انتقاد شهردار از اختیارات محدود شهرداری کاشمر

ایسنا/خراسان رضوی شهردار کاشمر گفت: هرچند هیچ پروژه ای را بدون مصوبه شورای شهر آغاز نمی کنیم، اما متأسفانه بر اساس مصوبه شورای شهر اختیار شهرداری کاشمر برای معاملات از اختیار شهردار شهر تازه تأسیس فرگ‏قلعه در بخش فرح دشت این شهرستان کمتر است.

اصغر کوهسرخی در گفت و گو با ایسنا افزود: اختیارات مالی ما برای معاملات جزء تا 168 میلیون تومان است و باید برای همه کارها و خرید از شورای اسلامی شهر مصوبه بگیریم، درصورتی که در شهرداری تازه تأسیس برای انجام معاملات متوسط تا مبلغ یک میلیارد و 680 میلیون تومان در اختیار شهردار گذاشته اند.

وی با بیان این‏که هیچ وقت کار متوقف نشده و با سرعت فعالیت ها را پیش می بریم، اذعان کرد: با توجه به این‏که زیبایی شهر در فضای سبز شهری است، طی یک سال گذشته هشت پارک بزرگ و پارک محله ای به فضای سبز شهر کاشمر احداث نمودیم.

 53 درصد از بودجه محقق شده است

شهردار کاشمر با تأکید بر این‏که پروژه های شهرداری به هیچ شخصی مرتبط نیست و سرمایه شهر است، گفت: در راستای رفاه حال شهروندان و عمران و آبادانی شهر همه کارکنان شهرداری شبانه روز در حال تلاش هستند.

وی با اشاره به گزارش بودجه ای این مجموعه از سال 1391 که توسط حسابداری مصوب و میزان تحقق بودجه و تفریغ بودجه تعیین شده است، گفت: گرچه سال 1391 بودجه 4.2 دهم افزایش داشته، اما سال 1392 شهرداری با 19 درصد و در سال 1393 نیز با 7.7 دهم کسری بودجه مواجه بود.

کوهسرخی با بیان این‏که سال 1394 کسری بودجه به 26 دهم درصد و در سال 1395 به 8.5 درصد رسید، تصریح کرد: گرچه سال 1396 بودجه به 8.2 صدم مثبت رسید، ولی مجدد در سال 1397 این مقدار به 9 درصد منفی کاهش یافت.

کوهسرخی با اشاره به این‏که کسری بودجه در سال 1398 به 5 درصد رسید، اذعان کرد: بودجه سال 1399 با دو درصد و در سال 1400 نیز 24.5 درصد مثبت را تجربه کرد.

وی خاطرنشان کرد: بودجه شهرداری کاشمر در سال 1401 به 51.6 دهم درصد و در سال 1402 نیز به 23.7 دهم مثبت رسیده است.

شهردار کاشمر با اعلام این‏که افزایش بودجه باعث رشد پروژه های عمرانی در سطح شهر کاشمر شده است، اذعان کرد: از ابتدای امسال تا اواخر مردادماه نیز 53 درصد از بودجه محقق شده است.

وی بودجه امسال را 310 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: قطعاً با اقداماتی که توسط همکارانمان در شهرداری انجام می شود، تحقق بودجه مثبت خواهد بود و از این بابت هیچ مشکلی نخواهیم داشت.

حمایت از ساکنین بافت فرسوده

شهردار کاشمر با اشاره به این‏که در حوزه پروژه های عمرانی نگاه مدیریت شهری به سمت توزیع عادلانه امکانات و خدمات در سطح شهر بوده است؛ گفت: بیشتر توجه به مناطق حاشیه ای شهر و مناطق کم برخوردار بوده است.

وی افزود: بیش از 700 هزار مترمربع آسفالت و تایل فرش طی یک سال انجام شده که بیشتر در مناطق کم برخوردار شهر و در قالب بازآفرینی شهری بوده است.

