رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ عنوان کرد

تأثیر بسته بندی بر افزایش ارزش کالاهای صادراتی؛ از 20 تا 1000 درصد

رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ و بسته بندی ایران گفت: بسته بندی می تواند ارزش یک محصول را از 20 تا هزار درصد افزایش دهد.

به گزارش ایسنا، بابک عابدین - رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ و بسته بندی ایران - به بیان اهمیت بسته بندی پرداخت و گفت: بسته بندی را می توان به عنوان صدای خاموش فروشنده هر محصول در دنیا تلقی کرد؛ به عبارت دیگر، بسته بندی رسانه ای اثرگذار است که در لحظه فروش کالا در فروشگاه، با طراحی هوشمند و جذاب خود، محصول را معرفی و خریداران را به خرید ترغیب می کند.

وی در ادامه افزود: اگر بسته بندی وجود نداشته باشد، رقابت بین نشان ها شکل نخواهد گرفت و این بسته بندی است که به عنوان عاملی برای رشد و توسعه محصولات عمل می کند.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ و بسته بندی با بیان اینکه بسته بندی به محصول ارزش افزوده می بخشد، گفت: محصولات فله ای معمولاً بر اساس وزن خریداری می شوند، اما محصولات بسته بندی شده به صورت دانه ای عرضه می شوند و این تغییر در نحوه فروش و صادرات موجب افزایش چند برابری ارزش محصول می شود، زیرا مصرف کنندگان معمولا محصولات را در بسته بندی خریداری می کنند.

عابدین در ادامه افزود: درصدی که بسته بندی قیمت کالا برای فروش و صادرات افزایش می دهد می تواند از 20 درصد تا هزار درصد متغیر باشد؛ به عنوان مثال، در بسته بندی آب معدنی، ارزش محصول ممکن است بیش از 100 درصد افزایش یابد.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ و بسته بندی تصریح کرد: طبق آمار ارائه شده از سایت فورچون بیزینس اینسایت ( Fortune Business Insights)، بازار و صنعت چاپ بسته بندی در سال 2021 درآمدی چشمگیر به میزان 900 میلیارد دلار را در سطح جهانی به خود اختصاص داد. پیش بینی می شود این رقم تا سال 2028 به 1.13 تریلیون دلار افزایش یابد و رشدی معادل 4.5 درصد را تجربه کند. این اعداد نشان دهنده رونق و توسعه چشمگیر این صنعت هستند، هر چند متأسفانه ایران سهم چندانی از این بازار بزرگ ندارد.

عابدین یادآور شد: تا سال 2022، ترکیه 10 درصد از نیاز چاپ و بسته بندی اروپا را به میزان 8 میلیارد دلار تأمین می کرد. هدف گذاری این کشور افزایش این سهم به 20 درصد، معادل 15 میلیارد دلار تا سال 2025 است که این مقدار برابر با کل صادرات غیرنفتی ایران است.

وی همچنین گفت: بازار بسته بندی در آسیا و شمال آفریقا حدود 65 میلیارد دلار ارزش دارد، که از این میزان، ترکیه 50 درصد را به خود اختصاص داده و سهم ایران حدود 6 درصد است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ و بسته بندی تاکید کرد: سهم ما در این بازار می تواند بیشتر باشد و بسته بندی جذاب می تواند فرصتی برای افزایش فروش محصولات در بازارهای صادراتی فراهم کند، ضمن اینکه با توجه به سیاست ما در زمینه توسعه صادرات غیرنفتی، لازم است که به رقبای خود در بازارهای مختلف توجه ویژه ای داشته باشیم.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ و بسته بندی به مطالعه ای که مرکز اپسوس (www.ipsos.com) در زمینه بسته بندی انجام شده اشاره کرد و اضافه کرد: طبق این تحقیقات، بسته بندی و جذابیت آن نقش به سزایی در افزایش صادرات دارند و به طور خاص، 67 درصد از مصرف کنندگان تأکید کرده اند که بسته بندی تأثیر قابل توجهی بر تصمیم گیری آنها برای خرید محصولات دارد.

عابدین در گفت وگو با خبرگزاری صداوسیما ادامه داد: همچنین بیش از 72 درصد از مصرف کنندگان اعلام کرده اند که طراحی بسته بندی بر تصمیم خرید آنها تأثیر می گذارد، حتی اگر کیفیت خود محصول به سطح مورد انتظار نباشد.

وی بر اساس اطلاعات سایت پکیجینگ دایجست (www.packagingdigest.com) گفت: بسیاری از افراد معتقدند که کیفیت بسته بندی با کیفیت محصول همخوانی دارد با این حال، این موضوع در مواردی ممکن است درست نباشد.

عابدین همچنین به حساسیت های صنعت بسته بندی اشاره و تصریح کرد: طبق آمارهای سازمان جهانی بهداشت، 15 درصد از محصولاتی که از گمرک کشورهای مختلف بازگردانده می شوند، به دلیل نقص در بسته بندی یا عدم تطابق آن با قوانین و بازارهای هدف است. به عنوان مثال، ممکن است بسته بندی زیست تخریب پذیر بوده یا الزامات ایمنی در آن رعایت نشده باشد، که این مسأله ممکن است با قوانین بازارهای هدف در تضاد باشد. بنابراین، توجه به این موضوع بسیار حائز اهمیت است.

انتهای پیام

نظرات

captcha