اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
به گزارش ایرنا، هنوز کشاورزی اجتماعی که نسل به نسل به فرزندان به ارث می رسد در اقتصاد چهارمحال و بختیاری جایگاه مهمی دارد چه اینکه یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است.
به گزارش ایرنا، هنوز کشاورزی اجتماعی که نسل به نسل به فرزندان به ارث می رسد در اقتصاد چهارمحال و بختیاری جایگاه مهمی دارد چه اینکه یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است.
توسعه و رونق بخش کشاورزی و تامین امنیت غذایی از مهمترین راهبردهایی است که در چهارمحال و بختیاری مورد توجه قرار گرفته است و هر چند ممکن است کارهای برزمین مانده ای در این بخش وجود داشته باشد اما گام های مثبتی نیز در این بخش برداشته شده است.
اجرای 26 طرح آبی کوچک و بزرگ، توسعه زیرساخت های گلخانه ای، رشد میزان تولیدات کشاورزی و ارزش ریالی آن ها، اجرای طرح های افزایش ظرفیت جذب مواد در صنایع تبدیلی و غذایی، چند برابر شدن میزان پرداخت تسهیلات، افزایش میزان مبارزه با آفت ها و تقویت ماشین آلات بخش مکانیزاسیون کشاورزی تنها بخشی از گام های مهم برداشته شده در بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری است.
باید جلو خشکسالی داوم بیاوریم
برخی از کشاورزان و تولیدکنندگان بخش کشاورزی می گویند باید با تغییر الگوی کشت ، افزایش بهره وری ، استفاده از فناوری های نوین این بخش، بازاریابی مناسبت و صادرات محور در برابر خشکسالی ها بخش کشاورزی داوم بیاورد.
خشکسالی اقلیمی و کشاورزی یک دهه اخیر باعث خشک شدن برخی از چشمه ها و قنوات شد، به گونه ای که در 9 اسفندماه سال 95 به صورت رسمی از خشک شدن 60 درصد قنات ها در این استان خبر داده شد.
با توجه به خشکسالی های پیاپی و ممنوعه شدن دشت های استان حداقل باید 80 درصد کشت و کارهای این استان به خصوص در دشت های شهرکرد و سفید دشت به سیستم های نوین آبیاری مجهز شود.
پایاب شکیبایی در برابر خشکسالی
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری می گوید: طی یک سال گذشته بیش از 2 هزار و 100 میلیارد ریال برای طرح شبکه آبیاری تحت فشار اراضی پایاب سد بیدکان هزینه شده است.
حسین برزگر افزود: مجموع طرح تامین و انتقال آب سد بیدکان 55 کیلومتر است که تاکنون 27 کیلومتر آن اجرا شده است.
وی ادامه داد: این شبکه آبیاری نمونه است به دلیل اینکه از طرح های بزرگ آبی که بدون انرژی در کشور اجرا شده است به شمار می رود چرا که این طرح به دلیل اختلاف ارتفاع سد با اراضی بدون مصرف انرژی و استهلاک و هزینه سالانه، اجرا شده است.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به بارش بیش از 400 میلیمتر باران در منطقه تصریح کرد: به سبب بارش، آورد آب این منطقه 130 میلیون مترمکعب است و تنها 6 تا هفت میلیون مترمکعب آن به مصرف بخش کشاورزی می رسد و حدود 130 میلیون مترمکعب آن از منطقه خارج می شد.
برزگر با اشاره به اینکه طراحی سد بیدکان یک طراحی هوشمندانه است اظهار داشت: بخش لاران به فاصله 13 کیلومتر از مرکز استان در بالاترین نرخ بیکاری و از مناطق محروم استان به شمار می رود و اکنون سد بیدکان و انتقال آب به اراضی منطقه می تواند در رونق تولید و کشاورزی منطقه موثر واقع شود.
وی یادآور شد: سد خاکی بیدکان در سال 1387 با ارتفاع 40 متر و عرض تاج 400 متر و آب تنظیمی 14.5 (چهارده و نیم) میلیون مترمکعب برای انتقال آب به 2 هزار و 700 هکتار از اراضی بخش لارن که شامل 2 شهر و هشت روستا است، طراحی و اجرا شد و تاکنون یک هزار هکتار از این اراضی به بهره برداری رسیده است.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: بعد از بهره برداری از سد در سال 1387، عملیات اجرای پایاب اراضی منطقه بین 15 تا 16 سال به طول انجامید چرا که در طول این سال ها به سبب نبود اعتبار کافی طرح نیمه تمام رها شده بود.
