سرخ پوشی در هفته های پرریسک

رویا جلالی/کارشناس بازار سرمایه اگرچه اخبار روزهای پایانی هفته گذشته به زیان بورس نبود و حتی به واسطه برخی اظهارنظرها کمی از نگرانی ها کاسته شد، اما ترس از اتفاقات و تحولات پیش رو در کنار بی تفاوتی نسبی تیم اقتصادی دولت به بسیاری از مشکلاتی که بورس با آن مواجه است، مانعی برای رسیدن بازار به مرز تعادل بود. البته محدود کردن دامنه نوسان ممکن است برای مقطع کوتاه جذاب باشد، اما در بلندمدت آسیب جدی به بازار وارد می کند و علاوه بر این از نقدشوندگی بازار کاسته و نوعی جذابیت بازارهای موازی را بیشتر می کند. ریسک های سیستماتیک بخشی از بازار های مالی است و ریسک تنش های بین المللی نیز در کنار انواع ریسک های دیگر قابل پیش بینی نبوده و سرمایه گذاری که در این بازار فعالیت می کند، ضمن دارا بودن کسب دانش کافی، تمام این ریسک ها را پذیرفته است.

به نظر می رسد نوشدارو پس از مرگ سهراب باید انجام شود و افزایش دامنه و حجم و بازگشت به شرایط گذشته رخ دهد. این محدودیت ها در درازمدت فقط ترس و در نتیجه فرار پول را تشدید می کند. با توجه به کاهش تنش ها، دو اقدام همزمان افزایش مجدد دامنه و حمایت از سهم ها و بورس باید در دستور کار قرار بگیرد.  بازار روز گذشته سخنی برای گفتن نداشت و در سکوت و بی تفاوتی خاتمه پیدا کرد.  در نتیجه معاملات روز یکشنبه شاخص کل با افت 5 هزار واحدی تا ارتفاع 2میلیون و 101 هزار واحدی عقب نشست. در این میان شاخص کل هم وزن نیز با افت 745واحدی مواجه شد و در نهایت در محدوده 698 هزار و 654واحدی قرار گرفت. شاخص کل فرابورس نیز به عنوان سنجه بازار فرابورس سرخ پوش بود و در محدوده 22 هزار و 71واحدی قرار گرفت.

ارزش معاملات تحت تاثیر ثبات صفوف فروش با افت دیگر به کمتر از یک همت (720میلیارد تومان) رسید و رقمی بالغ بر 240میلیارد تومان از چرخه بازار خارج شد. ارزش صف فروش های بازار در پایان روز گذشته حدود 3 هزار و 500میلیارد تومان بود. بازار کامودیتی ها یک هفته خوب دیگر را پشت سر گذاشت. هفته گذشته نفت صدرنشین بازارها  بود و به واسطه رخدادهای خاورمیانه با جهش 9درصدی تا مرز کانال 80دلاری پیشروی کرد. تحت تاثیر این رویداد، اوره و متانول هم افزایشی بودند. همچنین زنجیره فولاد که در هفته های اخیر از رشد کالاهای پایه جا مانده بود، به کمک بسته حمایتی دولت چین با جهش قیمت روبه رو شد. محرک های جدید اقتصادی از سوی چین تاثیر گذار بوده و گزارش ها از اقتصاد آمریکا نشانه ای از رکود ندارد. این عوامل بر قیمت کامودیتی ها تاثیر مثبت گذاشته است.

نظرات

captcha