21/1 درصد دانش آموزان نوجوان اصفهانی چاق هستند

محمد سعید صادقی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اضافه وزن و چاقی، فاکتور ریشه ای و اصلی بروز بسیاری از بیماری هاست و برای پیشگیری از آن، آگاهی خانواده ها از این موضوع ضرورت دارد.

محمد سعید صادقی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اضافه وزن و چاقی، فاکتور ریشه ای و اصلی بروز بسیاری از بیماری هاست و برای پیشگیری از آن، آگاهی خانواده ها از این موضوع ضرورت دارد.

صادقی ادامه داد: مصرف میان وعده آماده و مُضر مانند کیک، بیسکویت و آبمیوه توسط دانش آموزان و کودکان بدلیل دسترسی آسان افزایش یافته است در حالی که به جای آن باید از خوراکی های سالم مانند میوه خشک، خشکبار، شیر، خرما و خوراکی های طبیعی بعنوان اغذیه سالم استفاده کرد.

وی با هشدار در باره استفاده از آب میوه بعنوان خوراکی سالم برای دانش آموزان گفت: این آبمیوه ها چه طبیعی و چه مصنوعی، فاقد فیبر و حاوی قند بالاست و باعث افرایش قند و چربی می شود.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه استان اصفهان تاکید کرد: سبک زندگی کم تحرک بچه ها، زندگی ماشینی، بازی های دیجیتال و وسایل الکترونیک به افزایش چاقی در کودکان و نوجوانان دامن زده است.

صادقی با تاکید به تشویق این قشر سنی به فعالیت های بدنی مانند پیاده روی، استرس و افسرگی را از مهمترین عوامل روانی موثر در افزایش وزن و چاقی دانست و گفت: استرس و افسردگی و هر موردی که روح انسان را تحت تاثیر قرار دهد و بر سیستم هورمونی بدن اثرگذار باشد می تواند باعث چاقی شود به همین دلیل مدارس باید آگاهانه با این موضوع برخورد کنند و برای کنترل وزن دانش آموزان خود برنامه داشته باشند.

وی بر اهمیت حضور کارشناسان تغذیه در برخی مدارس اصفهان تاکید کرد و افزود: این اقدام می تواند به پیشگیری از چاقی و بیماری های مرتبط آن مثل دبایت نوع 2 و یا در دختران تاخیر در بلوغ و اختلال در قاعدگی کمک کند.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه اصفهان تاکیدکرد: دانش آموزان می دانند که چاقی خوشایند نیست اما باید در باره انتخاب غذا و خوراکی سالم آگاهی داشته باشند تا دچار اشتباه نشوند.

به گزارش ایرنا، هم اکنون حدود یک میلیون دانش آموز در 6 هزار واحد آموزشی استان اصفهان مشغول تحصیل هستند.

نظرات

captcha