سلام نکنیم که ناچار به پاسخ دادن شود، اما اگر سلام کردیم او باید جواب بدهد.
وی ادامه داد: امیرالمؤمنین(ع) فرمودند برای سلام هفتاد حسنه وجود دارد، 69 تا از این حسنات برای کسی است که سلام می دهد و یک حسنه برای کسی است که جواب می دهد. رسول خدا(ص) فرمودند وقتی همدیگر را می بینید سلام و مصافحه کنید، وقتی هم که از یکدیگر جدا می شوید برای همدیگر طلب مغفرت کنید.
وی گفت: امیرالمؤمنین(ع) از رسول خدا(ص) نقل کردند که فرمود بخیل ترین آدم ها در دنیا کسی است که در سلام کردن بخل بورزد، بخشنده ترین آدم ها هم آن هایی هستند که جان و مالشان را در راه خدا بذل می کنند؛ شهدای مقاومت بزرگ ترین های این عرصه هستند که همه چیزشان را در راه خدا قرار داده اند.
آیت الله عابدینی بیان کرد: رسول اکرم(ص) فرمودند در سلام کردن به یهود و نصارا پیشتاز نباشید و با آن ها دست ندهید، ارتباط صمیمانه و پشت پرده ای با آن ها برقرار نکنید، مگر اینکه مجبور شدید برای تقیه این کار را انجام دهید.
وی خاطرنشان کرد: امام صادق(ع) فرمودند بهتر است کوچک تر به بزرگ تر سلام کند، آن کسی که عبوری است به آن کسی که ثابت است سلام کند، اگر یک نفر یا دو نفر باشند، به جمعیتی که نشسته یا ایستاده اند سلام کنند.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین تأکید کرد: رسول اکرم(ص) فرمودند بهتر است سواره به پیاده سلام کند، آن کسی که در عبور است به آن کسی که ثابت است سلام کند، آن کسی که ایستاده به نشسته سلام کند.
وی تصریح کرد: در حدیث آمده به یهود و نصارا سلام نکنید، البته اینجا منظور از نصارا آن دسته از مسیحیانی هستند که خلق یهودی دارند، اما حساب مسیحیان حقیقی با اینان فرق می کند.
امام جمعه قزوین گفت: در ادامه آمده به بت پرستان سلام نکنید، به آنانی که کنار سفره شراب نشسته اند سلام نکنید، به قمار بازان سلام نکنید، به شاعری که حرف های بی ربط نسبت به نوامیس مردم در شعرش می آورد سلام نکنید، به کسی که در حال نماز است سلام نکنید، چون او سختش است جوابتان را بدهد، به کسی که رباخوار است سلام نکنید و به کسی هم که علنا فسق و فجور می کند سلام نکنید.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}