دفاع مقدس را افرادی مدیریت کردند که حاصل رویش فرهنگ نماز بودند

دانش آموز کلاس دوازدهم مدرسه سید احمد خمینی(ره) مشهد گفت: در زمان دفاع مقدس، جنگ ما را افرادی مدیریت کردند که حاصل رویش هایی از فرهنگ نماز، قرآن و عترت بودند.

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی و به نقل از روابط عمومی ستاد اقامه نماز خراسان رضوی، سینا یوسفیان دانش آموز کلاس دوازدهم مدرسه سید احمد خمینی(ره) مشهد، درخصوص توسعه و ترویج فرهنگ نماز در بین نسل نو، اظهار کرد: عنصر تربیت قرآنی، ظهور و بروز مسئله قرآن، عترت و نماز را مشاهده می کنیم و می بینیم که در زمان دفاع مقدس، جنگ ما را افرادی مدیریت کردند که حاصل رویش هایی از فرهنگ نماز، قرآن و عترت بودند.

وی ادامه داد: به اعتقاد من یکی از عناصر بسیار مهم و اثرگذار که توانست ما را در این مسیر به فتوحاتی برساند، همین رویش ها بودند، رویش هایی که حاصل از تربیت و نگاه های مسجد محور به قرآن، عترت و نماز بود.

یوسفیان با بیان اینکه در جهت ترویج فرهنگ قرآن، عترت و نماز پنج ضلع اساسی وجود دارد، افزود: ضلع اول مدرسه است، اگر مدارس به سمت این که نماز را به دانش آموزان تبیین کرده، حرکت کنند، برای دانش آموز معرفت زایی ایجاد شده و به دانش آموز بیاموزند، نماز مایه تعالی و حرکت است. نگاه تبدیل سیئات به حسنات از دریچه نماز است، شما اگر در مدرسه ناهنجاری، ضعف و کاستی در دانش آموزی دیدید آن را به نماز خواندن تشویق کنید و حضور او را در نماز و فعالیت در فضای فرهنگ قرآن، عترت، نماز و اعطای مسئولیت که به آن ها شخصیت می دهد را مدل تربیتی مدرسه خود برگزینند.

این دانش آموز کلاس دوازدهم افزود: ضلع دوم، آموزش و پرورش است، آموزش و پرورش در درس نامه هایی که برای دانش آموزان تعریف می کند، محتوایی هایی در جهت شناخت جامعه فرهنگ نماز، قرآن، اطاعت داشته باشد. آموزش و پرورش می تواند در این مسئله تلاش کند که تمام برنامه ها و رویدادهای آن می بایست هدف گذاری شود که بدانند هدف آن چیست و برای رسیدن به آن و ترویج فرهنگ قرآن، عترت و نماز تلاش کنند.

وی گفت: ضلع سوم مسجد است، مساجد ما اگر تلاش کنند که نماز را جذاب تر برگزار کنند، مساجد فعال می شود، لذا به عبارتی مساجد ما از خانه سالمندان، به پایگاه جوان و دانش آموزان تغییر کاربری می دهد، اگر این اتفاق مهم رخ دهد یقینا ما عنصر فرهنگ نماز به دانش آموزان می توانیم مشاهده کنیم.

یوسفیان بیان کرد: ضلع بعدی خانواده است، خانواده های ما باید تلاش کنند تا مدل تربیت اسلامی و ایرانی را به فرزندانشان یاد دهند. یکی از گام های رسیدن به سمت تربیت ایرانی و اسلامی آمیختن عناصر تربیت و بخش های مختلف تربیت با فرهنگ قرآن، عترت، نماز است.

دانش آموز کلاس دوازدهم مدرسه سید احمد خمینی(ره) مشهد افزود: ضلع آخر به نظر می رسد نقش جامعه نخبگانی، اساتید، علما و معلمین ما نیز خیلی اثرگذار خواهد بود، آنها باید هم بتوانند نماز را تمام ساحتی تعریف کنند، عبادت را محصور به نماز نکنند. برای دانش آموز و فرزندانمان باید تمام اعمالمان را طوری تعریف کنیم که تمام آن ها در حوزه عبادت تعریف شود.

وی افزود: ستاد اقامه نماز تلاش های حائز توجهی در این مسیر داشته است، با این حال باید سلیقه های نسل نو را بشناسد و محتواهایی که تعریف می کند متناسب با سلیقه و در واقع رفتارهای نسل نو بوده و ادبیاتش نباید تکراری و زننده باشد.

