/روایت صادق/

جبهه؛ دانشگاهی برای جوانان

ایسنا/قم یک سرباز دفاع مقدس گفت: جبهه، دانشگاهی بود که عقاید و به طور کلی افراد را تغییر می داد و می ساخت.

رضا خاکبازان اعزامی جبهه در سال 1360 از شهر قم در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: آن زمان، در مقطع سوم راهنمایی در مدرسه ی شهید وفاداران تحصیل می کردم و تحت تأثیر جو عمومی جامعه آن زمان قرار گرفته و وارد عرصه جنگ شدم.

وی ادامه داد: عمده ترین مانع من برای شرکت در جنگ مسئله سن و سال بود، آن زمان پایگاه بسیجی که جوانان را برای جبهه اعزام می کرد در سه راه بازار قرار داشت و فردی به نام آقای خوشبخت مسئول اعزام نیروها بود که با توجه به اینکه جثه کوچک و سن کمی که داشتم مرا برای اعزام نمی پذیرفت.

این سرباز دوران دفاع مقدس افزود: من کسی نبودم که پا پیش بگذارم و پشیمان شوم به این خاطر هر روز آنجا می رفتم، روزی همسایه ما شهید مهدی محمودی به من گفت که در جبهه ثبت نام کرده است، با تغییر سن شناسنامه ای خود؛ من هم شناسنامه خود را تغییر دادم اما مسئول اعزام بدون اینکه شناسنامه مرا نگاه کند بیرونم کرد. بعد از چند روز دوباره به آن مکان رفتم و مسئول اعزام حضور نداشت، از فرصت استفاده کردم شناسنامه را دادم و اسمم برای جنگ ثبت شد.

خاکبازان بیان کرد: در محل اعزام متوجه شدم آقای خوشبخت، اسم ها را می خوانند و سپس برای اعزام سوار اتوبوس می شدیم، به دوستم گفتم که اگر اسم مرا خواندند شما به جای من برو، چون مرا رد می کنند.

این سرباز دوران دفاع مقدس افزود: با اصرار زیاد دوستم قبول کرد و به جای من سوار اتوبوس شد ولی قانون اتوبوس اجازه سوار یا پیاده شدن مجدد را نمی داد، آخر کار مجبور شدم از پنجره اتوبوس وارد شوم و این اولین خاطره من از اعزام بود.

خاکبازان تصریح کرد: وقتی فرد وارد جنگ می شود و صحنه ها و رفقای خودش را آنجا می بیند، احساس دیگر جوابگو نیست، ما هم در سن 15 سالگی شاید با احساس وارد شدیم ولی وقتی وارد میدان شدیم، اصل داستان را درک کردیم و بسیاری از ما عقایدشان تغییر کرد و مصمم تر شدند.

خاکبازان بیان کرد: این جبهه ای که امام(ره) به عنوان دانشگاه، برای ما تعریف کرد، آدم ها را ساخت، آدم هایی را داریم که روحیه گذشته منفی داشتند و بعد از ورود به این دانشگاه، تغییر کردند.

وی با اشاره به اینکه مهدی زین الدین از فرماندهان جسور و کارآمدی بود که ما قمی ها هنوز او را کامل نشناختیم، افزود: انتخاب مدیر در آن موقع برای جنگ بر اساس مدرک و تحصیلات نبود، بر اساس کارآمدی افراد بود، خیلی از فرماندهان گردان ما آنچنان سوادی هم نداشتند، اما جسارت و لیاقت فراوانی داشتند.

خاکبازان خاطره ای از شهید زین الدین نقل کرد و گفت: مهدی زین الدین فرمانده لشکر 17 علی ابن ابی طالب، نیم ساعت پشت پادگانی که خودش فرمانده آنجا بود، می ایستد، زیرا دژبان او را نمی شناسد، بعد از نیم ساعت وقتی فرماندهی او را می شناسد و وارد می شود دژبان را می بوسد که اینگونه از دژ دفاع کرده است.

وی ادامه داد: ملت ها ظالم و مستکبر نیستند، این حکمرانان و دولت مردان هستند که مستکبر و ظالم می شوند و مردم خود را به این سمت سوق می دهند، همانطور که ملت عراق ظالم نبود ولی صدام آن ها را به این سمت سوق می داد.

خاکبازان در پایان اظهار کرد: ما سربازان اگر بحث حمایت از مظلومان با هر دینی در میان باشد، با تمام قوا در مقابل دشمن می ایستیم و هیچ موقع از گذشته خود پشیمان نیستیم.

انتهای پیام

نظرات

captcha