اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
به گزارش ایرنا؛ اصلاح الگوی کشت یکی از برنامه های راهبردی دولت در بخش کشاورزی است که در کنار الزامات، مشوق ها و تامین به موقع منابع اعتباری، همکاری کشاورزان و البته تشویق آنها را می طلبد.
به گزارش ایرنا؛ اصلاح الگوی کشت یکی از برنامه های راهبردی دولت در بخش کشاورزی است که در کنار الزامات، مشوق ها و تامین به موقع منابع اعتباری، همکاری کشاورزان و البته تشویق آنها را می طلبد.
از آنجا که کشاورزی از بخش های مهم اقتصادی است که سهم بالایی در اشتغالزایی و تامین امنیت غذایی دارد و از طرفی شهرستان ملایر در کنار بسیاری از شهرها و استان های کشور با مشکل کم آبی و خشکسالی مواجه است، به طور قطع اصلاح الگوی کشت راهکار مهم برای حفظ منابع آبی و خاکی، خودکفایی و تامین امنیت غذایی است و می تواند ناجی زمینِ بحران زده از کم آبی باشد.
با توجه به اینکه منابع آبی و خاکی رو به کاهش است و استفاده بی رویه از آب و خاک موجود، تهدیدی برای آینده و امنیت غذایی به شمار می رود، از این رو باید کشاورزان را از کاشت محصولات پُر آب بر و غیر راهبردی بر حذر و آنها را به کشت محصولات کم آب بر، راهبردی و همچنین دارای زنجیره ارزش تشویق کرد.
این در حالیست که ایرنا اظهار کرد: اجرای الگوی کشت امروز یک ضرورت جدی برای ارتقای سطح سلامت مواد غذایی، اصلاح و بهینه کردن الگوی مصرف و حفظ منابع خاک است و نیاز آبی کشور اقتضا می کند که الگوی کشت اجرایی شود.
«علیرضا زنگنه» افزود: الگوی کشت با توجه به شرایط خشکسالی و کم آبی، نیاز کشور است و با اجرای آن و داشتن یک برنامه مدون می توان به خودکفایی در برخی محصولات اساسی کشاورزی دست یافت.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر با اشاره به اینکه اجرای طرح ملی اصلاح الگوی کشت در دستور کار ما قرار گرفت؛ تاکید کرد: سهمیه این شهرستان سال گذشته 518 هکتار بود و کشت انواع گیاهان دارویی، علوفه ای و دانه های روغنی را در تناوب کشت با گندم و جو و تبدیل آیش زرد به سبز قرار دادیم تا در راستای جهش تولید بتوانیم تولید بیشتری داشته باشیم.
زنگنه ادامه داد: در راستای اجرای تناوب کشت، برای نخستین بار سال گذشته 609 هکتار گیاهان علوفه ای، 459 هکتار دانه های روغنی گلرنگ و کاملینا دیم و 107 هکتار گیاهان دارویی در اراضی دیم این شهرستان کشت شد و بنا داریم این سطح را افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه بر اساس برش تعیین شده برای غلات، در همان سطح زیر کشت، تناوب کشت اجرا می شود، گفت: هم اکنون با توجه به خرید تضمینی گندم و قیمت مناسب آن، بسیاری از کشاورزان رغبت لازم برای کشت این محصول را در رعایت اصلاح الگوی کشت دارند و سطح زیر کشت محصولات پرآب بر همچون یونجه و صیفی جات را کاهش داده و کشت گندم و جو را اجرا کردند.
500 هکتار از اراضی کشاورزی ملایر زیرکشت کُلزا
مدیر جهاد کشاورزی ملایر سطح زیر کشت گندم آبی این شهرستان را هفت هزار و 700 هکتار، گندم دیم 23 هزار هکتار، جو آبی هفت هزار و 500 و جو دیم را 9 هزار و 500 هکتار عنوان کرد و افزود: برنامه ریزی لازم و زیرساخت مناسب برای کشت پاییزه شامل تامین بذر و کود مورد نیاز بر اساس سطوح اعلام شده از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان انجام شد.
زنگنه: دانه روغنی کلزا نیز جرء کشت پاییزه و در تناوب کشت قرار دارد و 500 هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان برای اجرای محصول کلزار آماده شد که سال گذشته در سطح 200 هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان کلزا کشت شد.
