اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
هر چند مقامات صهیونیستی درباره حمله به مراکز اقتصادی یا نظامی و هسته ای ایران لاف زیاد می زنند، اما در هر بار محاسبه متوجه می شوند که در صورت انجام این اشتباه،ممکن است چه پاسخ بی سابقه را دریافت کنند.
به گزارش مشرق ، روزنامه جوان در ستون خبر ویژه خود نوشت: بنیامین نتانیاهو که جنگ منطقه را جنگ رستاخیز نام گذاشته، چند روز قبل گفت: «ایران بزرگ ترین دشمن ماست، آنها بزرگ ترین حمله موشکی تاریخ را علیه ما انجام دادند و ما حق پاسخگویی داریم و این کار را انجام خواهیم داد. در بزرگ ترین حمله به ما صدها موشک شلیک شد. ایران در پشت پرده تمامی حملات از غزه، لبنان، یمن، سوریه و عراق نقش دارد و ما بر این امر پایان خواهیم داد».
یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل هم در بازدید از پایگاه هوائی نواتیم که یکی از اهداف دومین حمله موشکی ایران بود، گفت: این حملات ضربه ای به توانایی هایی نیروی هوائی اسرائیل نزدند. وی مدعی شد: ممکن است در نهایت سرنوشتی شبیه غزه یا بیروت در انتظار ایران باشد.
نفتالی بنت نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی هم گفت: «فرصت حمله به تأسیسات هسته ای ایران همیشه به وجود نمی آید و نتانیاهو باید از این فرصت استفاده کند. برای اولین بار ما توانایی چنین عملیاتی را داریم و هیچ هراسی هم در واکنش احتمالی به عملیات ما وجود نخواهد داشت».
در همین حال، سایت صهیونیستی ترورآلارم که در حوزه عملیات روانی فعال است، می گوید: «تأخیر اسرائیل در پاسخ به حمله موشکی ایران به این دلیل است که دولت جناح راست نتانیاهو پیشنهاد حمله گسترده به زیرساخت های ایران در مرحله اول و تأسیسات هسته ای ایران را در مرحله دوم پیشنهاد می کند، اما جناح چپ - اپوزیسیون- پیشنهاد می کند همه اهداف را در مرحله حذف کند. یک حمله».
جالب این که اسرائیل و حامیانش یکی در میان به خود دلداری می دهند که عملیات محدود انجام خواهند داد تا ایران تلافی نکند(!) لارا روزن خبرنگار آمریکایی در این باره در شبکه ایکس از قول یک مقام ارشد اسرائیلی نوشت: «ما به حمله ایران پاسخ خواهیم داد. اما این کار را به گونه ای انجام نمی دهیم که یک جنگ همه جانبه با ایران آغاز شود». کانال 13 اسرائیل هم ادعا کرد: اسرائیل به دنبال حمله به اهدافی است که به تهران آسیب برساند، اما منجر به یک جنگ همه جانبه نگردد.»
اما واقعیت این است که رژیم صهیونیستی نه به سادگی می تواند به تأسیسات مهم ایران دسترسی داشته باشد و نه بعد از هرگونه خبطی می تواند بگریزد و زیر آوار حملات ترکیبی و بی سابقه ایران دفن نشود.
در این زمینه روزنامه فایننشال تایمز نوشت: به گفته تحلیلگران، بدون حمایت آمریکا، حمله هوائی انفرادی اسرائیل به تأسیسات هسته ای ایران بسیار پرخطر و دشوار خواهد بود. اولین دلیل فاصله است؛ از اسرائیل تا پایگاه های اصلی هسته ای ایران بیش از هزار مایل فاصله است و هواپیماهای اسرائیلی برای رسیدن به آنها باید از حریم هوائی عربستان سعودی، اردن، عراق، سوریه و احتمالاً ترکیه عبور کنند. مورد بعدی سوخت است؛ بر اساس گزارش سرویس تحقیقات کنگره آمریکا، پرواز به سمت اهداف و بازگشت، تمام قابلیت سوخت گیری هوائی اسرائیل را از بین می برد و حاشیه کمی برای خطا باقی می گذارد سومین مورد، پدافند هوائی ایران است؛ سایت های اصلی هسته ای این کشور به شدت محافظت می شوند.
روزنامه نیویورک تایمز هم نگرانی مشابهی را روایت می کند: واشنگتن نگران است اسرائیلی ها سایت هسته ای ایران را بمباران کنند. ولی آیا اسرائیلی ها می توانند؟ تردیدهایی در مورد توانایی اسرائیل برای وارد کردن خسارت قابل توجه به تأسیسات هسته ای ایران بدون کمک آمریکا وجود دارد. در حالی که اسرائیل معتقد است که می تواند پدافند هوائی در اطراف بسیاری از سایت های هسته ای را نابود کند، تأسیسات بسیار مستحکم حفر شده در کوه ها همچنان یک چالش بزرگ است.
حتی جک استرا، وزیر خارجه اسبق انگلیس هم گفته است: حتی با بمب های سنگرشکن هم بعید است آسیب چندانی به تأسیسات هسته ای ایران برسد. رئیس جمهور بایدن توصیه عاقلانه ای به اسرائیل کرده که مثلاً به تأسیسات هسته ای ایران حمله نکنند. من بعضی از این تأسیسات را از بیرون دیده ام. آن ها صدها متر در دل کوه دفن شده اند. برای همین حتی با بمب های سنگرشکن هم بعید است آسیب چندانی به این تأسیسات هسته ای برسد.