برزگر با اشاره به همکاری سازمان جهادکشاورزی و قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) در اجرای طرح انتقال آب سد خاکی بیدکان تصریح کرد: در قالب قراردادی با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) از محل فروش اموال و اعتبارات سفر رییس جمهور تا امروز یک هزار میلیارد ریال از جهاد کشاورزی به عنوان اعتبارات دولتی و بیش از یک هزار میلیارد ریال نیز از محل اعتبارات مردمی برای اجرای شبکه های آبیاری با بخش خصوصی توافق شد و طی یک سال گذشته بیش از 2 هزار و 100 میلیارد ریال برای اراضی پایاب هزینه شده است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون فاز نخست این طرح تکمیل شده است تصریح کرد: این فاز شامل 6 کیلومتر خط اصلی و سه کیلومتر خط فرعی است و فاز دوم طرح نیز حدود 15 کیلومتر است که تاکنون 65 درصد از خط اصلی و 45 درصد از خط فرعی آن اجرا شده است.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: برای فاز سوم نیز که انتقال آب تا ایستگاه وانان است لوله ها خریداری شده و تلاش می شود تا این فاز نیز تا فروردین و اردیبهشت سال آینده به بهره برداری برسد.
رشد گلخانه در شرق بی آب
در یک بازه زمانی که خشکسالی هنوز سیطره خود را برای چهارمحال و بختیاری ایجاد نکرده بود و منابع آب زیرزمینی ضعیف نشده بود بیش از یک میلیارد مترمکعب آب خروجی از استان وجود داشت و اما امروز دشت های استان با 650 میلیون مترمکعب تراز منفی روبرو هستند.
به گفته رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری براساس آمارهای موجود از 11 دشت این استان چهار دشت ممنوعه بحرانی و مابقی نیز ممنوعه است.
برزگر یادآور شد: به همین دلیل مهمترین رویکرد سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری حرکت به سمت کشاورزی متراکم و عمودی به خصوص در نیمه شرقی استان است.
با توجه به محدودیت منابع آبی چهارمحال و بختیاری هدف گذاری انجام شده در سازمان جهادکشاورزی توسعه کشت های متراکم و عمودی و مجتمع های دامپروری در نیمه شرقی و توسعه باغات و کشاورزی در زمین های شیب دار در نیمه غربی این استان از جمله سیاست های این سازمان است.
به گفته رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری، استانی که در یک بازه زمانی از هیچ ساختار ایجاد گلخانه از جمله شرکت های مشاور خدمات نظام مهندسی، تجهیزات سازه ای گلخانه ای و سورت و بسته بندی برخوردار نبود امروز تمام این زیرساخت ها فراهم شده و رفته رفته این استان در صنعت گلخانه داری در مسیر توسعه قرار گرفته است.
برزگر ادامه داد: امروز 39 مرکز خدمات نظام مهندسی غیر دولتی، 50 شرکت رتبه دار نظام مهندسی، انجمن پیمانکاران و شرکت فراگیر گلخانه داران در استان فعال است.
تولید سازه های گلخانه ای در چهارمحال و بختیاری
سازه های گلخانه ای از جمله پیش نیازهای مهم گلخانه است که این زیرساخت در چهارمحال و بختیاری وجود نداشت که با حمایت های انجام شده نخستین مجموعه احداث سازه های گلخانه ای استان در شهرستان بروجن تاسیس شد.
برزگر ادامه داد: در زمان حاضر سازه های جانبی مورد نیاز گلخانه ها در چهارمحال و بختیاری تولید می شد که انتظار می رود با راه اندازی کارگاه جدید تمام تجهیزات مورد نیاز گلخانه در نخستین کارخانه تولید قطعات و سازه های گلخانه ای استان تولید شود.
با راه اندازی دومین زیرساخت مورد نیاز گلخانه ها شرایط برای تاسیس گلخانه در چهارمحال و بختیاری فراهم شد به نحوی که امروز شمار گلخانه های این استان از 29 به 110 هکتار افزایش یافته است.
به گفته برزگر، در زمان حاضر 800 هکتار جواز تاسیس گلخانه در چهارمحال و بختیاری صادر و 60 تا 70 هکتار گلخانه نیز با پیشرفت فیزیکی مختلف در دست اجرا است.
وی ادامه داد: افزون براین 13 شهرک گلخانه و 17 مجتمع گلخانه بخش خصوصی نیز در چهارمحال و بختیاری راه اندازی شده است.
