اولین ماهواره چند بار مصرف چین به فضا رفت

چین قابل اولین ماهواره استفاده مجدد شیجیان-19(Shijian-19) را برای تحقیقات علمی پایه به فضا پرتاب کرد.

به گزارش ایسنا، چین با استفاده از موشک لانگ مارچ 2دی(Long March 2D) از مرکز پرتاب ماهواره جیوکوان(Jiuquan) در منطقه شمال غربی این کشور، ماهواره شیجیان-19(Shijian-19) را با موفقیت به مدار زمین فرستاد.

چین با پرتاب موفقیت آمیز این ماهواره به نقطه عطف مهمی در برنامه فضایی خود دست یافت که اولین تلاش این کشور در زمینه فناوری ماهواره ای قابل استفاده مجدد است و راه را برای پیشرفت در تحقیق و توسعه مبتنی بر فضا هموار می کند.

هدف محققان چینی استفاده از آن برای آزمایش های فضایی و توسعه فناوری های جدید فضایی، پشتیبانی از حوزه هایی مانند ریزگرانش و علوم حیات فضایی است. همچنین آزمایش های پرورش فضایی را برای سرعت بخشیدن به نوآوری ها در این زمینه انجام خواهد داد.

علاوه بر این، این ماهواره محموله هایی را از پنج کشور از جمله تایلند و پاکستان به عنوان بخشی از تلاش چین برای ارتقای همکاری های فضایی بین المللی با خود حمل می کند.

سابقه چین در ماهواره های قابل بازیابی به سال 1975 با ماهواره جیانبینگ-1(Jianbing-1) برمی گردد. چین در سال 1975 اولین ماهواره قابل بازیابی خود را که یک ماهواره شناسایی نظامی بود، به فضا پرتاب کرد و این ماهواره سه روز بعد به زمین بازگشت، اگرچه صدها کیلومتر دورتر از مکان برنامه ریزی شده فرود آمد.

چین به عنوان سومین کشوری که پس از ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی یک فضاپیما را بازیابی کرده است، تاکنون ده ها ماموریت ماهواره ای را به پایان رسانده و فناوری ماهواره ای خود را به میزان قابل توجهی ارتقا بخشیده است.

این کشور با تکیه بر این موفقیت، مأموریت های فضایی سرنشین دار را نیز انجام داده و حتی موفق شده نمونه هایی از خاک ماه را جمع آوری کند و به زمین بیاورد.

محققان چینی می گویند در صورت موفقیت، شیجیان-19 اولین ماهواره چینی با قابلیت استفاده مجدد خواهد بود.

چین در سال 2020 یک فضاپیمای آزمایشی قابل استفاده مجدد را آزمایش کرد که توسط موشک لانگ مارچ 2اف(Long March-2F) پرتاب شد و پس از دو روز پرواز در مدار به زمین بازگشت. در حالی که جزئیات بیشتری از این فضاپیما فاش نشده است، گمان می رود شبیه به شاتل فضایی X-37B ایالات متحده باشد.

دانشمندان چینی همچنین در حال توسعه موشک های قابل استفاده مجدد مشابه «فالکون 9» شرکت اسپیس ایکس و موشک در حال توسعه استارشیپ این شرکت هستند.

ماموریت اصلی شیجیان-19 انجام آزمایش های جهش زایی فضایی روی بذرها و دانه هاست تا با قرار دادن آنها در معرض تشعشعات کیهانی و شرایط ریزگرانش بتواند منجر به جهش هایی شود که ممکن است به توسعه گونه های گیاهی جدید کمک کند.

بنابراین هدف از این ماموریت، ایجاد گونه های گیاهی جدید است که به پیشرفت صنعت بذر چین، اطمینان از خوداتکایی علمی و فناوری و کنترل مستقل بر منابع بذر این کشور کمک می کند.

علاوه بر این، محققان چینی قصد دارند از ماهواره شیجیان-19 برای آزمایش قطعات و مواد توسعه یافته داخلی استفاده کنند و توانایی های چین در فناوری فضایی و نوآوری را بیش از پیش تقویت کنند.

انتهای پیام

نظرات

captcha