بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
بخش خصوصی: صادراتمان کم شد، گمرک صادرات 6 درصد بیشتر شد!
در همین حال با توجه به تغییرات دولت ها ظاهرا مجوز های واردات بیش از حد بوده به نحوی که واردات کالا 18.3 میلیارد دلار در مقابل صادرات غیر نفتی 12.3 میلیارد دلاری بوده است. نکته مهم تر این است که در فصل تابستان گویی پنجره های طلایی برای واردات گشوده شده به نحوی که در یک ماه بیش از 26 درصد واردات نسبت به سال گذشته افزایش یافته و ناترازی تجاری در شش ماهه اول سال به 6 میلیارد دلار رسیده است.
به گزارش عصراقتصاد، طی هفته گذشته بارها از زبان مسئولان شنیدیم که ارزش صادرات افزایش یافته و حداقل در نیمه اول سال در حوزه تجارت خارجی اوضاع نه تنها روبراه بوده بلکه تقریبا عالی نیز بوده است.
طبق بررسی های عصر اقتصاد به نظر می رسد این افزایش صادرات ناشی از امکان فروش محصولات و مشتقات نفتی باشد آنجایی که هم پتروشیمی به میزان 7 درصد افزایش یافته و هم با کاهش قدرت خرید مردم فرصت صادراتی محصولات کشاورزی بیشتر شده و از این رو صادرات این نوع محصولات با رشد 26 درصدی مواجه شده است.
آمارهای گمرک نشان می دهد که بیشترین سهم محصولات کشاورزی به پسته و خرماو و گوجه فرنگی و هنداونه مربوط می شود در حالی که هنداونه در سال جاری میزان صادراتش کاهشی بیش از 10 درصد را تجربه کرده و به گفته رئییس اتحادیه خشکبار صادرات پسته و خرمای ما با وجود ظرفیت بیشتر صادرات نسبت به سه سال گذشته کاهش 20 درصدی داشته است.
سوتیتر: آمارهای گمرک نشان می دهد که بیشترین سهم محصولات کشاورزی به پسته و خرماو و گوجه فرنگی و هنداونه مربوط می شود در حالی که هنداونه در سال جاری میزان صادراتش کاهشی بیش از 10 درصد را تجربه کرده و به گفته رئییس اتحادیه خشکبار صادرات پسته و خرمای ما با وجود ظرفیت بیشتر صادرات نسبت به سه سال گذشته کاهش 20 درصدی داشته است.
چند روز پیش محمد رضوانی فر، رئیس کل گمرک گفت: درآمدهای وصولی گمرک و واریزی به خزانه در نیمه اول سال جاری به 111 هزار و 633 میلیارد تومان رسید که نسبت به مدت مشابه در سال قبل 39 درصد افزایش داشته است.
روزگذشته نیز سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت گفت: مجموع تجارت غیرنفتی کشور در فصل تابستان به 30 میلیارد و 600 میلیون دلار رسید که این میزان نسبت به تابستان سال قبل با رشد 9.4 درصدی همراه بوده است.
سید روح اله لطیفی، سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران اظهار کرد: در تابستان امسال تجارت غیرنفتی کشور به 30 میلیارد و 600 میلیون دلار رسید که از این میزان 12.3 میلیارد دلار صادرات و 18.3 میلیارد دلار واردات انجام شده است.
وی افزود : میزان صادرات کشور در تابستان امسال نسبت به تابستان سال 1402 رشد 6.2 درصدی داشته و میزان واردات به کشور در تابستان امسال، نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد 11.6 درصدی داشته است.
لطیفی افزود : در تیرماه امسال سه میلیارد و 945 میلیون دلار کالای ایرانی صادر شده (رشد 10 درصدی)، در مرداد ماه، با رشد 18 درصدی نسبت به مرداد سال قبل، چهار میلیارد و 470 میلیون دلار کالای غیر نفتی صادر شده و در سومین ماه تابستان نیز 3.9 میلیارد دلار (کاهش 7.1 درصدی) کالای ایرانی صادر شده است.
وی درباره واردات کالا در تابستان گفت: پایین ترین میزان واردات کالا به کشور در تابستان مربوط به تیر ماه با سه میلیارد و 944 میلیون دلار بوده که نسبت به تیر ماه سال 1402 با کاهش 28.4 درصدی همراه بوده، بیشترین میزان واردات با 6.4 میلیارد دلار و رشد 21.6 درصدی مربوط به مرداد ماه بوده و بعد از آن در شهریور ماه 6.3 میلیارد دلار کالا وارد کشور شده که 12 درصد بیشتر نسبت به شهریور سال قبل بوده است.
لطیفی در پایان گفت: تراز تجاری کشور، در فصل تابستان امسال با اضافه شدن واردات بیش از 2.5 میلیارد دلار طلا و خودرو، در کنار نهاده های تولید، نهاده های دامی و ماشین الات صنعتی، با وجود رشد صادرات، به منفی 6 میلیارد دلار رسید. میزان تجارت کشور در تابستان امسال نسبت به فصل بهار نیز 10 درصد رشد داشته است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار با تاکید بر اینکه آمار صادراتی کل خشکبار کشور طی سه سال گذشته کاهش 20 درصدی داشته اظهار کرد: در گذشته نه چندان دور بیش از 35 کالای صادراتی در سبد صادراتی خود داشتیم و این درحالیست که میزان صادرات به سه محصول پسته، خرما، کشمش و تا حدودی انجیر محدود شده است
اما فعالان حوزه های مختلف از جمله صنایع فولاد و خشکبار با رد این ادعاها، از کاهش صادرات و میزان درآمدهای صادراتی خبر داده اند.
