هفته گفتمان فرهنگی آسیایی با محوریت زبان و ادبیات فارسی برگزار می شود/ با حضور 13 کشور

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، نشست خبری همایش «کارکردهای زبان و ادبیات فارسی در توسعه و تحکیم پیوندهای فرهنگی آسیا» با حضور محمدعلی ربانی مدیرکل همکاری های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و محمدحسین رحمانی دوست رئیس دانشگاه نیشابور و اهالی فرهنگ در سازمان فرهنگ و ارتباطات برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، نشست خبری همایش «کارکردهای زبان و ادبیات فارسی در توسعه و تحکیم پیوندهای فرهنگی آسیا» با حضور محمدعلی ربانی مدیرکل همکاری های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و محمدحسین رحمانی دوست رئیس دانشگاه نیشابور و اهالی فرهنگ در سازمان فرهنگ و ارتباطات برگزار شد.

ربانی در این نشست اظهار داشت: زبان و ادبیات فارسی در طول تاریخ از عرصه های تاثیرگذار ما در آسیای مرکزی و جنوب شرقی بوده و بخش عمده ای از تصویرسازی از ایران اسلامی در جهان ناشی از آثار و زبان فارسی است.

وی افزود: یکی از مزیت هایی که امکان همکاری ها میان کشورمان با دیگر کشورها را فراهم می کند زبان و ادبیات فارسی است. یکی از مسائل جدی عدم ارتباط مستمر بین ظرفیت های موجود در زمینه زبان و ادبیات فارسی در داخل با ظرفیت های موجود در خارج از کشور است و ماموریت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان قرارگاه دیپلماسی فرهنگی کشور ایجاد ارتباط میان ظرفیت های داخلی و خارجی است و ما دنبال توسعه ظرفیت های دانشگاهی کشور هستیم.

ربانی گفت: هفته آینده از 13 تا 18 مهر، هفته ای با عنوان گفتمان فرهنگی آسیایی با محوریت زبان و ادبیات فارسی به عنوان میراث مشترک با حضور 24 مهمان خارجی از 13 کشور مختلف از شبه قاره هند، آسیای مرکزی و... همچنین عراق برگزار می شود که مهمترین برنامه ما در روزهای 14 و 15 مهر به میزبانی دانشگاه نیشابور است.

مدیرکل همکاری های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: مهمترین سرمایه فرهنگی ما میراث مشترک ما با کشورهای همسایه است که می توان این سرمایه را احیا و از آن استفاده کنیم. زبان فارسی سرمایه بزرگ ماست و باید این سرمایه بزرگ را حفظ کنیم.

ربانی ادامه داد: هدف ما ایجاد ارتباط مستمر دانشگاه ها در زمینه ادبیات فارسی است و تاسیس مجمع آسیایی علمی و فرهنگی زبان و ادبیات فارسی پیشنهاد داده شده است.

وی همچنین گفت: به دنبال شبکه سازی در چارچوب برگزاری همایش میان کشورها و دانشگاه ها با محوریت زبان و ادبیات فارسی هستیم که بخش عمده مدیریت این شبکه با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان قرارگاه دیپلماسی فرهنگی است و علاوه بر دبیرخانه اصلی برای تشکیل سه دبیرخانه منطقه ای هم اقدام خواهد شد.

مدیرکل همکاری های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: زبان فارسی فارغ از مرزبندی های سیاسی و جغرافیایی محور گفت و گوهای فرهنگی بوده و در شرایط امروز که چالش عمده ما معرفتی است، مهم، حل مساله است. مخاطب زیادی دارد و معرفی آن هنر ماست.

او معتقد است: شاید اگر هندی ها نبودند که آثار فارسی را ترجمه کردند، زبان فارسی توسعه پیدا نمی کرد. زبان فارسی دروازه ورود به فرهنگ ها و ملت هاست و در ارتباط ها تمرکز اصلی بر حوزه آموزش زبان فارسی است. یکی از دلایلی که سازمان فرهنگ و ارتباطات بر روی این مساله تاکید دارد تقویت زبان و ادبیات فارسی است و نهادهای اجرایی باید سازگاری داشته باشند.

محمدحسین رحمانی دوست رئیس دانشگاه نیشابور هم گفت: دانشگاه در مسیر توسعه و پیشرفت قرار گرفته و با تعاملی که با سازمان های مختلف از جمله فرهنگ و ارتباطات اسلامی داشتیم کارهای خیلی خوبی در این دانشگاه انجام شده است.

وی افزود: لازم است از این سازمان تشکر ویژه داشته باشم که برای نیشابور اهمیت قائل شده و نه دانشگاه که برای خود نیشابور قدم های خوبی برداشته است.

رحمانی دوست گفت: اولین اجلاس گفت وگوهای فرهنگی آسیایی با محوریت زبان و ادبیات فارسی در روزهای 14 و 15 مهر با حضور 30 مهمان خارجی و 50 مهمان داخلی در دانشگاه نیشابور برگزار می شود.

وی افزود: بعد از نیشابور هم اجلاس در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می شود که در این زمینه دانشگاه های طوس و بیرجند هم پای کار هستند.

نظرات

captcha