برداشت پسته در دامغان رکورد زد

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی اصغر امامیون روز سه شنبه به رسانه ها افزود: این رکوردگیری در باغ سه هکتاری پسته منطقه حومه دامغان ثبت شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی اصغر امامیون روز سه شنبه به رسانه ها افزود: این رکوردگیری در باغ سه هکتاری پسته منطقه حومه دامغان ثبت شد.

وی خاطرنشان کرد: رکورد سال گذشته برداشت محصول پسته در شهرستان دامغان 24 تن در هکتار بود.

مدیر جهاد کشاورزی دامغان گفت: در این شهرستان 16 هزار و 900 هکتار باغ پسته وجود دارد که از این مقدار بالغ بر 15 هزار هکتار بارور و درخت مثمر است.

وی به برخی دلایل افزایش تولید پسته و ثبت رکورد این محصول در دامغان اشاره کرد و گفت: دانش فنی، تغذیه مناسب، آبیاری به موقع، مصرف بهینه آب و مبارزه با آفات، از مهم ترین دلایل ثبت این رکورد در دامغان است.

ثبت رکورد کشوری تولید پسته مربوط به دامغان با 44 تن پسته تازه در هر هکتار به یکی از باغداران نمونه دامغانی اختصاص دارد. این باغدار نمونه با رعایت تمام اصول باغداری، توانسته است رکورد جدیدی را در تولید این محصول راهبردی و اقتصادی در کشور طی سال 1398 در روستای یزدان آباد دامغان به ثبت برساند.

استفاده از آب جمع آوری شده ناشی از سیلاب ها، مدیریت صحیح، رعایت تمام اصول باغبانی و اجرای شبکه نوین آبیاری، از عوامل موثر در موفقیت و ثبت رکورد برداشت پسته این باغ نمونه کشور به مساحت 140 هکتار بود.

به گزارش ایرنا، گردش مالی از فروش و فرآوری پسته دامغان سالانه 60 هزار میلیارد ریال برآورد می شود. بازگشت سریع سرمایه یکی از انگیزه های اصلی کشاورزان و باغداران دامغانی برای پسته به صورت تازه است و به منظور ترغیب کشاورزان برای پرهیز از خام فروشی و بهره گیری از صنایع تبدیلی و فرآوری، جشنواره ملی پسته در دامغان سالانه و به صورت منظم برگزار می شود.

دامغان از نقاط پسته خیز کشور محسوب می شود و طی سالهای گذشته با وجود کم آبی حاکم بر کشاورزی کشور، توسعه باغ ها به صورت برنامه ریزی شده انجام شد که نشانه از افزایش سرمایه گذاری هدفمند در توسعه این محصول اقتصادی برای کشور است.

استان سمنان با بیش از 53 هزار بهره بردار، سالانه در مجموع بیش از یک میلیون و 700 هزار تن انواع محصولات کشاورزی شامل زراعی، باغی، دام و طیور و آبزیان تولید می کند که بخش عمده ای از این تولیدات مازاد بر نیاز مردم استان سمنان است.

از کل گستره بخش کشاورزی استان سمنان 87 هزار هکتار بخش زراعی، 70 هزار هکتار باغ و 40 هزار هکتار آیش است.

تولیدات بخش زراعی استان سمنان سالانه 920 هزار تن و میزان محصولات باغی سالانه 480 هزار تن است و سالانه بیش از 290 هزار تن نیز انواع محصولات دامی در استان سمنان تولید می شود.

بیش از 50 درصد از گستره استان سمنان به میزان پنج و 2 دهم میلیون هکتار نواحی بیابانی است و 350 هزار هکتار را جنگل و سه و هشت دهم میلیون هکتار را مرتع شامل می شود.

از 9 و هفت دهم میلیون هکتار گستره استان سمنان 198 هزار هکتار اراضی کشاورزی است

نظرات

captcha