اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
ایسنا/زنجان مشارکت اجتماعی در سالمندان یکی از پرکاربردترین روش ها برای حفظ سلامت آنها است.
نحوه تعامل با سالمندان، تصویری از آینده را در مقابل دیدگان نسل حاضر ترسیم می کند و حفظ یکپارچگی خانوادگی به عنوان یک ارزش همچنین حفظ همبستگی میان سالمند و خانواده اش تصویر آینده ای سرشار از امنیت خاطر و رضایتمندی را نشان می دهد و از این رو اهمیت بسزایی در وضعیت خانوادگی و نیز جایگاه اجتماعی سالمندان خواهد داشت.
هدف اصلی مشارکت اجتماعی ایجاد تغییرات مثبت در جامعه، تقویت ارتباطات اجتماعی و ایجاد حس همبستگی و تعلق اجتماعی است و دادن به آن به خصوص در سنین بالا می تواند بر سلامت روانی و جسمانی سالمندان تاثیر زیادی داشته باشد. مشارکت اجتماعی در سالمندان یکی از پر کابرد ترین روش ها برای حفظ سلامت آنهاست، زیرا شرکت در فعالیت های اجتماعی می تواند به بهبود سلامت عمومی و کاهش خطر ابتلا به بیماری ها کمک کند و مانع از انزوای اجتماعی و تنهایی شده و در نتیجه جنبه های سلامت روانشناختی و جسمانی آن ها را تقویت کند.
خوشبختانه ما در جامعه ای با فرهنگ غنی زندگی می کنیم که حرمت سالمندان و حمایت از آنان بسیار توصیه شده است؛ این فرهنگ متاثر از تعالیم مذهبی دین مبین اسلام است که بارها به لزوم حفظ حرمت و کرامت سالمندان و حمایت از آنها توسط فرزندان تاکید شده است.
نحوه تعامل با سالمندان، تصویری از آینده را در مقابل دیدگان نسل حاضر ترسیم می کند و حفظ یکپارچگی خانوادگی به عنوان یک ارزش همچنین حفظ همبستگی میان سالمند و خانواده اش تصویر آینده ای سرشار از امنیت خاطر و رضایتمندی را نشان می دهد و از این رو اهمیت بسزایی در وضعیت خانوادگی و نیز جایگاه اجتماعی سالمندان خواهد داشت.
با وجود بروز برخی تغییرات در خانواده های ایرانی هنوز جایگاه و اعتبار خانواده و نقش سالمندان در آن برای بسیاری از افراد قابل توجه و مهم است و این با فرهنگ اعتقادی و مذهبی افراد همخوانی دارد. به همین علت است که سالمندان، یکی از منابع مهم حمایت اجتماعی و روانی جهت تحکیم بنیان خانواده هستند.
نسل های قدیمی تر، دانش و تجربیات زیادی در زندگی جمع آوری کرده اند که می تواند به نسل های جوان منتقل شود. خرد، مهارت ها و درس های زندگی را می توان از طریق روابط بین نسلی به اشتراک گذاشت و به افراد جوان کمک کرد تا بینش و راهنمایی به دست آورند.
سالمندی و جوانی جمعیت، ارتباطات دو سویه و تاثیرات و مزایای متقابل
نقش مادربزرگ ها و پدربزرگ ها در ایجاد امنیت روانی برای کودکان منحصربه فرد است. کودک با حضور آنها حس می کند که همواره سنگری برای پناه گرفتن و ستونی برای تکیه کردن در زندگی به جز پدر و مادرش وجود دارد.
اینکه به جز والدین کس یا کسانی وجود دارند که بسیار دلسوز و مهربانند، عشق بی دریغ دارند و با یک عمر تجربه و عشق بی دریغ در کمال خونسردی فرزندان را می پرورند، اهمیت اساسی دارد.
کودکانی که از موهبت داشتن پدربزرگ و مادربزرگ در خانواده بهره مند هستند، اعتماد به نفس بالاتری دارند. همواره احساس امنیت می کنند، کمتر می ترسند و جسارت بالاتری دارند.
گنجی به نام پدربزرگ و مادربزرگ: همیشه در دسترس و فریادرس؛ سرشار از عشق
پدربزرگ ها و مادربزرگ ها با یک عمر تجربه، این مزیت را دارند که همواره در کنار فرزندان شان در تربیت نوه، صد البته با خونسردی و آرامش حضور داشته و به آنها یاری برسانند.
مادربزرگ ها در ارتباط با تربیت نوه ها دلواپسی کمتری دارند؛ بر همین اساس بسیار کمتر از والدین به بچه ها امر و نهی می کنند و بیشتر بچه ها را به حال خودشان می گذارند. همین عملکرد با دادن استقلال به کودکان اعتمادی بیشتری را در آنها برمی انگیزد.
تاثیرات ارتباط نوه ها بر روی پدربزرگ و مادربزرگ
معمولا مادربزرگ و پدربزرگ هایی که بیشتر با نوه های خود وقت می گذرانند، عمر طولانی تری دارند. میزان سرزندگی و امید در این افراد بسیار زیاد است. معمولا پدربزرگ و مادربزرگ هایی که زیاد با نوه های خود وقت می گذرانند، عشق و محبت مورد نیاز خود را در زندگی با حضور نوه های خود پر می کنند.
نکات کلیدی در ارتباط میان پدربزرگ و مادربزرگ با نوه
از نظر علمی ارتباط عاطفی پدربزرگ و مادربزرگ با نوه ها و دیدار حضوری آن ها می تواند: علائم افسردگی را به میزان قابل توجهی در هر دو طرف کاهش دهد. همچنین حفظ این ارتباط نقش بسیار زیادی در استحکام بیشتر خانواده و حفظ روابط پایدار میان اعضای خانواده دارد. این ارتباط کمک می کند تا علاوه بر مادربزرگ و پدربزرگ ها، نوه ها نیز بتوانند زندگی را از دیدگاه جدید و متفاوتی ببینند.
