مصرف مواد مغذی تاثیر موثری بر سلامت سالمندان دارد

روح الله فلاح روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا به مناسبت هفته سالمندان، افزود: سلامت در دوران سالمندی یکی از مهم ترین چالش های مرتبط با افزایش سن است و تغذیه صحیح می تواند نقشی اساسی در حفظ سلامت و کیفیت زندگی سالمندان داشته باشد.

روح الله فلاح روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا به مناسبت هفته سالمندان، افزود: سلامت در دوران سالمندی یکی از مهم ترین چالش های مرتبط با افزایش سن است و تغذیه صحیح می تواند نقشی اساسی در حفظ سلامت و کیفیت زندگی سالمندان داشته باشد.

وی با اشاره به توصیه های علمی و کاربردی برای تغذیه سالمندان، بیان کرد: در دوران سالمندی، بدن دچار تغییرات متابولیک و فیزیولوژیک می شود که روی نیازهای تغذیه ای اثر می گذارد؛ برخی از این تغییرات شامل کاهش متابولیسم پایه، کاهش توانایی جذب برخی مواد مغذی و کاهش فعالیت بدنی است.

وی با تاکید بر مصرف برخی مواد مغذی بیشتر و کالری کمتر در دوران سالمندی، افزود: سالمندان نیاز به حفظ توده عضلانی دارند، مصرف پروتئین باکیفیت بالا مانند گوشت سفید، ماهی، تخم مرغ و لبنیات کم چرب به حفظ عضلات و کاهش خطر تحلیل رفتن آن ها کمک می کند؛ توصیه می شود دست کم 1 تا 1.2 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن روزانه مصرف شود.

فلاح با بیان این که برای جلوگیری از یبوست که در این سن شایع است، مصرف فیبر اهمیت دارد، اضافه کرد: سالمندان باید از منابع فیبر مانند میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات استفاده کنند؛ مصرف روزانه دست کم 25 تا 30 گرم فیبر توصیه می شود.

وی ادامه داد: خشکی بدن و کم آبی یک مشکل رایج در سالمندان است که ممکن است منجربه عوارض جدی شود؛ توصیه می شود سالمندان حتی در صورت احساس نکردن تشنگی، دست کم 6 تا 8 لیوان آب در روز مصرف کنند.

وی با اشاره به این که برای حفظ سلامت استخوان ها و پیشگیری از پوکی استخوان، مصرف کلسیم و ویتامین D ضروری است، گفت: منابع کلسیم شامل لبنیات کم چرب، ماهی ساردین و سبزیجات برگ دار سبز هستند؛ همچنین، مکمل های ویتامین D با توصیه پزشک باید مصرف شود.

کارشناس مرکز بهداشت قم با اشاره به این که با افزایش سن، جذب ویتامین B12 کاهش می یابد، خاطرنشان کرد: این ویتامین برای سلامت عصبی و تولید خون اهمیت دارد؛ مصرف منابعی مانند گوشت، تخم مرغ و مکمل های B12 می تواند مفید باشد.

وی در پایان تاکید کرد: سالمندان باید غذاهای تازه و کامل مصرف و از غذاهای فرآوری شده و فست فود پرهیز کنند، مکمل ها فقط باید تحت نظر پزشک مصرف شود، مصرف وعده های غذایی کوچک و منظم برای حفظ سطح انرژی توصیه می شود و فعالیت بدنی، حتی به صورت ملایم مانند پیاده روی، باید بخشی از برنامه روزانه سالمندان باشد.

اول اکتبر مصادف با 10 مهرماه روز جهانی سالمند و از هفتم تا سیزدهم مهرماه نیز هفته ملی سالمندان نام گذاری شده است.

نظرات

captcha