صدور سه مجوز بسته بندی محصولات گلخانه ای
یکی از زیرساخت های مهم در بخش گلخانه ها در شرایطی که تولیدات گلخانه ای چهارمحال و بختیاری در بخش سبزی و صیفی جات از 2 هزار و 500 تن طی سه سال گذشته به 15 هزار تن و گل های شاخه بریده نیز از10 به حدود 20 میلیون شاخه افزایش یافته؛ بسته بندی و سورت است.
رییس سازمان جهادکشاورزی می گوید: تا پیش از فراهم شدن زیرساخت بسته بندی و سورت محصولات گلخانه ای این محصولات در شهرهای تیران و دهاقان برای صادرات بسته بندی می شد در حالی که با فعالیت نخستین واحد بسته بندی این محصولات در دیماه سال گذشته بخشی از مشکلات گلخانه داران استان در این بخش حل شد.
برزگر ادامه داد: دومین واحد سورتینگ محصولات گلخانه ای چهارمحال وب ختیاری در قطب صنعتی بروجن تا یک ماه آینده فعال می شود.
وی یادآور شد:همچنین مجوز احداث سومین واحد سورت و بسته بندی محصولات گلخانه ای چهارمحال و بختیاری در شهرستان خانمیرزا صادر شده و با توجه به خرید زمین در مرحله انعقاد قرارداد برای دریافت تسهیلات بانکی قرار دارد.
کارگر گلخانه نداریم
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری می گوید: نبود کارگر برای کار در گلخانه از مهمترین مشکلات گلخانه داران استان است.
سیروس بیک بکان افزود: در همین ارتباط تلاش می شود آموزش های لازم در خصوص تربیت نیروی متخصص در هنرستان ها و مراکز آموزشی ارائه شود.
تغییر الگوی کشت در گلخانه ها
وی در خصوص برنامه سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری برای تنوع و تغییر الگوی کشت محصولات گلخانه ای و پیشگیری از صادرات آب مجازی گفت: با توجه به صادرات و ارزآوری محصول فلفل دلمه ای برای تامین اقساط وام گلخانه داران بیشتر تمایل به سمت کشت این محصول است.
بیک بکان اضافه کرد: تلاش می شود کشت گلخانه ای استان به سمت محصولات مورد نیاز مردم از جمله خیار، گوجه فرنگی، بادمجان و سایر محصولات صیفی دیگر هدایت شود.
وی یادآور شد: هدایت کشت محصولات کشاورزی از فضای باز به سمت فضای متراکم از برنامه های سازمان جهاد کشاورزی است.
بیک بکان همچنین برضرورت تبدیل استاندارد تشویقی به اجباری و تولید محصولات سلامت محور تاکید کرد.
وی ارتقای امنیت غذایی، بهره وری منابع پایه و سلامت محصولات تولیدی را از جمله هدف های تعیین شده در برنامه هفتم توسعه عنوان کرد.
برداشت 200 تن فلفل دلمه از یک گلخانه
غلامرضا فاضل مجری طرح گلخانه ای در چهارمحال و بختیاری می گوید: طرح اولیه این گلخانه 30 هکتار بوده که هم اکنون چهار هکتار آن آماده بهره برداری است.
وی ادامه داد: یک هزار و 200 میلیارد ریال اعتبار برای این گلخانه تاکنون هزینه شده و اشتغال 40 نفر را در استان ایجاد کرده است.
فاضل اضافه کرد: با اجرای کامل این طرح گلخانه زمینه اشتغال 300 نفر را در استان فراهم می کند.
وی ادامه داد: صادرات فلفل دلمه به روسیه، امارات، قطر و ترکیه انجام می شود.
این گلخانه دار گازرسانی به این واحد گلخانه را از مشکلات خود عنوان کرد که با همت شرکت گاز امروز این مشکل برطرف شده است.
وی یادآور شد: انتظار می رود در مدت یک ماه آینده 200 تن فلفل دلمه از این واحد گلخانه به خارج از کشور صادر شود.
افتتاح هجدهمین گلخانه شهرستان کیار
هجدهمین گلخانه سبزی و صیفی شهرستان کیار در روستای گشنیزجان در مساحت پنج هزار متر زیربنا با حضور خبرنگاران مورد بهره برداری قرار گرفت.
سید شجاع زیلابی فرماندار کیار گفت: این گلخانه با اشتغالزایی پنج نفر به صورت مستقیم و 10 نفر غیر مستقیم و با 950 میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
به گزارش ایرنا،250 هزار هکتار برابر 15 درصد زمین های چهارمحال و بختیاری زیرکشت محصولات مختلف است.
{{name}}
{{content}}