اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
رئیس گروه سلامت میانسالان و سالمندان دانشگاه علوم پزشکی همدان، گفت: 52 درصد از سالمندان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی همدان خانم و 48 درصد هم آقایان هستند.
مهتا سنگستانی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در همدان، با بیان اینکه 13.7 درصد جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی همدان سالمند هستند، اظهار داشت: شهرستان تویسرکان دارای بیشترین نرخ سالمندی در استان است.
وی با اشاره به اینکه این آمار بر اساس اطلاعات مندرج افراد مراجعه کننده به واحدهای ارائه خدمت در سامانه یکپارچه بهداشت (سیب) است، گفت: روند درصد سالمندان افزایشی و صعودی است.
رئیس گروه سلامت میانسالان و سالمندان دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه 17.2 درصد جمعت شهرستان تویسرکان سالمند هستند، تصریح کرد: شهرستان کبودرآهنگ با کمترین نرخ سالمندی که 12.4 درصد است، به عنوان جوان ترین شهرستان استان مطرح می شود.
سنگستانی با بیان اینکه در هفته سلامت سالمندان قرار داریم، گفت: 9 هرماه روز جهانی و 7 تا 13 مهر ماه با عنوان هفته ملی سالمند نامگذاری شده و برنامه هایی متناسب با آن در استان اجرا می شود.
وی با تاکید بر اینکه دوران سالمندی بخش مهمی از زندگی هر فرد است، تصریح کرد: باید برای حفظ سلامتی سالمندان به ابعاد جسمی، اجتماعی، روحی و روانی آنها توجه ویژه ای داشته باشیم.
رئیس گروه سلامت میانسالان و سالمندان دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه در حوزه بهداشت ، خدمات ادغام یافته سلامت سالمندان به این گروه سنی ارائه می شود، گفت: مراقبت های دوره ای از جمله خدماتی است که در قالب بسته های خدمتی استاندارد کشوری در مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی به سالمندان ارائه می شود و اغلب این خدمات رایگان هستند.
سنگستانی از انجام خطرسنجی قلبی و عروقی، ارزیابی سلامت روان، تن سنجی از نظر ابتلا به چاقی و لاغری ، ارزیابی از نظر احتمال سقوط و عدم تعادل و همچنین غربالگری از نظر سرطان پستان و روده بزرگ در گروه سنی سالمندان خبر داد و گفت: این خدمات در سطح اول توسط مراقبین سلامت و بهورزان در پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت ارائه می شود.
وی افزود: در هر مرحله از مراقبت یا غربالگری که مشکلی وجود داشته باشد ، فرد سالمند متناسب با نوع مشکل به پزشک، کارشناسان سلامت روان، کارشناس تغذیه ارجاع داده می شود و در صورت نیاز به اقدامات تخصصی، توسط پزشک مرکز به سطوح تخصصی ارجاع خواهد شد.
رئیس گروه سلامت میانسالان و سالمندان دانشگاه علوم پزشکی همدان عنوان کرد: در کنار مراقبت های روتین، آموزش شیوه صحیح زندگی که شامل حفظ و ارتقای سلامت روان و تغذیه مناسب است ارائه می شود. همچنین در مورد فعالیت بدنی مناسب در دوره سالمندی و پرهیز از یک جا نشینی به سالمندان آموزش داده می شود. از دیگر مصادیق شیوه زندگی سالم، پیشگیری و ترک مصرف دخانیات است که در واحدها ارائه خدمات بهداشتی به آن پرداخته می شود.
استقبال سالمندان روستایی از خدمات بهداشتی بیشتر است
سنگستانی با اشاره به اینکه استقبال جمعیت سالمندان روستایی از مراقبت های بهداشتی بیشتر از جمعیت شهری است، تصریح کرد: از علل آن سهولت دسترسی و آشنایی بهورز با گروه هدف تحت پوشش خود است.
وی از برنامه طبقه بندی خطرپذیری سالمندان خبر داد و گفت: در این برنامه پس از تکمیل پرسشنامه هایی مربوطه، مشخص می شود که هر سالمند در چه طبقه ای از خطر قرار دارد تا متناسب با آن خدماتی را دریافت نماید.
رئیس گروه سلامت میانسالان و سالمندان دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: ابتلا به بیماری های مزمن و زمینه ای، زندگی تنها یا زمین گیر بودن از عوامل خطر برای سالمندان است.
سنگستانی گفت: با همکاری دستگاه های حمایتی استان مانند کمیته امداد، بهزیستی، هلال احمر و همچنین خیرین سلامت، سعی در تامین اقلام مورد نیاز سالمندان بسیار پرخطر، مانند واکر، سمعک و غیره، می شود.
وی با تاکید بر اینکه این هفته بهانه ای است تا توجه بیشتری به گروه سنی سالمندان و سلامت آن ها داشته باشیم، گفت: شعار منتخب هفته ملی سالمند در سال جاری «سالمندی فعال، فردایی برای همه» است.
انتهای پیام/
{{name}}
{{content}}