افزایش پوشش گیاهیِ قطب جنوب به دلیل گرمای جهانی

پوشش گیاهی در سراسر شبه جزیره قطب جنوب طی چند دهه گذشته بیش از 10 برابر افزایش یافته است و کارشناسان معتقدند که عامل این تغییر، بحران آب و هوایی است که باعث گرم شدن این قاره یخی شده است.

به گزارش ایسنا، تجزیه و تحلیل داده های ماهواره ای نشان داد در سال 1986 کمتر از یک کیلومتر مربع پوشش گیاهی در جنوبگان وجود داشته اما تا سال 2021 تقریباً 12 کیلومتر مربع پوشش سبز در این منطقه مشاهده شده است. محققان دریافتند که گسترش گیاهان، عمدتا خزه ها از سال 2016 میلادی سرعت گرفته است.

رشد پوشش گیاهی در قاره ای که یخ و سنگ بر آن غالب است، نشانه ای از رسیدن گرمای جهانی به قطب جنوب است. دانشمندان هشدار دادند که این گسترش می تواند راهی برای ورود گونه های مهاجم بیگانه به اکوسیستم بکر قطب جنوب باز کند.

از سوی دیگر افزایش پوشش گیاهی در قطب شمال نیز گزارش شده است. در سال 2021 باران و نه برف، بر قله یخی عظیم گرینلند برای اولین بار بارید.

به گزارش روزنامه «گاردین»، دکتر «توماس رولاند» از دانشگاه اکستر و سرپرست این مطالعه، گفت: مناظر قطب جنوب هنوز تقریباً به طور کامل تحت سلطه برف، یخ و سنگ است و تنها بخش کوچکی از آن توسط پوشش گیاهی پوشیده شده است. اما این بخش کوچک به طور چشمگیری رشد کرده است - که نشان می دهد حتی این بیابان وسیع و منزوی تحت تأثیر تغییرات آب و هوایی ناشی از فعالیت های انسان قرار گرفته است.

رولاند هشدار داد گرمایش آینده که تا توقف انتشار کربن ادامه خواهد داشت، می تواند تغییرات اساسی در زیست شناسی و چشم انداز این منطقه نمادین و آسیب پذیر ایجاد کند.

این مطالعه در مجله Nature Geoscience و بر اساس تجزیه و تحلیل تصاویر Landsat منتشر شده است.

انتهای پیام

نظرات

captcha