اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
ایسنا/قزوین «رفعت العرعیر» که آذرماه سال گذشته به طور هدفمند مورد ترور قرار گرفت از اثرگذارترین چهره هایی بود که بر روایت زندگی در غزه تأکید داشت؛ این گزارش درباره رفعت است کسی که در همه سال های عمرش به این نتیجه رسیده بود که کلمه را به سلاح تبدیل کند و قصه انسان در غزه را تعریف می کرد.
دکتر «رفعت العرعیر» در حدود ساعت 18:00 روز 6 دسامبر 2023 در جریان حمله هوایی اسرائیل شهید شد، او 44 سال داشت. برادرش صلاح به همراه پسرش محمد و خواهرش اسماء با سه فرزندش (علاء، یحیی و محمد) نیز از جمله کسانی بودند که در این حمله هوایی شهید شدند. البته که قبلاً هم، در سال ۲۰۱4 اسرائیل یکی از برادران رفعت را به شهادت رسانده بود.
ما آمار نیستیم
رفعت از آن دسته آدم هایی بود که تأکید می کرد هر جانی ارزشمند است، هر یک از شهدا که هر روز تنها عددی از اعداد افراد نسل کشی شده توسط اسرائیل هستند، صاحب جان و زندگی و یک راه برای ادامه آن بوده اند؛ رفعت یکی از بنیانگذاران سازمان «ما عدد نیستیم (ما آمار نیستیم)» بود، خلاق بود، ادبیات خوانده بود و به خوبی درک می کرد که روایت تا چه حد می تواند اثرگذار باشد، آنقدر خوش قلمش را می چرخاند که اسرائیلی ها بارها به اثر نوشته های او بر ایجاد نفرت علیه صهیونیسم اشاره کرده بودند و خب چه زمانی می توانست برای از میان برداشتن این چهره مناسب تر از قتل های هر روزه و هزار هزار نفره در نوار غزه، در یک سالی که گذشت باشد؟
قصه همه آدم هایی که در غزه زندگی می کنند
اما چرا رفعت مهم است؟ می گویند زندگی مردم غزه به گونه ای است که تو را عاشق زندگی می کند و در مقابل طوری به دامان مرگ می روند که نشان می دهد مرگ نیز رفیقشان بوده، یکدیگر را در آغوش و در پایان زندگی را به سخره می گیرند!
رفعت قصه زندگی های غزه را روایت می کرد، می گفت اگر روزی اسرائیلی ها به خانه من حمله کنند تنها سلاحی که دارم همین مداد من است که به سمت آن ها پرتاب خواهم کرد، بقیه مردم غزه هم همین طور هستند. اسرائیل می خواهد ما به طور دسته جمعی خودکشی کنیم، اما ما هرگز این کار را نخواهیم کرد.
او با همان مدادش از آدم های غزه می نوشت، از مردی که پدر است، همسر است، پسر یک مادر پیر است؛ مردی که سال ها قبل همسرش را اسرائیلی ها به اسارت گرفته و به شهادت رسانده اند، مردی که به دیدار مادرش می رود و گاهی پایش را درون آب گرم می گذارد، رنج روزگار را از پایش می شوید و امید را در دل پیرزن زنده نگه می دارد، گاهی شب ها دخترکش را که از صدای لاینقطع بمب ها ترسیده در آغوش می گیرد و برای عوض کردن احوال دخترش با یکدیگر تلاش می کنند تشخیص دهند صدایی که به گوش رسیده از تبار کدام بمب خانه خراب کنی بوده است، حالا همین مرد را به شهادت رسانده اند، در حالی که رفته بود 2 خیابان بالاتر شهدا را از زیر آوار بیرون بکشد؛ این قصه آدم هایی است که باید به گوش جهانیان برسد.
«رفعت العرعیر» می دانست قصه های غزه فقط قصه اشک و آه و ظلومیت نیست، قصه اعدادی که در اخبار اعلام می شوند نیست و ما هم باید بدانیم؛ رفعت شاگردانی تربیت می کند که راویان اتفاقات غزه باشند و می بینید که این آدم چقدر می تواند برای اسرائیلی که ارباب بلامنازع رسانه های جهان است آسیب زننده باشد؟
در خصوص «رفعت العرعیر» یک نکته مهم وجود دارد، او در همه سال های عمرش و در دوران تحصیل به این نتیجه رسیده بود که کلمه را به سلاح تبدیل کند، زبان و ادبیات انگلیسی آموخت و با تسلط بر ادبیات انگلیسی توانست به رسانه های غرب رسوخ کند و همین هنر را به جوانان غزه، آن هایی که اهل ادبیات بودند نیز آموخت.
پیامی که رفعت همه عمر بر آن تأکید داشت را در روزهای آخر زندگی خود به شعری تبدیل کرد که من، انسان ایرانی، در قلب خاورمیانه خوب آن را درک می کنم، من درک می کنم و جوان غربی آن را به شعار تبدیل می کند و در دانشگاه ها آن را روی دست می گیرد:
«اگر من باید بمیرم
پس تو باید زنده بمانی
تا داستانم را برای بقیه تعریف کنی
اگر من باید بمیرم
بگذار این مرگ امیدی بیافریند
بگذار این مرگ افسانه ای باشد.»
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}