زنگنه با اشاره به اینکه دانه روغنی کلزا نیز جرء کشت پاییزه و در تناوب کشت قرار دارد، بیان کرد: 500 هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان برای اجرای محصول کلزار آماده شد که سال گذشته در سطح 200 هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان کلزا کشت شد و امسال در راستای اجرای اصلاح الگوی کشت، کلاس های ترویجی برای ترغیب و متقاعد کردن کشاورزی در کشت دانه روغنی کلزا برگزار کردیم.
وی با تاکید بر اینکه چنانچه طلب کلزاکاران به موقع پرداخت شود، رغبت بیشتری برای کشت این محصول کم آب بر و کشت دیگر محصولات جایگزین دارند، ادامه داد: در حال حاضر ملایر با کشت 135 هکتار زعفران و 143 هکتار گل محمدی به عنوان یک محصول کم آب بر و کشت جایگزین، رتبه اول استان را دارد و توانستیم کشاورزان را متقاعد کنیم که با کشت این محصولات، آب کمتری مصرف و درآمد پایه ای داشته باشند.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر توسعه کشت زعفران و کل محمدی را در راستای اصلاح الگوی کشت عنوان کرد و گفت: کلزا نیز به عنوان یک محصول کم آب بر و برای تهیه روغن، در حال کشت است که پایان خرداد آبدهی به این محصول قطع می شود و در هر هکتار به طور میانگین 2.5 تُن از این دانه روغنی برداشت می شود.
اجرای 609 هکتار کشت گیاهان علوفه ای در ملایر
زنگنه کشت 107 هکتار گیاهان دارویی در این شهرستان در راستای اصلاح الگوی کشت را شامل 17 هکتار زیره، چهار هکتار خارمریم، ختمی 3.5 هکتار، کنگر دارویی 38 هکتار، خاکشیر 29 هکتار، کرفس کوهی 11 هکتار، گشنیز دیم یک هکتار، موسیر یک هکتار و سیاهدانه سه هکتار و 609 هکتار گیاهان علوفه ای را شامل 360 هگتار گاودانه، 163 هکتار نخود علوفه ای، 64 هکتار ماشک و هفت هکتار یونجه دیم عنوان کرد.
وی با تاکید بر اینکه مشکلی برای اصلاح الگوی کشت و تناوب کشت در این شهرستان نداریم، افزود: یونجه یک محصول پرآب بر و دائمی سه و هفت ساله است که سال زراعی گذشته در سطح پنج هزار و 721 هکتار کشت شد و امسال در تناوب کشت و اصلاح الگوی کشت، این میزان به پنج هزار و 420 هکتار کاهش یافت.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر یادآور شد: محصولات صیفی جات همچون گرجه فرنگی و خیار نیز سطح زیر کشت آنها از 80 هکتار خیار و 60 هکتار گوجه فرنگی در سال زراعی گذشته به 50 هکتار خیار و 30 هکتار گوجه فرنگی کاهش یافت و سطح زیر کشت لوبیا نیز از 400 هکتار به 350 هکتار رسید.
کشت هندوانه در اراضی کشاورزی ملایر ممنوع است
زنگنه در عین حال کشت هندوانه را در اراضی کشاورزی این شهرستان ممنوع دانست و تاکید کرد: مشوق های لازم برای اصلاح الگوی کشت باید در نظر گرفته شود تا بتوانیم جلوی کشت محصولات پرآب بر همچون هندوانه را بگیریم و کشاورزان را در کشت محصولات کم آب بر و در اجرای تناوب کشت تشویق کنیم.
وی خاطرنشان کرد: سهمیه سال گذشته این شهرستان برای اصلاح الگوی کشت در محصولات آبی 22 هزار و 714 هکتار و برای محصولات دیم 45 هزار و 728 هکتار است که به طور کامل محقق شد و در تناوب کشت گیاهان دارویی، علوفه ای و روغنی و محصولات کم آب بر قرار گرفت.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر ادامه داد: سال گذشته با 609 هکتار کشت علوفه دیم، 70 درصد و در کشت دانه های روغنی با 390 هکتار کاملینا و 70 هکتار گلرنگ 60 درصد استان همدان را کشت کردیم که هنوز طلب کشاورزان در کشت گیاه کاملینا پرداخت نشده است.
به گزارش ایرنا؛ مساحت اراضی آبی شهرستان ملایر 37 هزار و 520 هکتار و مساحت اراضی باغی 16 هزار و 616 هکتار است که در مجموع کل اراضی کشاورزی آبی و دیم این شهرستان حدود 60 هزار هکتار است.
{{name}}
{{content}}