کوهسرخی در ادامه با بیان این‏که برای حمایت از ساکنین بافت فرسوده 360 هکتار از این بافت را با مصوبه شورا در بسته های تشویقی قرار دادیم؛ گفت: این بسته تشویقی در بحث حدنصاب، تخفیف پروانه و تسهیلات دولتی بوده تا بتوانیم با همکاری شهروندان بافت فرسوده شهر را احیا کنیم.

وی افزود: یکی دیگر از اقدامات مهم، توجه به املاک متروکه و رها شده شهر بود که در همین زمینه بازار روز که چندین سال رها شده بود با تلاش همکاران بخش عمران و خدمات برای ساماندهی دست فروشان احیا شد.

کوهسرخی اذعان کرد: بعد از احیای بازار روز برای رفاه بیشتر شهروندان و استفاده بهتر از این مکان، خیابان های آن منطقه که خاکی بودند به مساحت حدود 8 هزار مترمربع آسفالت شدند.

شهردار کاشمر از پیش بینی پارکینگ طبقاتی با گنجایش 320 خودرو مقابل روز بازار خبر داد و گفت: امیدواریم بتوانیم در بازه کوتاهی با اجرایی کردن این پروژه معضل پارکینگ در مرکز شهر را برطرف کنیم.

ماندگاری مردم در مناطق محروم با توزیع عادلانه امکانات

کوهسرخی در ادامه پارک بانوان خیابان قائم را یکی از افتخارات این دوره از شورای شهر و مدیریت شهری دانست و گفت: گرچه در گذشته پارک بانوان خیابان قائم مکان ناامنی برای شهروندان بود و هرروزه چند معتاد متجاهر آنجا حضور داشتند، اما با هماهنگی انجام شده و با دیوارکشی اطراف آن، بهترین پارک برای بانوان در خیابان قائم و خیابان های اطراف مهیا شد.

وی خاطرنشان کرد: با پیشنهاد اعضای محترم شورا نیز واحدهای تجاری در ورودی این پارک احداث شد تا درآمد آن صرف هزینه های پارک شود.

شهردار کاشمر با اعلام این‏که همه این اقدامات با مصوبه شورا است، افزود: این پروژه ضمن ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری، باعث ایجاد تحول در محله قائم شد.

وی با بیان این‏که توانستیم توزیع عادلانه امکانات خدمات را در نقاط مختلف شهر داشته باشیم، افزود: وقتی توزیع عادلانه امکانات توسط شهرداری به عنوان متولی در مناطق محروم تر انجام می شود، قطعاً ماندگاری مردم در آن مناطق بیشتر است.

کوهسرخی با اشاره به این‏که هم اکنون روزانه حداقل 70 نفر از بانوان منطقه قائم در این پارک فعالیت های ورزشی دارند، گفت: گرچه در همین منطقه میدان‏بار قدیم را داشتیم که به مکانی برای تجمع معتادان تبدیل شده بود و ناامنی را به همراه داشت اما با همکاری بهزیستی کمپ ماده 16 در این مکان راه اندازی شد.

وی گفت: ماهانه با مصوبه شورای شهر 60 میلیون تومان کمک نقدی به این کمپ داریم، گرچه کمپ های ماده 16 مربوط به شهرهای بالای 500 هزار نفر جمعیت هستند ولی در کاشمر توانستیم برای آسایش و رفاه همشهریان این نوع کمپ را راه اندازی کنیم.

80 هزار مترمربع آسفالت برای معابر شهر کاشمر

کوهسرخی در ادامه به انتقاد از این‏که کاشمر در سطح شهرهای منطقه بیشترین موتورسوار بدون گواهینامه را دارد، گفت: باید برای این امر بیشتر فرهنگ سازی شود.

وی با بیان اینکه از ابتدای امسال بیش از 80 هزار مترمربع آسفالت برای معابر شهر کاشمر استفاده شده است، به انجام فعالیت های عمرانی در 40 نقطه شهر اشاره کرد و افزود: هیچ وقت فعالیت های عمرانی شهر کاشمر متوقف نشده است.