چند روز پیش انجمن تولیدکنندگان فولاد آماری ارائه داد که نشان می داد، طی 5 ماهه نخست امسال، صادرات محصولات و مقاطع طویل فولادی افزایشی رقم خورده اما در مجموع افت 13 درصدی نسبت به میزان ارزآوری حاصل از صادرات فولادی ها در پنج ماهه ابتدایی سال 1402 داشته است.
روزگذشته نیز رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار با تاکید بر اینکه آمار صادراتی کل خشکبار کشور طی سه سال گذشته کاهش 20 درصدی داشته اظهار کرد: در گذشته نه چندان دور بیش از 35 کالای صادراتی در سبد صادراتی خود داشتیم و این درحالیست که میزان صادرات به سه محصول پسته، خرما، کشمش و تا حدودی انجیر محدود شده است.
محمدرضا فرشچیان، رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار اظهار کرد: درگذشته نه چندان دور این اتحادیه مفتخر بود بیش از 35 قلم کالای صادراتی از بادام و زیره گرفته تا…. را در سبد خود داشته باشد. سالانه شاهد حذف یک الی دو قلم از جمله بادام، قیسی، بخورک، زیره، برگ زردآلو و… از سبد صادرات بودیم و الان صادرات به سه محصول پسته، خرما، کشمش و تا حدودی انجیر محدود شده است.
وی افرود: آیا تولیدکنندگانی که این کالاها را تولید می کردند برای صادرات جایگاه پیشین را دارند؟ جایگاه آن ها کجاست؟ زمانی نام ایران در کنار فرش، خاویار، زعفران و پسته ایران می درخشید. فرش و خاویار که حذف و زعفران به کشورهای همسایه واگذار شد. پسته تا چند سال دیگر باقی می ماند؟ زمانی ایران اولین صادرکننده پسته بود، اما الان آمریکا قدرت را در دست گرفته است.
فرشچیان ادامه داد: ما نمی توانیم دنیا را محدود کنیم. ما با قوانین و شرایطی که برای خود تعریف می کنیم، خودمان را هر روز نسبت به روز گذشته محدود می کنیم. دولت مردمی که می خواهد فعالیت خود را آغاز کند خوشبختانه حرف مشترکی با ما دارد و آقای پزشکیان گفته که طرفدار ارز تک نرخی است.
وی افزود: وزیر اقتصاد نیز این مطلب را بارها تکرار کردند و منتظریم. نوشدارو پس از مرگ سهراب به درد نمیخورد. صادرات کشاورزی ما نیاز به درمان دارد تا به سابق بازگردد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ادامه داد: آمار صادراتی کل خشکبار ما طی سه سال گذشته از کاهش 20 درصدی تبعیت کرده و کاهش یافته است. در سال 1397 قبل از پسمان سپاری ارزی صادرات محصولات خشکبار حدود 3 میلیارد دلار بود در سال گذشته این آمار به 1.3 تقلیل یافته بود و این بسیار تاسف بار است. پسته ای که الان 7 دلار به فروش می رسد تعهد ارزی آن از ما 9.8 دلار گرفته می شود.
وی تاکید کرد: کاهش صادرات و تولید با هم هماهنگ است. کشمش و خرما کالای صادراتی ما هستند. ما 170 هزار تن پسته می توانیم سالانه صادرات داشته باشیم. طبق آمار گمرک آمار صادرات پسته در شش ماهه اول امسال 46 هزار تن، کشمش 28 هزارتن ، انجیر 2 هزارتن بوده که دیگر تقریبا از دور صادرات خارج می شود.
فرشچیان ادامه داد: صادرات ما از عدم توجه به سخن دوست داران بخش خصوصی و صادرات رنج می برد. در اتاق های در بسته تصمیم می گیرند و عملی نیز می کنند. در سال 1398 زمانی که گفتند مکلف هستید ارز خود را وارد کنید و ارز به واردکننده واگذار شد و واردکننده واردات و صادرکننده صادرات خود را انجام داد در کوتاه مدت ارز به کشور بازگشت و نرخ آزاد بود.
آن زمان نرخ آزاد 11 هزار تومان و با ارز نیمایی مشترک بود. ارز نیمایی و ارز صادراتی یک نرخ بود و در آن بازه زمانی واردات کاهش یافته بود. این مسائل به هم مربوط هستند. هنگامی که رانت ارزی از بین می رود صادرات و واردات مسیر منطقی خود را طی می کنند.
وی افزود: امیدوارم در آینده ای نزدیک با تک نرخی شدن ارز و تغییر رویه بانک مرکزی اوضاع بهبود یابد. بانک مرکزی از حیطه کاری خود خارج شده و وظایف وزارت صمت را انجام می دهد و دیگر وظیفه نظارتی خود را انجام نمی دهد.
برچسب ها تجارت خارجی تجارت خارجی کشور واردات کالا
{{name}}
{{content}}