اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، اگر چه برخی از این کشورها، در درازنای تاریخ به گونه های مختلفی، دستخوش تغییراتی در زبان گفتن و نوشتن شده و رنگ عوض کرده اند، ولی با اندک تاملی می توان دریافت که آتشدان این میراث معنوی هنوز گرم است و علاوه بر ایران، شعله آن از دل مردمان افغانستان، تاجیکستان، ازبکستان، هندوستان، پاکستان، بنگلادش، گرجستان، قزاقستان و ارمنستان لهیب می کشد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، اگر چه برخی از این کشورها، در درازنای تاریخ به گونه های مختلفی، دستخوش تغییراتی در زبان گفتن و نوشتن شده و رنگ عوض کرده اند، ولی با اندک تاملی می توان دریافت که آتشدان این میراث معنوی هنوز گرم است و علاوه بر ایران، شعله آن از دل مردمان افغانستان، تاجیکستان، ازبکستان، هندوستان، پاکستان، بنگلادش، گرجستان، قزاقستان و ارمنستان لهیب می کشد.
از این رو نیاز بود تا در کنار همایش های مختلفی که برای پاسداشت زبان فارسی در کشورمان برگزار می شود، وجهه بین المللی بودن این زبان نیز مورد بررسی و پژوهش قرار گیرد و همین موضوع موجب شد تا اجلاس «گفت وگوهای فرهنگی آسیایی، زبان فارسی میراث معنوی مشترک» در قالب «هفته گفت وگوهای فرهنگی آسیایی» و با تلاش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مدت 2 روز در شهر تاریخی نیشابور برگزار شود و جمعی از نخبگان فرهنگی کشورهای اقلیم زبان پارسی، دور هم جمع شوند.
فارسی زبان فرهنگی و تمدنی است
وقتی سخن از تمدن به میان می آید، گستره تاریخی و سرزمینی را به ذهن متبادر می کند که اکنون فراتر از مرزهای جغرافیایی است از این رو رییس گروه زبان فارسی در دانشگاه دولتی «ایروان» ارمنستان، در این نشست از نزدیکی فرهنگی 2 کشور ایران و ارمنستان و نقش زبان فارسی در این همراهی سخن گفت.
وارطان وسکانیان افزود: من از ارمنستان آمده ام، از جایی که هزاره ها روابط فرهنگی و تمدنی با ایران عزیز دارد. کشور ما، تنها مرز با دنیای مسیحیت را با ایران برقرار کرده است. با اینکه این مرز کوتاه است، اما مرز دوستی و صلح و برادری تمدنی است.
وی ادامه داد: زبان فارسی در ارمنستان تاریخ و ریشه های درازی دارد. از دوران باستان، هخامنشی، اشکانیان، ساسانیان و بعد از اسلام، زبان فارسی به عنوان یکی از عوامل استحکام تمدنی بین ایران و ارمنستان مطرح بوده است و یک زبان تمدنی بین این 2 کشور رواج دارد.
وسکانیان با تاکید بر اینکه زبان فارسی، زبان تمدنی و فرهنگی است، ابراز کرد: رسالت ایران و ارمنستان در طول تاریخ، رواج فرهنگ و تمدن بوده است و هنوز هم کشورها به این رسالت خود وفادارند. ایران به عنوان مرکز فرهنگی و تمدنی در منطقه مطرح است و برای همه این منطقه رسالت مهمی دارد.
این استاد زبان فارسی در ارمنستان در ادامه بیان کرد: گسترش زبان فارسی در ایران فرهنگی اهمیت زیادی دارد. به خودم و کشورم می بالم که با ایران عزیز و بزرگ دوستی و همراهی فرهنگی داریم، ملتی که در منطقه حرف اول را می زند و در برخی عرصه ها همچون فناوری و فرهنگ در جهان حرف های زیادی برای گفتن دارد.
جای پرچم زبان فارسی خالی است
استاد ممتاز ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد نیز در اجلاس گفت وگوهای فرهنگی آسیایی، زبان فارسی میراث معنوی مشترک، جای پرچم زبان فارسی را در کنار پرچم مقدس کشورمان خالی دانست و گفت که زبان فارسی می تواند به لحاظ فرهنگی ما را به درستی به دنیا معرفی کند.
محمدجعفر یاحقی، با تاکید بر اینکه آنچه که به زبان فارسی اهمیت می دهد نه به اعتبار الفاظ و کلمات، بلکه به دلیل محتوایی است که در آن وجود دارد، افزود: گستره فارسی، گستره دلپذیر و وسیعی است. زبان فارسی در سرتاسر آسیا همواره حضور داشته است.
