بازگشت به خدمت سربازی اجباری روی میز وزارت دفاع آلمان

حدود دو سال و نیم بعد از آغاز جنگ اوکراین، وزارت دفاع آلمان طرح بازگشت به خدمت اجباری سربازی را برای جبران کمبود پرسنل و تقویت ارتش روی میز خود قرار داده است.

خبرگزاری تسنیم، روزنامه "اشتوتگارتر ناخریشتن" در مطلبی نوشت: دو سال و نیم پس از حمله روسیه به اوکراین، دولت فدرال آلمان همچنان روی "نقطه عطف" (در زمینه نظامی) کار می کند. یکی از فراگیرترین خواسته ها، معرفی خدمت سربازی اجباری جدید است.

این طرح قدیمی در سال 2011 به حالت تعلیق درآمد و "بوریس پیستوریوس"، وزیر دفاع آلمان مدتی است که روی فعال کردن مجدد آن کار می کند. اکنون سرنخ ها برای (اجرای مجدد این طرح) در حال افزایش است.

روزنامه دی ولت گزارش داده است که اولین پیش نویس لایحه برای قانون خدمت وظیفه شکل گرفته است. بر این اساس تمامی جوانان باید در سن 18 سالگی پرسشنامه دریافت کنند. در این پرسشنامه آن ها باید پاسخ دهند که آیا برای انجام خدمت سربازی آمادگی دارند یا خیر. همچنین از آنها در مورد توانایی ها، شایستگی ها و علایقشان سوال می شود. پرسشنامه باید به صورت دیجیتالی پر شود. این باید برای زنان داوطلبانه و برای مردان اجباری باشد. در صورت عدم پاسخگویی به پرسشنامه افراد جریمه می شوند. برخی مراحل - یعنی جمع آوری و خدمت احتمالی چند ماهه - برای مردان نیز باید داوطلبانه باشد. این آزمون در آینده "ارزیابی" نیز نامیده خواهد شد.

وزارت دفاع آلمان روز دوشنبه نخواست در مورد این جزئیات اظهار نظر کند - اما با این بیانیه مخالفت نکرد. این وزارتخانه اعلام کرد که تنها چیزی که "نمی توان تایید کرد" این است که ثبت نام مردان مناسب برای خدمت سربازی باید از اول ژانویه آغاز شود. بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان ماه ها "الگوی سوئدی" سربازی اجباری را تبلیغ کرده بود. بر این اساس همه جوانان در یک سال یک پرسشنامه دریافت می کنند و حدود یک سوم امتحان را تکمیل می کنند. حدود 9 درصد از یک گروه در پایان به خدمت سربازی می پردازند. اگر تعداد داوطلبان کافی نباشد، مردان و زنان کم سن و سال تر نیز می توانند استخدام شوند.

در میان همکاران کابینه پیستوریوس، از جمله از طرف مارکو بوشمان، وزیر دادگستری و کریستین لیندنر، وزیر دارایی در برابر چنین اقدامات گسترده ای مقاومت وجود دارد. بسیاری از اعضای حزب سوسیال دموکرات، سبزها و لیبرال ها نیز این موضوع را با شک و تردید می بینند.

البته یکی از حامیان اقدامات بیشتر در این راستا "الکساندر مولر"، سخنگوی سیاست دفاعی حزب لیبرال دموکرات است. وی در این باره گفته است: پر کردن پرسشنامه باید برای همه جنسیت ها اجباری باشد - نه فقط برای مردان.

در ادامه این مطلب آمده است: در واقع، موضوع پرسنل احتمالاً بزرگترین چالش ارتش آلمان است. در حال حاضر برنامه هایی برای افزایش نیرو از حدود 180000 سرباز به 203000 نفر در ارتش آلمان وجود دارد. کارشناسان حتی اندازه لازم نیرو را 240000 تخمین می زنند. در حال حاضر، سالانه فقط کمتر از 10000 نفر به خدمت سربازی داوطلبانه می پردازند. پیستوریوس در تابستان گفت که 5000 داوطلب اضافی در ابتدا باید "خدمات جدید نظامی" را انجام دهند و این ایده آل سال آینده است.

به گزارش روزنامه دی ولت آلمان قانون سربازی اجباری بخش دومی هم دارد. این قانون باید تصریح کند که داده های همه مردانی که از سال 2025 به بعد 18 ساله می شوند، ثبت می شود. پاتریک سنسبورگ، رئیس انجمن نیروهای ذخیره آلمان، در این باره گفت: مدرن سازی مقررات جایگزینی نظامی در مسیر درستی پیش می رود. ما همچنین باید داده های سال های قبل را به دست آوریم تا بتوانیم آن ها را برای خدمت در نیروها، به ویژه به عنوان نیروهای ذخیره، جذب کنیم. او می خواهد حتی بخش های بزرگ تری از جامعه را پوشش دهد تا متخصصان و کارشناسان را با غیرنظامیان خود جذب کنند.

اخیرا علاوه بر آلمان برخی دیگر ازکشورهای اروپایی هم طرح خدمت اجباری سربازی برای تقویت ارتش را در دستور کار قرار داده اند.

کشور صربستان هم همسو با برخی دیگر از کشورهای اروپایی با توجه به تنش های منطقه ای طرح بازگشت به خدمت اجباری سربازی برای تقویت ارتش را در دستورکار قرار داده است . صربستان در سال های اخیر مبالغ قابل توجهی را برای نوسازی ارتش خود سرمایه گذاری کرده است و بدون شک قوی ترین نیروهای مسلح را در بالکان غربی دارد. ا

کشور لتونی سال گذشته این گام را برداشت و کشور همسایه صربستان یعنی کرواسی هم در ماه اوت چنین تصمیمی گرفت.

ضربه ای جدید به صنعت خودروسازی آلمان وارد شد آلمان عملیات تخلیه کارکنان و شهروندانش در لبنان را آغاز کرد

انتهای پیام/

نظرات

captcha