مهریادی برای خالق "هی جار"/بهمن علاءالدین خنیاگر عشق و حماسه در فرهنگ بختیاری

علی سلحشورنیا روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا از این خواننده پر آوازه به عنوان خنیاگر عشق و حماسه در فرهنگ بختیاری یاد می کند و با اشاره ویژگی های تصنیف های او اظهار کرد: از جمله ویژگی های بارز محتوای تصنیف های بهمن علاءالدین، انسجام، اتحاد، عشق و احترام است

علی سلحشورنیا روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا از این خواننده پر آوازه به عنوان خنیاگر عشق و حماسه در فرهنگ بختیاری یاد می کند و با اشاره ویژگی های تصنیف های او اظهار کرد: از جمله ویژگی های بارز محتوای تصنیف های بهمن علاءالدین، انسجام، اتحاد، عشق و احترام است

وی افزود: مضمون آثار و تصنیف های بهمن می تواند الگوی مناسبی در اخلاق و رفتار به ویژه برای نوجوانان امروز که زندگی شان با تکنولوژی گره خورده است باشد.

این فعال فرهنگی به پویایی و زنده بودن به عنوان دیگر ویژگی آثار بهمن علاء الدین است اشاره کرد و گفت: به عنوان نمونه او در یکی از تصنیف هایش به زبان لری عبارت معروفی دارد که می گوید《چی چشمه سار بو، نه چی گور آو》یعنی مثل چشمه سارها و آبشارها حرکت کن و پویایی داشته باش و مثل مرداب راکد نباش.

وی ادامه داد: همین عبارات کوتاه به نوعی ایجاد انگیزه و پویایی برای جوانان و نوجوانان را یادآور می کند و حاکی از تلاش برای به دست آوردن امید و زندگی است.

بهمن، الگویی برای نسل امروز

سلحشورنیا خاطرنشان کرد: بهمن علاءالدین در بخش زیادی از آثار خود بر فرهنگ بختیاری، ایلیاتی و ارزش هایی همچون گذشت، فداکاری و شجاعت بختیاری های در جنگ ها تمرکز کرده است که این مساله نیزمی تواند به عنوان الگوی خوبی برای نسل امروز باشد.

وی وجود عشق در آثار او بسیار پررنگ برشمرد و اضافه کرد: بخش دیگر آثار بهمن علاالدین، جوان پسند است که اغلب در حوزه عاطفی و احساسی هستند.

مدیر اجرایی مهریاد بهمن علاءالدین در ادامه به برگزاری مهریاد این خواننده بختیاری با کمک نهادهای مردمی را نشانه انسجام و قدرت جامعه مدنی عنوان کرد و گفت: یکی از جنبه های مثبت همایش، مردمی بودن آن است که علاقمندان به این خواننده به صورت خودجوش اقدام به برگزاری آن کردند و بدون هیچگونه حمایت مالی دولتی برگزار می شود.

وی با اشاره به اهمیت برگزاری این همایش توضیح داد: ما برای حفظ و اعتلای فرهنگ کهن خود به برگزاری چنین همایش هایی نیاز داریم و نسل جوان از این طریق با پیشینه، تاریخ و قدمت فرهنگ و هویت خود آشنا شود.

در این همایش از پیشکسوتان موسیقی بختیاری همچون غلامشاه قنبری و علی حافظی تقدیر و با حضور خوانندگی همچون کوروش اسدپور، کوروش رضوانی، علیداد لجمیری، کوهیار بختیاری، حامد نیسی، مهرزاد نوروزی، شهروز بختیاری، کوروش بابایی یاد این اسطوره گرامی داشته می شود.

دشت سوسن میزبان دوستداران بهمن علاءالدین

براساس این گزارش مهریاد بهمن علاءالدین روز بیستم مهر ماه جاری ساعت 14:30 در دشت سوسن ایذه روستای گردشگری ده شیخ با حضور هنرمندان و علاقمندان موسیقی بختیاری برگزار می شود.

بهمن علاءالدین متخلص به مسعود بختیاری است، از او به عنوان اسطوره قوم لر و محبوب ترین خواننده بختیاری و موسیقی لری یاد می کنند. او از خوانندگان و ترانه سرایان ایرانی به شمار می رود که در اشعار خود از کلمات فارسی اصیل نهفته در زبان لری بهره برده است.

مسعود بختیاری در بیستم مهر ماه سال 1319 در مسجد سلیمان دیده به جهان گشود. وی پس از تکمیل تحصیلات متوسطه به خدمت آموزش و پرورش در آمد و تا بازنشستگی در کسوت آموزگاری به خدمت پرداخت. تا پیش از انقلاب با همراهی منصور قنادپور نوازنده سنتور، آثاری را به 2 گویش فارسی و بختیاری با حال و هوای موسیقی شهری ارایه کرد.

"مال کَنون"، "هی جار"، "تاراز"، "بر اَفتو"، "آستاره"، "بَهیگ" از جمله آثار مسعود بختیاری به شمار می رود.

نظرات

captcha