وی ادامه داد: دریغ داریم که زبان فارسی با زبان دیگری نوشته می شود. زبان دل، زبان مفاهمه است. زبان فارسی تنها زبان ارتباط فرهنگی نبوده، بلکه اقتصادی هم بوده است. آنچه قدیم ترین اسناد ما را به دنیای شرق پیوند می دهد، زبان فارسی است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه زبان فارسی می تواند استقلال و هویت و حاکمیت فرهنگی ما بر جهان بیرون را تضمین کند، گفت: زبان ما ارزش آن را دارد که هرگونه سرمایه گذاری که لازم باشد برای آن انجام دهیم و از آن دفاع کنیم و این اعتبار تاریخی را بسط داده و حمایت کنیم.
یاحقی همچنین ابراز کرد: برای حمایت از زبان فارسی، لازم است که هماهنگی بین نهادهای مختلف، صورت گیرد چرا که مسیر اعتلای زبان فارسی، در این موضوع است. زبان از ادبیات جدا نیست و وقتی می توانیم با زبان، جهان را داشته باشیم، پس ارزش آن را دارد که هرگونه سرمایه گذاری در آن صورت گیرد.
زبان فارسی مزیتی برای همکاری های بین المللی
یکی از مزیت هایی که امکان همکاری میان ایران و دیگر کشورها را فراهم می کند زبان و ادبیات فارسی است و از این رو هفته گفتمان فرهنگی آسیایی از 13 تا 18 مهرماه با محوریت زبان و ادبیات فارسی در حال برگزاری است.
مدیرکل همکاری های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: زبان و ادبیات فارسی در طول تاریخ از عرصه های تاثیرگذار ما در آسیای مرکزی و جنوب شرقی بوده و بخش عمده تصویرسازی جهان از ایران اسلامی، ناشی از آثار و زبان فارسی است.
محمدعلی ربانی افزود: یکی از مزیت هایی که امکان همکاری میان کشور ما با ممالک پیرامونی را فراهم می کند زبان و ادبیات فارسی است. یکی از مسائل جدی عدم ارتباط مستمر بین ظرفیت های موجود در زمینه زبان و ادبیات فارسی در داخل با ظرفیت های موجود در خارج از کشور است و ماموریت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به عنوان قرارگاه دیپلماسی فرهنگی کشور، ایجاد ارتباط میان ظرفیت های داخلی و خارجی است و ما دنبال توسعه ظرفیت های دانشگاهی هستیم.
وی اظهار کرد: مهم ترین سرمایه فرهنگی ما، میراث مشترک با کشورهای همسایه است که می توان این سرمایه را احیا و از آن استفاده کرد. زبان فارسی سرمایه بزرگ ماست و باید این سرمایه بزرگ را حفظ کرد.
ربانی ادامه داد: هدف ما ایجاد ارتباط مستمر بین دانشگاه ها در زمینه ادبیات فارسی است و تاسیس مجمع آسیایی علمی و فرهنگی زبان و ادبیات فارسی در این خصوص پیشنهاد شده است.
او گفت: به دنبال شبکه سازی در چهارچوب برگزاری همایش میان کشورها و دانشگاه ها با محوریت زبان و ادبیات فارسی هستیم که بخش عمده مدیریت این شبکه با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است و علاوه بر دبیرخانه اصلی برای تشکیل سه دبیرخانه منطقه ای هم اقدام خواهد شد.
مدیرکل همکاری های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: زبان فارسی فارغ از مرزبندی های سیاسی و جغرافیایی، محور گفت و گوهای فرهنگی بوده و در شرایط امروز که چالش عمده ما معرفتی است، آنچه مهم است، حل مساله است.
او یادآور شد: شاید اگر هندی ها نبودند که آثار فارسی را ترجمه کنند، زبان فارسی توسعه پیدا نمی کرد. زبان فارسی دروازه ورود به فرهنگ ها و ملت هاست و در ارتباط ها تمرکز اصلی بر حوزه آموزش زبان فارسی است. یکی از دلایلی که سازمان فرهنگ و ارتباطات بر روی این مساله تاکید دارد تقویت زبان و ادبیات فارسی است و نهادهای اجرایی باید در این خصوص سازگاری داشته باشند.
جایگاه زبان فارسی در ارجاع به متون علمی ارتقا یافته است
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز از اینکه زبان فارسی نتواند نسبت خود را با تحولات جهان امروز برقرار کند، ابراز نگرانی کرد.
عبدالحسین کلانتری با بیان اینکه توجه به زبان، توجه به هستی انسان است، ابراز کرد: بسیاری از فلاسفه، گستره هستی انسان را در گستره زبانی و نوع زبان او تعریف می کنند.
وی ادامه داد: زبان، جهان ما را می سازد و شکل می دهد. ما در جهان زبان زیست می کنیم. آنجا که به زبان می آییم و می توانیم در مورد هستی های بدیهی صحبت کنیم، وجود خود را بسط داده ایم. مللی که زبان ضیق دارند وجود ضیق دارند و آنها که زبان بسیط دارند، وجود بسیطی نیز دارند.
