حقوق آثار «پینک فلوید» 400 میلیون دلار فروخته شد

گروه راک مشهور بریتانیایی پینک فلوید موافقت کرده است که حقوق موسیقی ضبط شده و حق نام ک خود را به شرکت سونی موزیک به مبلغ تقریبی 400 میلیون دلار بفروشد.

به گزارش ایسنا، این معامله که یکی از بزرگترین معاملات در سال های اخیر است، ظاهراً علی رغم دهه ها درگیری داخلی و بحث های تلخ بین اعضای گروه به خصوص راجر واترز و دیوید گیلمور، سرانجام به پایان رسیده است.

همچنین نیک میسون، نوازنده درام، و وارثان ریچارد رایت، نوازنده کیبورد، و راجر گرت، خواننده و ترانه سرای اولیه گروه، در این معامله دخیل بوده اند. این قرارداد شامل حقوق موسیقی ضبط شده است اما حقوق ترانه سرایی که در دست نویسندگان فردی است، شامل نمی شود.

همچنین حق نام و دیگر موارد که شامل کالاهای تبلیغاتی، حقوق نمایشی و موارد مشابه است نیز در این قرارداد گنجانده شده است. در حالی که پینک فلوید به خاطر ناشناس بودن اعضای گروه به عنوان شخصیت های عمومی معروف است، احتمالاً اکثر یا تمام آثار هنری نمادین روی آلبوم های آن ها که عمدتاً توسط شرکت بریتانیایی «Hipgnosis» طراحی شده، نیز در این قرارداد لحاظ شده است.

به گزارش گاردین، از نظر تجاری، فهرست موسیقی ضبط شده پینک فلوید و حقوق کالاهای تبلیغاتی آن، یکی از باارزش ترین فهرست ها در دنیای موسیقی معاصر است.

سونی در سال های اخیر بیش از یک میلیارد دلار برای خرید فهرست های موسیقی از هنرمندانی مانند بروس اسپرینگستین، باب دیلن و حقوق خارج از آمریکای شمالی گروه کوئین هزینه کرده است.

گروه موسیقی «پینک فلوید» سال 1965 توسط «سید بَرِت»، «نیک میسون»، «راجر واترز» و «ریچارد رایت» در لندن تشکیل شد. «گیلمور» در سال 1967 همکاری اش را با این گروه موسیقی آغاز کرد و یک سال پیش از آن، «برت» به دلیل وخامت حال جسمی اش از گروه جدا شد. «پینک فلوید» بعدها به یکی از مشهورترین گروه های موسیقی تبدیل شد و در آن زمان، 200 میلیون آلبوم در سطح جهانی فروش داشت. «نیمه تاریک ماه»، «دیوار» و «کاش اینجا بودی» از معروف ترین آلبوم های پینک فلوید هستند که در میان تأثیرگذارترین آلبوم های راک قرن بیستم قرار دارند.

انتهای پیام

نظرات

captcha