چند توصیه در خصوص «جهش تحصیلی» دانش آموزان

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه جهش تحصیلی برای دانش آموزان توصیه نمی شود گفت: در جهش تحصیلی فرایندهای لازم برای رشد شخصیت و تربیت تمام ساحتی اتفاق نمی افتد و دانش آموز از مراحل بازی متناسب با سن خود لذت نمی برد.

معصومه معصومیان در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه جهش تحصیلی یک تصمیم بسیار اشتباه است مگر اینکه دانش آموز از نظر هوشی در بالای منحنی باشد گفت: جهش به شکلی که توسط خانواده ها مد شده کاملاً از نظر روانشناسی رد شده است.

وی با بیان اینکه دانش آموز فقط از نظر یادگیری معلومات او بالا می رود و از نظر عاطفی و اجتماعی رشد نمی کند افزود: ملاک پر کردن ذهن بچه نیست زیرا بازی کردن به رشد اجتماعی او کمک می کند.

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه چیزی به نام یادگیری پنهان و برنامه درسی پنهان وجود دارد ادامه داد: در جهش تحصیلی فرایندهای لازم برای رشد شخصیت و تربیت تمام ساحتی اتفاق نمی افتد بنابراین این امر توصیه نمی شود.

معصومیان درباره روز بدون کیف و کتاب نیز گفت: این روز یک رویکرد مهارتی بود؛ باید یک چرخش از حافظه محوری به مهارت محوری وجود داشته باشد؛ قرار نیست فقط حافظه بچه ها پر شود، باید اختیاری به معلمان داده شود، هدف پایه برای من معلم مشخص شده و معلم با تصمیم گیری برای کلاس که بیشتر مهارتی باشد، روز بدون کیف را رقم بزند.

وی با بیان اینکه اگر ما بتوانیم در تمام مدارس ابتدایی رویکرد مهارتی که خود دانش آموز درگیر یادگیری شود را رقم بزنیم، در دوره های بالاتر موفقیت بهتری خواهیم داشت افزود: رویکرد در آموزش و پرورش ابتدایی تهران همین است که معلمان توانمند شوند و در فرایند یادگیری یاددهی، بچه ها فعال و فقط شنونده نباشند که وضعیت خوبی داریم.

انتهای پیام

نظرات

captcha