اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
به گزارش ایرنا، خیلی وقت است که دیگر از آن باران هایی که رعد و برقش سکوت شهر را می شکست، خبری نیست و بارش های پراکنده هم که دردی را دوا نمی کند.
به گزارش ایرنا، خیلی وقت است که دیگر از آن باران هایی که رعد و برقش سکوت شهر را می شکست، خبری نیست و بارش های پراکنده هم که دردی را دوا نمی کند.
مدتها است که از پاییز و زمستان جز باد و سرما نصیب ما نمی شود و واقعا دچار بلای بزرگی به نام بی آبی شده ایم.
آسمان قهر کرده است و روستاهای خراسان شمالی این روزها یکی پس از دیگری به جرگه مناطق دارای تنش آبی می پیوندند و وارد قصه تلخ خشکسالی و آسیب های ناشی از آن می شوند.
شاید اگر سیاستگذاری های هدفمندی در سال های گذشته می شد، شاهد ورود روستاها به چرخه خشکسالی نبودیم اما جدای از بررسی دلایل این موضوع، برای رفع دغدغه روستاییان و تامین آب پایدار، طرح جهاد آبرسانی به روستاها در 2 سال اخیر وارد فاز اجرا شد.
طرحی که سهم خراسان شمالی از آن، 771 کیلومتر خط انتقال آب و بهره مندی 164 روستا با 90 هزار نفر جمعیت از آب شرب پایدار است که تاکنون 140 کیلومتر از خط انتقال آن اجرا شده و رفع دغدغه های آبی این خطه نیازمند سرعت بخشی به اجرای این طرح است.
200 روستا دچار تنش آبی
استاندار خراسان شمالی می گوید: اکنون 200 روستای استان با مشکل تنش آبی روبه رو است البته طرح های خوبی در حال انجام است که ایجاد مجتمع های آبرسانی پرسه سو، کهنه جلگه و شیرین دره از جمله آن است.
محمدرضا حسین نژاد می افزاید: خشکسالی در سال های اخیر، روستاهایی که از منابع آبی بهره مند بودند را با افت شدید آب دهی مواجهه کرده است و به همین دلیل اکنون به برخی روستاها تانکر آبرسانی می شوند.
وی ادامه می دهد: تغییر اقلیم و برداشت آب از سفره ها و آبخوان های زیرزمینی باعث شده که هشت دشت از مجموع 11 دشت استان در وضعیت نامناسبی از نظر ذخائر آبی قرار گیرد و به همین دلیل هرگونه توسعه بهره برداری و برداشت جدید در آنها به منظور تعادل بخشی به منابع آبی ممنوع شده است.
حسین نژاد یادآور می شود: جدای از اجرای طرح جهاد آبرسانی در روستاها، انتقال پساب بجنورد به پتروشیمی و انتقال آب های منطقه پلنگ دره به بجنورد اقدامی برای رفع مشکل آب شرب است.
بهره مندی 19 روستا از آب شرب
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی می گوید: طرح جهاد آبرسانی در قالب چهار مجتمع روستایی "پایین دست شیرین دره"، "کهنه جلگه"، "پرسه سو" و زیدرسرانی"در استان اجرا می شود و تاکنون 19 روستا در این طرح از نعمت آب شرب پایدار بهره مند شدند.
رضا عطایی می افزاید: یکهزار و 700 میلیارد ریال در 2 سال اخیر برای اجرای طرح جهاد آبرسانی در روستاهای دارای تنش آبی استان هزینه شده است.
وی ادامه می دهد: هزینه کل اجرای طرح جهاد آبرسانی در روستاهای خراسان شمالی پنج هزار و 500 میلیارد ریال است که با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) سپاه اجرا می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی تصریح می کند: 164 روستای استان با اجرای کامل این طرح از نعمت آب پایدار بهره مند می شوند.
عطایی خاطرنشان می کند: طرح جهادآبرسانی استان در سال گذشته گام های مثبتی داشته به گونه ای که سه هزار مترمکعب مخزن ذخیره آب شرب و 9 باب ایستگاه پمپاژ احداث و 140 کیلومتر خط انتقال نیز اجرا شده است.
خراسان شمالی در منطقه خشک و نیمه خشک ایران قرار گرفته است که علاوه بر این موضوع در دهه های اخیر وقوع پدیده تغییر اقلیم، یکی از عوامل تاثیرگذار بر منابع آبی این استان بوده است.
358 هزار و 298 مشترک آب و فاضلاب در سطح استان از خدمات این شرکت بهره مند هستند.
این استان شمال شرق ایران دارای یک میلیون نفر جمعیت است که 44 درصد آن ها در روستاها زندگی می کنند
{{name}}
{{content}}