اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
ایسنا/زنجان خشم شدید و کنترل نشده منجر به شکسته شدن حلقه ارتباطات بین فردی شده و به شبکه حمایت اجتماعی افراد آسیب می رساند. تنظیم هیجان، بخش مهمی از زندگی شخصی و شغلی هر فرد را به خود اختصاص می دهد.
همه ما هیجانات مختلفی را تجربه می کنیم و تجربه این هیجانات طبیعی است اما زمانی که تعداد دفعات و شدت احساس خیلی زیاد باشد، مدت زمان آن طولانی شود و نحوه ابراز آن نامناسب باشد، غیرطبیعی است و نیاز به مداخله دارد. به طور مثال، کسی که در طول روز چندین بار در محیط کار عصبانی می شود یا عصبانیت او طول می کشد یا شدت عصبانیت او هیچ تناسبی با موضوع ندارد. زمانی که هیجانات به شکل کنترل نشده ابراز می شوند، نه تنها از کارکرد زیستی و اجتماعی برخوردار نیستند، بلکه آسیب زننده هم می شوند.
در واقع خشم شدید و کنترل نشده منجر به شکسته شدن حلقه ارتباطات بین فردی شده و به شبکه حمایت اجتماعی افراد آسیب می رساند. تنظیم هیجان، بخش مهمی از زندگی شخصی و شغلی هر فرد را به خود اختصاص می دهد بنابراین تعجب آور نیست که آشفتگی در هیجان و تنظیم آن می تواند منجر به اندوهگینی و حتی آسیب روانی شود.
راهکارهایی در خصوص تنظیم سالم هیجانات در تعاملات محیط کار
هیجان های تان را بشناسید: نخستین گام در تنظیم هیجانات، برخورداری از دانش و آگاهی از هیجانات به ویژه هنگامی است که آنها را تجربه می کنیم. به دیگر بیان، من نمی توانم خشم خود را تنظیم کنم مگر آنکه آگاه باشم که در حال تجربه کردن خشم هستم.
ارزیابی مثبت مجدد: ارزیابی مجدد، کمک می کند که درباره یک محرک هیجانی و بافت یا زمینه ای که آن محرک در آن رخ داده است، مجدداً فکر کنیم و از این طریق معنای جدیدی به آن محرک یا اتفاق داده و شدت هیجان منفی را کم کنیم.
خودشفقت ورزی: افراد هم در محیط های کاری و هم در زندگی شخصی خود باید یاد بگیرند که چطور هیجان های خود را با خود شفقت ورزی مدیریت کنند و بپذیرند، به جای آنکه سعی کنند آنها را کنترل یا حذف کنند.
مراقبه و آموزش تنفس عمیق: تنفس ابزاری باورنکردنی است که به ما امکان می دهد هر زمانی که دچار چالش و تنش هایی در محیط کار شدیم، به آرام کردن خود، ذهن آگاهی و ایجاد حس آرامش و امنیت در بدنمان بپردازیم.
کاهش آسیب پذیری جسمانی فرد از هیجان: عواملی که باعث تضعیف و آسیب پذیری افراد می شوند، باید شناسایی و کنترل شوند. بسیاری از افراد می گویند که آنها در حالت خستگی، بی خوابی، بیماری و ... مستعد تجربه هیجانات منفی هستند و در این مواقع از کنترل هیجان های منفی، ناتوان هستند. پس ضروری است برای کاهش آسیب پذیری جسمانی اقداماتی مانند درمان بیماری های جسمانی، تغذیه سالم و کافی، اجتناب از مصرف داروهای تأثیرگذار بر خُلق، خواب و استراحت کافی و تحرک بدنی، مورد اهمیت واقع شوند.
ناهم جوشی افکار و هیجان: استفاده از این مهارت، مستلزم این است که فرد افکار و هیجان های خود را به عنوان تصاویر یا لغاتی ببیند که در ذهن شناورند و زیانی ندارند و لزومی ندارد با آنها جنگید و یا اینکه به آنها چسبید، بلکه بهتر است که آنها را به حال خودشان رها کرد.
مقابله با افکار منفی: پاسخ های منطقی، جملات مثبت تقویت کننده و امیدبخشی هستند که افراد می توانند در پاسخ به افکار منفی و غیرمنطقی خود در چالش ها و مشکلات محیط کاری و به منظور بهبود تعاملات خود با دیگران به کارگیرند.
افزایش هیجانات مثبت: بسیاری از افراد بیشتر روی خشم، ترس و غم متمرکز می شوند و به ندرت هیجان های مثبت، مانند شادمانی، عشق و غرور را تجربه می کنند. برای افزایش هیجان های مثبت محیط کار، می توان از راهبردهایی مثل برنامه ریزی برای وقوع رویدادهای مثبت، برنامه ریزی فعالیت های لذت بخش، ارتباط با دیگران و اجتناب از مسائل پرچالش استفاده کرد.
ذهن آگاهی نسبت به هیجانات مثبت: در مواردی ممکن است افراد نسبت به هیجانات و تجارب مثبت خود، حضور ذهن نداشته باشند و آنها را نادیده بگیرند. دلیل آن هم می تواند احساس شرم و گناه باشد. این احساسات اغلب تحت تأثیر قواعد ناکارآمد و مخربی همانند اینکه «من نباید شاد باشم، آن هم وقتی که همه غمگین هستند»، «من نباید با صدای بلند بخندم» و ... قرار دارند. شناسایی این قواعد مخرب و اصلاح آنها به کمک فنون بازسازی شناختی ضروری است.
منبع: سایت دانشگاه علوم پزشکی زنجان
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}