رکورد مبادلات مرزی محصولات کشاورزی از سیستان و بلوچستان به 925 هزار تن رسید

به گزارش خبرنگار ایرنا علیرضا دهمرده عصرروز یکشنبه در جلسه جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: مبادلات مرزی محصولات کشاورزی در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته 15 درصد رشد داشته است. وی ادامه داد: از مجموع مبادلات مرزی محصولات بخش کشاورزی این مدت سیستان و بلوچستان در واردات 765 هزار و 205 تن کالاهای شامل برنج ، انبه ،موز ، ذرت و کنجد و بیش از 143 هزار و 818 تن صادرات محصولات کشاورزی عمدتا شامل انواع خرما،گوجه فرنگی، هندوانه و سیب درختی و سایر خشکبار بوده است. رئیس سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان مجموع ترانزیت محصولات کشاورزی در 6 ماه سالجاری از مرزهای رسمی استان را 15 هزار و 977 تن ذکر کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا علیرضا دهمرده عصرروز یکشنبه در جلسه جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: مبادلات مرزی محصولات کشاورزی در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته 15 درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: از مجموع مبادلات مرزی محصولات بخش کشاورزی این مدت سیستان و بلوچستان در واردات 765 هزار و 205 تن کالاهای شامل برنج ، انبه ،موز ، ذرت و کنجد و بیش از 143 هزار و 818 تن صادرات محصولات کشاورزی عمدتا شامل انواع خرما،گوجه فرنگی، هندوانه و سیب درختی و سایر خشکبار بوده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان مجموع ترانزیت محصولات کشاورزی در 6 ماه سالجاری از مرزهای رسمی استان را 15 هزار و 977 تن ذکر کرد.

وی تاکید کرد: سیمای کشاورزی سیستان و بلوچستان بسیار توانمند و دارای ظرفیت های زیادی است بطوریکه باغبانی، زراعت و شیلات مهمترین ظرفیت ها برای توسعه صادرات بخش کشاورزی این استان بشمار می رود.

دهمرده اظهار کرد: سیستان و بلوچستان به دلیل دسترسی به بازارهای افغانستان و پاکستان و حوزه خلیج فارس فرصت بی نظیری را برای صادرات محصولات کشاورزی و در نتیجه ارزآوری و فرصت های شغلی جدید برای استان و کشور داراست.
وی ادامه داد: همچنین سیستان و بلوچستان در زمینه تولید محصولات باغی بویژه گرمسیری و استوایی بی نظیر است بطوریکه تنها نقطه در کشور است که می تواند با تولید محصولاتی نظیر موز و تامین نیاز داخلی به حذف خروج ارز و واردات محصولات کشاورزی که به کشور تحمیل می شود کمک کند.

به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، مرکبات و غیره دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر سال توان تولید 2 بار محصول را دارند.
هم اینک در بیش از 200 هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان محصولات زراعی و در 80 هزار هکتار از باغ های استان انواع میوه های گرمسیری، نیمه گرمسیری و سردسیری تولید می شود.


نظرات

captcha