نیویورک تایمز البته نگرانی دیگر آمریکا و غرب را هم بازگو می کند: «شاید ایران و متحدانش در پاسخ به حمله اسرائیل، به پالایشگاه های عربستان حمله کنند». روزنامه تایمز اسرائیل هم در این زمینه گزارش داد: «چین تلاش می کند آمریکا را تحت فشار بگذارد تا او نیز متعاقباً اسرائیل را تحت فشار بگذارد که به تأسیسات نفتی ایران حمله نکند زیرا ممکن است قیمت نفت افزایش یابد». از سوی دیگرشبکه CNBC در گزارشی از نگرانی درباره نفت 200 دلاری خبر داده و نوشت: حمله به تأسیسات نفت ایران به راحتی قیمت هر بشکه نفت را به بیش از 200 دلار می رساند.
یادآور می شود تعبیر «بزرگ ترین حمله موشکی تاریخ» در سخنرانی نتانیاهو، که در ادبیات برخی رسانه های غربی هم آمده بود، ناظر به عملیات وعده صادق 2 است که برای ایران، بیشتر حالت دستگرمی را داشت و در مقایسه با طراحی های اصلی برای مجازات رژیم صهیونیستی، حکم کوه یخ عمیقی را دارد که تنها نوک آن از آب نمایان شده است.
این موضوع به قدری واضح است که مایک پومپئو، وزیرخارجه دولت ترامپ و رئیس اسبق سیا اظهار کرد: ایران نیم میلیون (500 هزار) موشک بالستیک دارد و این یعنی می تواند عملیات اخیر خود را 2500 بار تکرار کند و این غیر از انواع پهپاد و تسلیحات دیگرِ آنهاست.
برخی منابع مطلع عنوان کرده اند که ده ها هدف راهبردی شامل تأسیسات اتمی، تجاری و اقتصادی و گازی و نیروگاهی و زیرساختی رژیم صهیونیستی به ویژه در عمق حیفا و تل آویو و دیمونا و دیگر در مناطق تحت اشغال صهیونیست ها از سوی ایران رصد و هدفگذاری شده و مکانیسم ماشه بر آنها حاکم است.
وبسایت اکسیوس به نقل از مقامات آمریکایی می نویسد: دولت بایدن با پاسخ اسرائیل به حمله ایران مخالف نیست، اما می خواهد این حمله حساب شده باشد. واشنگتن نگران پیامد اقدام اسرائیل علیه ایران برای نیروهای آمریکایی است.
در این باره نگرانی ویلیام برنز رئیس سازمان سیا روشن تر است: باید توانایی های نظامی تهران را جدی گرفت. ما با خطر بسیار واقعی تشدید بیشتر درگیری های منطقه ای روبه رو هستیم. سران اسرائیل در حال بررسی نحوه پاسخ به حمله موشکی بالستیک ایران هستند. محاسبات نادرست همچنان می تواند به یک مارپیچ بدون پایان منجر شود.
لئون پانه تا رئیس اسبق سیا و وزیر دفاع اسبق هم در گفت وگو با با شبکه ام اس ان بی سی اظهار کرد: اگر اسرائیل به ایران حمله کند، تهران هم پاسخ خواهد داد. ایران پاسخ هرگونه حمله اسرائیل را خواهد داد. اگر اسرائیل به ایران حمله کند، احتمال وقوع یک جنگ تمام عیار در خاورمیانه وجود خواهد داشت.
در 70 سال گذشته، اسرائیل، هرگز نتوانسته از طریق نظامی به اهدافی که در نظر داشته دست یابد که این احتمالاً بر اقدامات آتی دولت نظامی اسرائیل تأثیر خواهد گذاشت. در همین زمینه، عبدالباری سردبیر روزنامه رأی الیوم می گوید: اسرائیل از لحاظ روانی فروریخته، ایران حمله سختی به فرودگاه های نظامی این رژیم انجام داد و خلبان های 35-F باید بدانند اگر به ایران حمله کنند پس از بازگشت، فرودگاهی در اسرائیل برای فرود آن ها سالم نخواهد ماند.
جان مرشایمر نظریه پرداز آمریکایی روابط بین الملل هم تأکید کرد: اگر اسرائیل به ایران حمله کند، ضربه بعدی ایران می تواند به فروپاشی اسرائیل بینجامد.
اینها علاوه بر تصاعد اقدامات عملیات متحدان ایران علیه رژیم صهیونیستی است؛ چنان که محمدعلی الحوثی، عضو شورای سیاسی یمن تأکید کرد: رژیم صهیونیستی در روزهای آینده با موشک های فراصوت هدف قرار گرفته می شود.
یادآور می شود موشک های فراصوت (هایپرسونیک) که در هفت هشت دقیقه به عمق مناطق اشغالی می رسند و به شکل انبوه و خوشه ای، اهداف را در هم می کوبند، فقط یکی از توانمندهای تهاجمی ایران است و در عین حال در دیگر مناطق جبهه مقاومت هم در دسترس قرار گرفته است.
{{name}}
{{content}}