اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک متخصص روانپزشکی در شهرکرد با بیان اینکه آلزایمر در خانم ها شایع تر از آقایان است، گفت: خواب نامنظم و مشکلات خواب خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهد.
شکوه سادات فرزانه در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: آلزایمر نوعی بیماری زوال مغزی بوده که میانگین بروز این بیماری از سن 65 سال تا 74 سال است، البته امکان اتفاق افتادن این بیماری در افراد جوان تر نیز وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه معمولا 60 تا 70 درصد علل دمانس مربوط به آلزایمراست، افزود: ممکن است علل دیگری برای دمانس وجود داشته باشد اما آلزایمر شایع ترین علل آن است.
فرزانه گفت: علت این بیماری تقریبا نا شناخته است اما عوامل مختلفی برای آن وجود دارد که از جمله مهم ترین آن افزایش سن است، از طرفی ژنتیک نقش مهمی در این بیماری دارد و معمولا در اقوام درجه یک که تقریبا 40 درصد بوده ممکن است اتفاق بیفتد یا در دو قلوهای تک تخمکی امکان ابتلای آن ها به آلزایمر وجود دارد یعنی اگر یکی از آن ها به بیماری مبتلا شود امکان ابتلای دیگری وجود دارد.
وی ادامه داد: تعداد زیادی از افرادی که دچار سندروم داون هستند ممکن است دچار آلزایمر شوند، حتی سابقه ضربه به سر احتمال ابتلا به این بیمای در افراد وجود دارد.
این روانپزشک تاکید کرد: خواب نامنظم و مشکلات خواب خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهد، همچنین افسردگی، اضطراب، بیماری هایی همچون دیابت، فشارخون، چاقی و کم تحرکی، سبک زندگی نامنظم، استفاده از دخانیات و الکل احتمال ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهد.
فرزانه با بیان اینکه آلزایمر در خانم ها شایع تر از آقایان است، تصریح کرد: علائمی که معمولا در شروع آلزایمر اتفاق می افتد فراموشی های بسیار کم است یعنی حافظه کوتاه مدت کم کم تحت تاثیر قرار می گیرد و معمولا تصور می شود فرد دچار افسردگی شده و نسبت به این گونه علائم بی توجه هستند.
وی بیان کرد: در ابتدا فرد و سپس افراد درجه یک خانواده متوجه بیماری می شوند، علائمی همچون فراموش کردن گفت و گوهای خانوادگی، فراموشی رویدادهای اخیر یا پختن غذا، فراموش کردن محل اشیاء، فراموش کردن مکان زندگی، تاریخ و صحبت کردن روزانه نشان دهنده بروز این بیماری است.
این روانپزشک پرسیدن سوالات تکراری و صرف زمان بیشتر برای انجام کارهای عادی روزمره را از دیگر علائم نشان دهنده ابتلا به بیماری آلزایمر بیان کرد و گفت: با شدت گرفتن بیماری، افراد نمی توانند ارتباط مناسبی با اطرافیان برقرار کنند، حتی به تدریج با شدت گرفتن بیماری گم شدن در مکان های عمومی، پرخاشگری، بدبینی، توهم، هذیان، کاهش وزن، عفونت های پوستی و در مراحل انتهایی بی اختیاری ادرار و مدفوع را به همراه دارد و کم کم با تشدید علائم منجر به فوت فرد می شود.
فرزانه با تاکید بر اینکه درمان دارویی تقریبا در کنترل سیر بیماری و کند کردن سرعت پیشروی آن موثر است، تصریح کرد: دارویی برای پیشگیری از آلزایمر وجود ندارد اما داروهایی که توسط پزشک متخصص تجویز می شود سرعت پیشروی این بیماری را کند می کند، البته مکمل هایی برای تقویت حافظه وجود دارد، اما آنچه مهم بوده این است که بدون مشورت پزشک به هیچ عنوان دارو مصرف نشود.
وی بیان کرد: دوری از اضطراب های محیطی، داشتن خواب با کیفیت، رژیم غذایی صحیح و پرفیبر، استفاده از میوه جات و سبزیجات تازه، ماهی، آجیل، ادویه جات، روغن زیتون، آنتی اکسیدان ها، مصرف مایعات فراوان، گوش دادن به رادیو، خواندن روزنامه، حل جدول، چینش پازل و طبیعت گردی می توانند در پیشگیری از آلزایمر نقش داشته باشند.
فرزانه افزود: ثابت شده سالمندانی که در منزل هستند نسبت به سالمندانی که به مسافرت می روند و بیش تر وقت خود را بیرون از منزل سپری می کنند بیشتر در معرض آلزایمر قرار دارند.
این روانپزشک اضافه کرد: انجام ورزش های هوازی و پیاده روی، ترک سیگار و الکل در پیشگیری از آلزایمر مفید است.
فرزانه توصیه کرد: حتی الامکان افراد از قرار گرفتن در معرض آلودگی های محیط زیست و آلودگی های هوا خودداری و استفاده از فست فودها نیز کاهش یابد، در حقیقت با سبک زندگی سالم می توان تا حدودی از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کرد.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}