یوسفیان در خصوص حضور بیشتر نسل نو در مساجد، گفت: کودک، نوجوان و جوان باید مسجد را منزل دوم یا به عبارتی خانه دوم خودش تلقی کند، حال می توان سوال پرسید که خصوصیت خانه و منزل چیست؟ ما در آن زندگی می کنیم، شما باید کاری کنید که آن کودک، نوجوان و جوان در مسجد زندگی کنند.

این دانش آموز کلاس دوازدهم مدرسه سید احمد خمینی(ره) مشهد اظهار کرد: یکی از راهکارهایی که می تواند در مسجد زندگی کند این است که ما باید متوجه آن شویم که این نسل نو چه نیازهایی را دوست دارد که در منزل برای آن فراهم نیست، برای مثال جامعه الان کودک، نوجوان و جوان از آن بازی های گروهی، جنبشی و حرکتی فاصله گرفته و دور شده اند و به سمت بازی های دیجیتال حرکت کرده چرا ما نتوانیم برای مسجد چنین فضایی را تعریف کنیم؛ آن پایگاه هایی که قبلا به آن اشاره کردم بیایند و این لذت ها را به خوبی و حلال تجربه کنند.

وی ادامه داد: بنظر بنده ما خودمان باید برای آنان بستر و زمین بازی را فراهم کرده است، زیرا امکان دارد دشمنان قصد صدمه زدن به نسل نو را داشته باشند و حالا این ها همگی مسائلی است که می توان با دقت کامل به آن فکر کرد. در اینجا ما نیازمند یک مدیر توانمند هستیم. این مدیر می تواند امام، هیت امنای، رییس پایگاه بسیج یا معاون فرهنگی مسجد باشد. تمامی این اشخاص می توانند تاثیرگذار بوده، آنان باید با همفکری یک دیگر فضا و محیط سالم را برای دانش آموزان و فرزندان فراهم و دراختیارشان قرار دهند.

دانش آموز کلاس دوازدهم برای تربیت دینی فرزندان در خانواده ها برای والدین پیشنهاداتی داد و افزود: به نظر بنده می بایست تربیتی که از آن صحبت میکنیم باید عبادی و تمام ساحتی و نسبت به فرهنگ ایرانی اسلامی باشد. به نگاه من باید این تربیت هر هنجاری، رفتاری و مدلی می خواهد پیاده شود، نگاهمان باید آن باشد که چقدر باعث رشد فرزندانمان در فرهنگ عترت، قرآن و نماز شده است.

وی بیان کرد: به نظر من دیگر شاید سخنرانی های طولانی نمی تواند، قشر نوجوان یا جوان را یکجا نگه دارد، بلکه باید از سکوهای جدید یا به عبارتی از پلتفرم های جدیدی استفاده کرد. برای مثال بستر فضای مجازی را شما نگاه کنید، وقتی شما می توانی آن محتوای خودت را در یک دقیقه یا دو دقیقه، و شاه کلید و گل واژه آن را به صورت یک بسته کوتاه یا به عبارتی ساندویچی به مخاطب برسانید. چرا نباید از این روش استفاده کرد. زمانی ک شما نگاه می کنید آن محتوایی که جریان مخالف بسترهای ایرانی-اسلامی است. با بهره گیری از این ابزار دارند تلاش می کنند و می بینید در فرهنگ و زندگی ما نیز اثرگذار است.

یوسفیان دانش آموز کلاس دوازدهم مدرسه سید احمد خمینی(ره) مشهد در پایان، بیان کرد: مسئله بعدی این است که ما باید به یک مدل درست برسیم حالا این مدل درست ما چه کسانی باید تامین کنند؟ نخبگان، علما، حوزه علمیه ، ستاد اقامه نماز، مدارس، آموزش و پرورش و حتی خانواده ها به عنوان کسانی که مستقیم با دانش آموز ارتباط می گیرند. این ها همه مسائلی است که باید به آن توجه شود و از مدل های تکراری پرهیز کرده یعنی آن چیزی که در بیست سال، سی سال پیش در مساجد یا مدارس بوده است از آن خارج شده و از این مدل ها و سکوهای جدید استفاده کنیم.

انتهای پیام

نظرات

captcha