کوهسرخی با اشاره به این‏که به اذعان افرادی که از خارج شهرستان وارد شهر کاشمر می شوند این شهر تمیزترین و زیباترین شهر در بین شهرهای خراسان رضوی است، گفت: تلاش کردیم در انجام وظایفمان هیچ کوتاهی نداشته باشیم.

تخریب بیش از 100 واحد خطرناک

وی در ادامه اظهار کرد: یکی از اقدامات فعال کردن کمیسیون بند 14 ماده 55 قانون شهرداری است. در این کمیسیون بیش از 100 واحد خطرناک با مساحت های زیاد با همکاری قاضی و نظام مهندسی تخریب شده و تا زمانی که مالکین در حال دریافت پروانه برای ساخت وساز هستند، از آن ها به عنوان پارکینگ استفاده می شود.

کوهسرخی اذعان کرد: چون در کمیسیون بند 14 تخریب منازل مخروبه پیگیری های زیادی دارد و باید پرونده حقوقی تشکیل شود، برای همین به راحتی این کار اقدام پذیر نیست.

شهردار کاشمر با اشاره به این‏که این تخریب ها به راحتی انجام نمی شود و شاهد شکایت مالک هستیم، اظهار کرد: سعی کردیم حق و حقوقات همه را پرداخت کنیم.

پروژه های نیمه تمام ادوار گذشته به بهره برداری رسید

وی گفت: در حوزه املاک تاکنون 381 جلد سند برای املاک شهرداری صادر و ثبت شده است که با این کار بانک اطلاعاتی املاک شهرداری ایجاد شد.

وی اظهار کرد: تاکنون 23 هزار و 862 متر املاک در معبر و یا ملک را تملک کردیم که از این مقدار فقط 4 هزار و 252 مترمربع واگذار شده است.

شهردار کاشمر با اشاره به این‏که پروژه های نیمه تمام ادوار گذشته اجرایی و حتی تعدادی به بهره برداری رسیده است، گفت: هیچ پروژه نیمه تمام رهاشده ای نداریم و همه فعالند.

شهردار کاشمر افزود: برای این‏که از تمرکز شهروندان در مرکز شهر کاسته شود در هر نقطه از شهر که امکان داشته باشد مجتمع تجاری و مسکونی احداث می کنیم.

کوهسرخی به حمایت از سرمایه گذاران تأکید کرد و گفت: زائرپذیر بودن کاشمر ضرورت جذب سرمایه گذاران بیشتر برای احداث هتل و مسافرخانه را دو چندان کرده است.

کاشمر ارزان ترین شهر در بخش خدمات است

شهردار کاشمر با اشاره به این‏که کاشمر ارزان ترین شهر در بخش خدمات است، گفت: به هر شهر دیگری سفر کنید برای پارکینگ و استراحتگاه ها باید مبالغ بسیاری پرداخت نمایید، اما با مصوبه شورای شهر برای استفاده از پارکینگ سید مرتضی حدود 17 هزار تومان دریافت می شود که هزینه یک نیروی شهرداری هم در آنجا تأمین نمی شود.

کوهسرخی با اشاره به این‏که پروژه بامشار در راستای اقتصاد گردشگری برنامه ریزی شد، گفت: هر روز در بلوار سید مرتضی بزرگ ترین پارک خطی کشور و جنگل سید مرتضی فعالیت های عمرانی داریم.

وی گفت: بهسازی جنگل، اتمام فاز 4 بلوار سید مرتضی (ع)، ایجاد دو دوربرگردان جدید در بلوار، جمع آوری 12 هزار متر جدول های نیمه کاره در لاین غربی بلوار به درخواست مردمی، احداث میدان جدید در ورودی سمت کوه سرخ برای اتصال این میدان به میدان شهید صادقی در راستای کاهش بار ترافیکی بلوار سید مرتضی تنها بخشی از اقدامات در این منطقه است.

کوهسرخی گفت: گرچه درختان جنگل سید مرتضی را خشک کرده بودند، اما ما با توجه به منویات مقام معظم رهبری که درختان مثمر کاشته شود اقدام به کاشت نهال زیتون، عناب، سنجد، توت، انجیر و... در همان محل نمودیم.

انتهای پیام

نظرات

captcha