معاون وزیر علوم در امور فرهنگی و اجتماعی با بیان اینکه زبان فارسی در طول تاریخ صیقل خورده و از فرهنگ های متنوع سیراب شده است، گفت: یکی از علل گسترش و بسط زبان فارسی و ارجاعاتی که در طول تاریخ به آن می شده، به همین علت است. مقام معظم رهبری، یکی از چشم اندازهای عالی که برای زبان فارسی ترسیم کرده اند این است که باید علم را چنان گسترش دهیم که زبان فارسی، زبان علم باشد.
بیشتر بخوانید:
هفته گفتمان فرهنگی آسیایی با محوریت زبان و ادبیات فارسی برگزار می شود
امکان گفت وگوی ما با جهان اسلام به برکت زبان عارفانه فارسی است
رازگشایی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از علت رویارویی استعمار با زبان فارسی
اجلاس نیشابور؛ زبان فارسی ستم ستیز و گفت وگومحور است
کلانتری گفت: طبق آمار، در دهه اخیر، جایگاه زبان فارسی در ارجاع به متون علمی، رشد چشمگیری پیدا کرده و به رتبه سیزده یا چهاردهم جهانی رسیده است.
وی در عین حال از اینکه زبان فارسی نتواند نسبت خود را با تحولات جهان امروز برقرار کند، ابراز نگرانی و اظهار کرد: اگر در جهان حکمی زبان فارسی، زیست معنوی داشته باشیم اما در زبان مدرن، زیست واقعی، به تدریج تعارضات خود را نشان خواهد داد. می طلبد در کنار فعالیت هایی که در حوزه زبان فارسی در بخش ها و گروه های علمی و برنامه های پژوهشی دانشگاهی مان داریم در ساحت اجتماعی هم به زبان توجه کنیم، و این شرایط با نقطه مطلوب فاصله دارد.
معاون وزیر علوم در امور فرهنگی و اجتماعی با تأکید بر اینکه زبان، رسوب ارزش ها و هنجارهای یک ملت و تمدن است، گفت: اگر می خواهیم این ارزش ها و هنجارهای والا نسل به نسل منتقل شود، مفیدترین راه و کم هزینه ترین راه، تقویت برنامه های مرتبط با حوزه ادبیات و زبان فارسی است.
فارسی، زبان غنی در حوزه زندگی انسان
رییس انجمن استادان زبان فارسی نیز در این نشست، درباره اهمیت برگزاری این اجلاس، سخن گفت و ادامه داد: هر زبانی دریچه جدیدی به جهان خارج است. در واقع، جهان خارج را از طریق زبان باید دید. از این طریق درباره جهان خارج فکر کرد و خلاقیت داشت.
غلامحسین غلامحسین زاده افزود: زبان ها، محدودیت هایی ایجاد می کنند. مفهوم سازی بین همه زبان ها، متفاوت است. زبان های مختلف، به شکل های مختلف جهان بیرون را طبقه بندی می کنند. وقتی صحبت از میراث مشترک است، یعنی میراث مشترک نوع نگاه به جهان. تمام زندگی و اندیشه ما مبتنی بر نوع نگاه ما به این جهان است. ادبیات در این شرایط، کارش این است که بر محدودیت های زبانی غلبه و معنا خلق می کند.
وی با بیان اینکه فارسی یکی از غنی ترین ادبیات در حوزه زندگی انسان را دارد، ابراز کرد: زبان ها معمولا در یک موضوع، دارای قوت هستند. کشورهایی که در صنعت قوی هستند، زبانشان در صنعت قوی است. در ایران، دانشمندان و حکما و ادبای ما، حکیم و از دانشمندان بزرگ دوران خود بودند. فیلسوفان ما شاعر بودند. ادبیات فارسی درباره انسان و رابطه خود با جهان و خالق است. شیرین ترین، قوی ترین و دقیق ترین این حرف ها، در زبان فارسی است و جهان امروز به شدت خواهان درک این مفاهیم و ورود به این دنیاهاست.
اجلاس «گفت وگوهای فرهنگی آسیایی، زبان فارسی میراث معنوی مشترک» در قالب «هفته گفت وگوهای فرهنگی آسیایی» به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، روزهای 13 و 14 مهر به میزبانی دانشگاه نیشابور برگزار شد و ادامه هفته گفت وگوهای آسیایی تا 16 مهرماه به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه یافت.
در این اجلاس علاوه بر استادان دانشگاه، صاحب نظران و مهمانانی از دانشگاه های مختلف کشور، بیش از 40 مهمان و اندیشمند از کشورهای هند، پاکستان، افغانستان، بنگلادش، گرجستان، ازبکستان، قزاقستان، ارمنستان، اندونزی، مالزی، تایلند، فیلیپین و عراق حضور دارند.
{{name}}
{{content}}