اهمیت نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان
از هر جهت که نگاه کنیم، فرزندپروری در زمانه مدرن خیلی سخت تر از قبل شده است: والدین با چالش برقراری تعادل بین کار و خانواده دست به گریبان هستند و باید در جامعه ای در حال تغییر، ارزش های فرهنگی را به فرزندان آموزش دهند.
اوضاع کودکان از این هم بدتر است: تکالیف سخت مدرسه، خبرهای جنگ و مصیبت، تأثیرات منفی همسالان، انتظارات به جا یا نابجای جامعه درباره موفقیت شخصی و... خلاصه اینکه هر دو طرف نیاز به کمک دارند و پدر و مادربزرگ ها سرمایه ارزشمندی برای خانواده های مدرن محسوب می شوند. از یک سو بار والدین خسته را می کاهند و از سوی دیگر، تکیه گاهی امن برای نوه های شان هستند. آن ها بدون هیچ چشم داشتی به نوه های کوچک و بزرگ شان عشق می ورزند.
نقش پدر بزرگ و مادر بزرگ در تربیت کودک
آن ها به دلیل تجربه زیادشان در بزرگ کردن فرزندان به ظرافت های کار آشنایی کافی دارند. انتقال دانش جمعی، کاهش شکاف بین نسل ها، تقویت مهارت های کودک، دورهمی های خانوادگی و افزایش تعاملات اجتماعی، کمک به مراقبت از فرزندان و تربیت صحیح آن ها از مهم ترین تأثیرات پدر و مادربزرگ ها در تربیت کودکان هستند.
زنجیره انتقال دانش و خرد جمعی
ما انسان ها علاقه زیادی به انتقال تجربیات مان از نسلی به نسل دیگر داریم.. پدربزرگ ها و مادربزرگ ها می توانند به عنوان مربی و الگو برای نوه های خود عمل کنند، به آنها مشاوره و تشویق کنند، خرد و تجربه زندگی خود را به اشتراک بگذارند و به آنها کمک کنند تا در چالش های دوران کودکی و نوجوانی حرکت کنند. پدربزرگ ها و مادربزرگ ها نقش مهمی در انتقال دانش، ارزش ها و سنت های خانوادگی به نوه های خود دارند. آنها می توانند داستان های خانوادگی را به اشتراک بگذارند، مهارت های زندگی را به دیگران منتقل کنند و سنت های فرهنگی یا مذهبی را آموزش دهند.
وقت گذرانی با کودک و تقویت مهارت های او
به صورت کلی، انجام کارهای آدم بزرگ ها و شریک شدن در سرگرمی های شان برای بچه ها جذاب است و حس بزرگ شدن به آن ها می دهد. البته بازی با نوه ها برای پدر و مادربزرگ ها نیز بسیار لذت بخش است و کیفیت زندگی شان را افزایش می دهد.
دورهمی های خانوادگی و بهبود کیفیت زندگی کودک
خانواده بهترین و قشنگ ترین مفهوم دنیاست و جمع های خانوادگی (اگر قدرشان را بدانیم)، آرامش بخش ترین و دلنشین ترین دورهمی های زندگی هستند. این احساس باعث افزایش روحیه نشاط و شادابی در کودکان می شود.
آخر هفته ها همه خانواده از جمله عمو، عمه، دایی و خاله دور هم جمع می شوند و حسی از حمایت و البته فضایی پویا برای بازی بچه ها به وجود می آورند. در پشت پرده این دل نشینی ها یک جمله حک شده است: «ما یک خانواده ایم و حال خوب تک تک مان برای حال خوب جمع مان ضروری است.»
کمک به مراقبت از فرزندان و تربیت صحیح آن ها
شما وقتی می خواهید جایی بروید اما از همراه بردن فرزندتان معذورید، چه می کنید؟ راستی اولین کسی که هنگام تولد کودک در کنار شما بود و در مراقبت نوزادتان کمک تان می کرد، چه کسی بود؟ مراقبت از فرزندان (خصوصا نوزادان و کودکان نوپا) کاری سخت و طاقت فرسا است و بدون پشتیبانی افراد باتجربه، استرس و فشار زیادی ایجاد می کند.
سرعت تغییرات فرهنگی و اجتماعی به حدی است که حتی افراد دهه های مختلف هم زبان مشترکی برای گفت وگو ندارند و حرف های یکدیگر را درک نمی کنند. زنده ماندن فرهنگ و آداب ورسوم یک جامعه برای بقای روابط جمعی و ایجاد احساس هویت تاریخی و اجتماعی ضروری است.
بنابراین، هرچه وقت گذرانی نوه ها با نسل های قدیم تر بیشتر باشد، درک بهتری از نیاکان خود به دست می آورند و احساس ریشه دار بودن می کنند. این احساس باعث کاهش شکاف بین نسل ها می شود و در مدیریت اختلاف فکری والدین با فرزندان موثر است.
به طور خلاصه هرچند که نقش و مشارکت سالمندان در خانواده در هر فرهنگ و جامعه ای متفاوت است، اما به طور معمول سالمندان نقش های جدی و رسمی در خانواده دارند، آنها می توانند به عنوان مرجع یا ستون استوار خانواده عمل کنند و نقش های سرپرستی و تدبیر امور را بر عهده داشته باشند، همچنین سالمندان می توانند به عنوان مشاوران خانواده عمل کنند و در تصمیم گیری های خانوادگی نقش مهمی را ایفا کنند. در چنینی بافتی روابط خانوادگی استمرار می یابند و به سمت بلوغ پیشرفت می کنند.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}