یک مقام مسئول:

حفاظت از ذخایر ژنتیکی دام وطیور تضمین کننده امنیت غذای پایدار است

رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی گفت: با توجه به اهمیت حیاتی ذخایر ژنتیکی دام و طیور در تأمین امنیت غذایی و توسعه پایدار صنعت دامپروری یکی از وظایف مؤسسه حفظ و حراست از این منابع ارزشمند است.

حسن خمیس آبادی، رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور یکی از زیرمجموعه های وزارت جهاد کشاورزی در گفت‎وگو با خبرنگار مهر درباره حفظ ذخایر ژنتیک صنعت دامپروری در کشور گفت: با توجه به اهمیت حیاتی ذخایر ژنتیکی دام و طیور در تأمین امنیت غذایی و توسعه پایدار صنعت دامپروری، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور اقدامات گسترده ای را در راستای حفظ و حراست از این منابع ارزشمند به انجام رسانیده است.

وی با اشاره به اقلیم و سازگاری ژن های بومی هر سرزمین، افزود: نژادهای بومی دام و طیور به دلیل سازگاری با شرایط اقلیمی و زیست محیطی کشور، مقاومت در برابر بیماری ها و تنش های محیطی و همچنین نقش مهمی که در حفظ تنوع زیستی ایفا می کنند، از اهمیت ویژه ای برخوردارند.

وی تاکید کرد: حفظ و حراست از این نژادها، تضمینی برای تولید پایدار محصولات دامی با کیفیت بالا و حفظ امنیت غذایی کشور است.

این مسئول دولتی اظهار کرد: در همین راستا برای تحقق این هدف، مؤسسه تحقیقات علوم دامی، اقداماتی داشته است.

وی درباره این اقدامات، گفت: ایجاد بانک ژن جامع و مجهز برای جمع آوری، نگهداری و ثبت و مستندسازی دقیق ویژگی های ژنتیکی و فنوتیپی نژادهای بومی، تدوین استانداردهای ملی برای حفظ و ارزیابی نژادهای بومی و تدوین دستورالعمل های اجرایی برای پرورش دهندگان، جلب مشارکت دامداران و بهره برداران در حفظ و تکثیر نژادهای بومی و توسعه همکاری های علمی و فنی با سازمان های بین المللی در دستور کار این مرکز تحقیقاتی قرار دارد.

رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور ادامه داد: با وجود تلاش های انجام شده، چالش هایی همچون کاهش جمعیت نژادهای بومی به دلیل تغییرات اقلیمی، توسعه شهرنشینی و رقابت با نژادهای خارجی، همچنان وجود دارد. برای مقابله با این چالش ها، علاوه بر اقدامات مؤسسه، نیازمند همکاری و حمایت همه جانبه دستگاه های اجرایی، بخش خصوصی و جامعه محلی هستیم.

خمیس آبادی با بیان این که حفظ و حراست از ذخایر ژنتیکی دام و طیور، سرمایه گذاری بلندمدت برای آینده صنعت دامپروری کشور به شمار می رود، عنوان کرد: مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور با بهره گیری از دانش و تجربیات متخصصان و امکانات آزمایشگاهی، در این مسیر پیشگام بوده و تلاش می کند تا با همکاری سایر نهادها، گام های مؤثری در جهت حفظ و توسعه این منابع ارزشمند بردارد زیرا تأمین امنیت غذایی پایدار منوط به حفظ و حراست ژن های بومی است.

نظرات

captcha