هشدار سازمان بهداشت جهانی نسبت به اوضاع نابسامان در سودان

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد، مردم سودان همچنان با شرایط بهداشتی نامناسب به دلیل فقدان امنیت، حملات، کمبود دارویی و تجهیزات پزشکی، نیروهای بهداشت و درمان و کمبود نقدینگی برای پوشش هزینه های عمل های جراحی روبرو هستند.

به گزارش ایسنا، «مارگارت هریس» سخنگوی سازمان بهداشت جهانی در نشست سازمان ملل گفت: «70 تا 80 درصد از بیمارستان ها در مناطق درگیر در سودان غیرفعال هستند و مردم به دلیل عدم دسترسی به خدمات اولیه و ضروری بهداشت و درمان و دارویی می میرند.»

به نقل از خبرگزاری آناتولی، سودان از آوریل 2023 درگیر نبرد بین ارتش و نیروهای واکنش سریع (RSF) است که در نتیجه این جنگ، 12 هزار و 260 نفر کشته و بیش از 33 هزار نفر هم زخمی شدند.

سخنگوی سازمان بهداشت جهانی همچنین در این سخنرانی در سازمان ملل گفت: «سرویس ها و خدمات جدی مانند بهداشت و درمان کودکان و زنان، مدیریت سوءتغذیه و درمان بیماران با شرایط ویژه و حساس در بسیاری مناطق در سودان مدت هاست که متوقف شده و ما نیاز به کمک داریم.»

وی افزود: «در سراسر سودان زنان به دلیل مشکلات مربوط به بهداشت مرتبط با تولد نوزادان یا بارداری می میرند. اختلال در واکسیناسیون کودکان، نظارت بر بیماری ها و کنترل بیماری ها به دلیل مشکلات مربوط به دسترسی به خدمات بهداشت و درمان و بلایای طبیعی شرایطی را برای شیوع بیماری ها ایجاد کرده است.»

بی خانمانی، آوارگی، ناامنی غذایی، شیوع بیماری ها و ناتوانی در دسترسی به درمان به دلیل شرایط وخیم و همچنین نیازهای مربوط به بهداشت نوزادان و مادران باردار به افزایش نرخ مرگ و میر در سودان منجر شده است.

سخنگوی سازمان بهداشت جهانی همچنین گفت، در بسیاری از مناطق به طور گسترده دسترسی نیروهای کمک های بشردوستانه غیرممکن است.

بحران بشردوستانه در سودان در حالی وخیم تر می شود که نزدیک به 6.8 میلیون نفر از سکنه این کشور با فرار از کشورشان به دنبال محلی امن در کشورهای همسایه هستند. در این میان، چندین توافق آتش بس با میانجی گری عربستان و آمریکا برای پایان دادن به درگیری ها در سودان ناموفق بوده است.

انتهای پیام

نظرات

captcha