رئیس اداره آموزش و ترویج مدیریت جهاد کشاورزی کاشان:

بهبود کیفی و کمی در حوزه کشاورزی نیازمند آموزش است

ایسنا/اصفهان رئیس اداره آموزش و ترویج مدیریت جهاد کشاورزی کاشان گفت: آموزش، یکی از ضرورت های بهبود کیفی و کمی در حوزه کشاورزی است که می تواند موجب افزایش محصول و درآمد بهره برداران شود.

نادر مزینی در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: کشاورزان باید با روش های مدرن کشاورزی، استفاده از ماشین های کشاورزی، عملیات زراعی، مدیریت منابع آب و ذخیره رطوبت، پیشگیری از فرسایش خاک و مبارزه با علف های هرز آشنا شوند تا بهره وری آنها افزایش پیدا کند.

وی افزود: کارگاه آموزشی پرورش زعفران، با هدف توسعه کشت گیاهان دارویی کم آب بر و در راستای تغییر الگوی کشت در تولیدات زراعی و باغی شهرستان برگزار شد و کشاورزان با فرایند تولید زعفران از مرحله آماده سازی زمین، تهیه پیاز مناسب، عملیات کاشت، داشت و فرایند بازاریابی محصول آشنا شدند.

رئیس اداره آموزش و ترویج مدیریت جهاد کشاورزی کاشان تصریح کرد: امتیاز کشت زعفران، نیاز آبی پایین، پاییزه بودن کشت و عدم نیاز به آبیاری در مقاطع زمانی تابستان و بهار که تقاضای آب بیشتری وجود دارد، تقاضای بالای محصول، قیمت و درآمد مناسب آن است.

مزینی تأکید کرد: ماندگاری و خاصیت انبارداری بالا، سازگاری اقلیمی مناسب، میزبانی کمتر نسبت به آفات و بیماری های گیاهی، چندساله بودن، کاهش هزینه تولید به علت عدم نیاز به تجدید کشت سالانه، نیاز کمتر به انجام عملیات کشاورزی و نیروی کارگری از دیگر امتیازهای کاشت زعفران است.

وی گفت: سطح زیر کشت زعفران در این شهرستان به رقم 110 هکتار رسیده است که متوسط عملکرد آن نیز حدود پنج کیلوگرم در هکتار است و به طور میانگین سال گذشته بیش از 110 میلیارد ریال درآمدزایی داشته است.

رئیس اداره آموزش و ترویج مدیریت جهاد کشاورزی کاشان، افزود: قطب اصلی کشت زعفران، روستاهای علوی، حسنارود و اردهال است که برای 200 نفر اشتغال مستقیم و برای 400 نفر نیز به طور غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده و برنامه ریزی جهاد کشاورزی کاشان آموزش های توسعه کشت این محصول در سایر مناطق شهرستان است.

وی تصریح کرد: زعفران تولید شده در شهرستان کاشان، در بازارهای داخلی عرضه می شود و نیازمند ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری زعفران برای صادرات این محصول است که تاکنون اقدامی انجام نشده است.

انتهای پیام

نظرات

captcha